€ - Secrets to taking the perfect bath.

*Bron
Zelf kan ik er ontzettend van genieten; een goed bad. Een bad nemen van een uur of twee à drie was tot kort voorheen dan ook geen probleem voor mij. Nu ben ik niet meer zo van het extreem lang badderen, maar toch vind ik het zo af en toe nog heerlijk om een goed bad te nemen. Echter is het zo dat ik ook mensen ken die hier niet zo over denken en er totaal niet van kunnen genieten. Het leek mij daarom leuk jullie mijn tips te delen voor een heerlijk bad.

Bubbels
Aan een goede bath bomb of bubble bar mag je wat mij betreft best iets uitgeven. Ik snap dat het zonde is om een Lush bruisbal van een tientje in één keer in je bad te gooien, maar er zijn ook een boel andere merken met heerlijke producten voor in je bad. De basis van een goed bad is wat mij betreft in ieder geval het product wat je in je bad stopt, want als de geur je hiervan bijvoorbeeld niet aanspreekt of het product je huid vettig aan laat voelen zul je eerder zat zijn van het bad.

Temperatuur
Het instellen van de temperatuur is altijd lastig en het is vaak zo dat de temperatuur net niet helemaal goed is. Wat ik het fijnste vind om te doen is de temperatuur van het water voelen met mijn arm in plaats van mijn hand, want zo voelt het namelijk ook aan op de rest van je lichaam. Op deze manier heb ik er niet zo vaak last van dat het water óf te warm óf juist te koud is.

Gordijnen en deuren sluiten
Het sluiten van de gordijnen en deuren -eventuele ramen niet te vergeten- zorgt ervoor dat het stoom van je bad door de ruimte circuleert. Dit stoom zorgt ervoor dat je poriën geopend en gereinigd worden en het geeft je daarbij ook nog eens een gezonde glow.

Kaarsen
Iets wat ik zelf erg fijn vind bij het nemen van een bad is het aansteken van één of meerdere (geur)kaarsen. Ik dim dan ook vaak de lichten als ik dit doe om voor een nog net wat meer ontspannende sfeer te gaan. Mocht je echter snel in slaap vallen in bad zou ik dit dan weer niet aanraden!

Muziek/boeken
Het is maar net waar je zelf de voorkeur aan geeft en wat voor jou het meest ontspannen werkt. Voor mij is dat de ene keer het lezen van een boek, terwijl ik het de andere keer weer heerlijk vind om gewoon naar muziek te luisteren via mijn telefoon. Ik vind het wel fijn hier een hoesje omheen te doen, anders glipt hij snel uit mijn handen. Bij Best Buy hoesjes vind je hier een ruim aanbod. Zie bijvoorbeeld Samsung Galaxy S6 hoesjes, hoesje voor HTC One M9 of Samsung Galaxy A7 hoesje!

Gezichts- en -haarbehandeling
Als je in bad ligt heb je echt even tijd voor jezelf, waardoor dit het perfecte moment is om een maskertje op je gezicht te doen en daarbij ook in je haren. Je kunt het zo ook net wat langer als normaal in laten trekken voor een optimaal effect!

Zachte handdoeken/badjas
Niets is vervelender dan een ruwe handdoek of een ruwe badjas, met name als je net uit zo'n heerlijk bad komt stappen. Zorg er daarom voor dat je kiest voor een zachtere handdoek of een zachtere badjas, want zo zal je nog eventjes extra kunnen nagenieten van je zachte huid door die heerlijke bubble bar.