€ - Cosmetica en vakantie, dit neem je mee!

Ga jij deze zomer op reis? Dan ben je vast stiekem al aan het bedenken wat je wel en niet mee gaat nemen en dan in het bijzonder natuurlijk welk gedeelte van je beauty stash je meeneemt. No panic, met deze beauty inpaktips houd je straks genoeg ruimte over in je koffer en kom je tijdens je vakantie niets te kort!

Go basic
Ga jij tijdens je vakantie dagenlang bakken aan een strand? Neem dan vooral niet teveel make-up mee! Voor overdag voldoet een klein beetje waterproof mascara en omdat je al een kleurtje hebt hoef je in de avond ook geen laag foundation op. Wil je toch een wat uitgebreidere look? Kies dan voor een verzorgende BB cream en maak het eventueel af met een roze of rode lipstick.

Multifunctionele items
Mag je enkel handbagage meenemen? Bespaar dan ruimte door te kiezen voor multifunctionele items. Een roze of rode lippenstift kan bijvoorbeeld prima fungeren als blusher en ook een apart spiegeltje voor in het vliegtuig heb je niet nodig. Schakel de hulp in van de frontcamera van je Samsung telefoon of tablet en zorg voor een
Samsung Galaxy S6 hoes of tablethoes met standaard, zodat je deze neer kunt zetten. Zo kun je altijd even snel je make-up bijwerken!

Draag alles bij je 
Zit je lang in het vliegtuig of maak je lange excursies tijdens je reis waarbij je niet teveel mee kunt nemen? Zorg dan dat je alles direct bij de hand hebt. Een uitermate geschikt item hiervoor is een
Honor 4x hoesje. Je (Honor) smartphone draag je vaak toch al bij je en er zijn genoeg hoesjes met extra bergruimte voor een eyeliner, mini parfum flesje of kleine lipgloss. Wikkel deze wel eerst even in een sealbag, voordat je het vliegtuig in stapt.

Brushroll
Vaak last van verbogen make-up kwasten wanneer je deze uit je koffer haalt? Wikkel dan een stuk stevig papier of karton om het uiteinde van je kwasten. Dit voorkomt dat ze kunnen verbuigen tijdens je reis. Ook kun je ervoor kiezen om ze te bewaren in een brushroll. Heb je deze niet? Maak er dan eenvoudig zelf één van een gastendoekje. Vouw het doekje dubbel, naai de zijkanten dicht en naai tevens wat stroken over de lengte, zodat er langwerpige vakken voor je kwasten ontstaan. Kwasten erin, oprollen, vastbinden met een elastiekje en voilà, je kwasten kunnen geen kant meer op!

Wat laat je thuis?
Vind je het lastig om te bepalen welk gedeelte van je beautyproducten je mee moet nemen? Pak dan een week van tevoren vast de producten in, waarvan je denkt dat je echt niet zonder ze kunt. Bekijk een week lang uit welke producten je daadwerkelijk gebruikt en wat je nog mist. Houd uiteraard wel rekening met de omstandigheden tijdens je vakantie, zoals warm weer en lange dagen aan het strand liggen.

Weet jij al welk gedeelte van je beautystash je mee gaat nemen op vakantie?