A Cosy Evening Alone.

Een fijn avondje alleen zijn ziet er voor iedereen anders uit, en als je vraagt hoe mijn ideale avondje alleen er uit ziet is het antwoord simpel; met een goed boek en een kopje thee op de bank. Hoewel ik overdag namelijk liever voor een kop koffie ga vind ik het in de avond heerlijk wat kopjes thee te drinken. En dat terwijl ik eigenlijk helemaal niet zo'n grote fan ben van thee. Van boeken ben ik dan wel weer een grote liefhebber, en in combinatie met elkaar zit het helemaal goed.

Als het gaat om smaken qua thee ben ik namelijk erg moeilijk. Nu ben ik sowieso best lastig als het gaat om eten, en dat is ook iets wat ik zelf erg vervelend vind. Als ik een kopje thee wil gaat mijn keuze uit naar een Engelse melange of Earl Grey. Smaken als Caramalised Pear en Groene Thee klinken allemaal wel lekker, maar het is gewoon niets voor mij.

En over het algemeen zitten er aan theezakjes die je in de winkel koopt ook veel minder smaak als aan losse thee. Zo kwam ik de losse thee bij Dille & Kamille tegen in mijn twee favoriete smaken, iets wat ik samen met een thee infuser niet kon weerstaan.

Earl Grey en Engelse Melange zijn beide zwarte theesoorten, en doordat ze donker zijn hebben ze ook meteen een stuk meer smaak. De theesoorten van Dille & Kamille zijn overigens ook allemaal biologisch.

Earl Grey; Klassieke melange van Indiase bladthee, met een subtiele citrussmaak door het vleugje bergamot.
Engelse Melange; Klassieke melange van fijne Indiase bladthee. Krachtig en vol van smaak, lekker als ontbijt- of middagthee.
De losse thee van de Dille is absoluut mijn favoriet op het moment, en dan met name de Engelse Melange. Ik vind het echter heerlijk om beide af te wisselen en dit doe ik dan ook over het algemeen. De thee infuser kocht ik overigens ook in hetzelfde winkeltje, en mocht je nog op zoek zijn naar een infuser kan ik je zeker aanraden eens bij Dille & Kamille te kijken. Ze hebben namelijk een vrij ruim aanbod!
 
Naast het drinken van een kopje thee ben ik al sinds kinds af aan dol op lezen. Met name op vakantie verslond ik mijn boeken. Mijn kleding was altijd sneller ingepakt als de boeken die ik mee wilde nemen, en ik nam er eigenlijk ook nooit te veel mee.
 
Als je mijn blog al wat langer volgt zul je ongetwijfeld ook weten dat ik een tijdje een boekenblog heb gehad, waar ik dagelijks reviews schreef over de boeken die ik had gelezen, shoplogs maar ook mijn favorieten deelde. Iets waar ik veel plezier in heb gehad en daarom wil ik dit onderdeel weer een beetje terugbrengen in mijn blog. Niet op een dagelijkse basis, maar wel wekelijks.
 
Ik ben heel snel tevreden en hoef er dus alleen een boek en een kopje thee bij te pakken, maar natuurlijk ben ik ook erg benieuwd geworden naar hoe jullie ideale avondje alleen er uit ziet.
 
'' Hoe ziet jouw ideale ''Cosy evening alone'' er uit? 

16 opmerkingen

 1. Heerlijke post, ik ben zelf niet zo'n grote lezer maar een filmpje met een kopje thee vindt ik wel echt heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te lezen! Ik ben ook gek op lezen en thee, dus meestal doe ik dat dan ook als ik een avond alleen thuis ben. Soms kijk ik ook wel graag een serie, maar ik neig toch sneller naar boeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke post. Mijn cozy evening alone is bestaat vooral uit Netflix en Youtube kijken met een grote beker melk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou er ook een boekje bijnemen denk ik

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldige foto's heb je gemaakt, ik vind ze echt prachtig.
  Zelf vind ik het heel fijn om een serie te kijken, onder de dekens kruipen met mijn telefoon op Netflix.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De thee lijkt me lekker! Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk artikel! Tijdens een avondje alleen zou ik of de laptop erbij pakken & onder het genot van een theetje blogs afstruinen of een filmpje kijken! :-) X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jum die thee lijkt me heerlijk. Zelf lees ik ook graag boeken als ik alleen ben, ik ben nu bezig in het nieuwste boek van David Baldacci.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die heb ik ook ontvangen, vind 'm tot nu toe nog niet zo geweldig helaas!

   Verwijderen
 9. Oe ik houd echt van thee, zou ik wel eens willen proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat lekker zo'n relaxavondje. Ik hou zelf niet zo van thee, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hele fijn post en ik begrijp je mening over thee, er zijn ZO veel smaken maar ik keer altijd terug naar de zelfde. Mijn lievelingsthee voor op een gezellig avond te drinken is zonder twijfel jasmijn thee! en dit met enkele kaarsjes en een goed boek of een leuke serie/film

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies, dat heb ik nou ook altijd! Kaarsjes zijn ook altijd heerlijk inderdaad. Geeft een hele fijne sfeer, en zo'n fijn aroma in de ruimte.

   Verwijderen