How I Clean My White Sneakers.

Ik ben dol op mijn witte sneakers van Karl Lagerfeld, maar het schoonmaken hiervan vind ik iets minder leuk. Natuurlijk ga ik er wel regelmatig even overheen met een doekje, maar zo af en toe is er iets meer nodig als alleen dat. Er zaten inmiddels ook wat beschadigingen op mijn schoenen en daarom vond ik het hoog tijd er wat meer aandacht aan te besteden. Wat ik ervoor heb gebruikt? Twee simpele producten, maar ze zien er nu weer bijna als nieuw uit.

Op de foto's lijkt de schade minder erg als in het echt, maar mijn schoenen zagen er echt niet meer uit. Ik droeg ze daardoor dan ook meteen een stuk minder, en dat is uiteraard jammer van een duur paar schoenen. 

Voor het schoonmaken gebruik ik de Unicreme van Collonll. Op zich een prima product, al ga ik de volgende keer toch voor een ander merk. Om de vlekjes bij te werken gebruik ik Shoeboy's Pure White. Dit is een stift met een sponsje waarmee je ze weer kunt bijstippen.
En zo zagen ze er uit zonder de veters erin. Een boel vlekken op de voorkant van de schoen, maar ook de zijkant en de zolen zagen er niet meer uit. De veters heb ik allereerst even in de wasmachine gedaan en daarna ben ik daadwerkelijk begonnen met het schoonmaken. Ik gebruik hier de Unicreme voor in combinatie met een vezeldoekje. De randjes bij de voorkant van de schoen heb ik ook allemaal schoongemaakt en hiervoor gebruik ik simpelweg een stel wattenstaafjes. Het is even een tijdrovend klusje, maar het resultaat is er zeker naar.
En ook de vlekjes zijn eenvoudig bij te werken. Je stift eigenlijk de volledige leerlaag van je schoenen, alleen sla je hier de zool natuurlijk over. Als je dit laagje hebt aangebracht kun je nog wat extra aandacht geven aan de beschadigingen door hier nog enkele extra laagjes aan te brengen. Zorg wel dat je het goed uitsmeert en er geen onnatuurlijke vlekjes ontstaan. Dat is tenslotte niet de bedoeling.

Boven zie je de schoen die ik nog niet had schoongemaakt, en onder de schoen die ik al wel had gedaan. Een groot verschil, niet waar? Ze zagen er weer uit alsof ik ze amper had gedragen en zo hoort het.

Witte schoenen zijn prachtig, maar worden helaaswel ontzettend snel vies. Het is altijd weer even werk om ze netjes te houden, maar het is het zeker waard. Als je dit regelmatig doet zorg je er bovendien ook voor dat bepaalde vlekjes er nog vanaf te halen zijn. Na een tijdje gaat dit namelijk niet meer zo makkelijk.

'' Hoe maak jij je witte sneakers schoon?

8 opmerkingen

 1. Wat een verschil! Ik draag nooit witte sneakers juist vanwege het feit dat ze zo snel vies worden en het zo zichtbaar is x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje, wat een verschil. Ik zoek nog iets waarmee ik mijn witte schoenen goed kan schoonmaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeh ja, dat ken ik.. Als er vlekjes op mijn witte schoenen zitten, dan draag ik ze ook een stuk minder graag (of eigenlijk gewoon liever niet).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Handig, ik moet mijn witte schoenen ook gaan schoonmaken haha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg leuk om te lezen hoe je dat doet! Ik heb er gelukkig een hele lieve moeder voor die ervoor zorgt dat mijn schoenen een beetje degelijk blijven hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zelf heb ik geen witte schoenen, maar ik vind ze wel leuk voor de zomer! Handig om te weten in ieder geval :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. echt wel een verschil, wow! bij elk vlekje ben ik er direct bij met een nat doekje, dan worden ze niet verder vies;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Witte schoenen zijn bij mij echt een ramp, daarom draag ik de mijne ook niet meer. Ik heb wel Nikes met een witte zool, dat wordt ook al gauw vies.. Ik maak dat wel gewoon schoon met een schuursponsje en zeep, dat werkt op zich, al moet ik dat wel voorzichtig doen anders wordt het er alsnog niet mooier op haha

  BeantwoordenVerwijderen