How To Get Up In The Morning.


Opstaan is niet altijd even gemakkelijk in de ochtend. De ene keer lukt het mij ook wat beter dan de andere keer, maar over het algemeen heb ik er steeds minder moeite mee. Met name nu het warmer word en ik niet meer lig te kou kleumen in bed sta ik sneller een uurtje eerder op. Wanneer ik echt het gevoel heb dat ik er niet meer uit ga komen die dag maar toch een afpsraak heb, zijn daar uiteraard ook nog oplossingen voor; en deze deel ik graag met jullie.

Het prettigste vind ik om te beginnen met een kopje koffie. Hiervoor moet je uiteraard je bed even uit, maar als je dan toch langs de badkamer loopt kun je meteen gaan voor een lekkere cappuccino. Misschien zelfs al met een licht ontbijt. Persoonlijk vind ik het heerlijk er een mueslireep bij te nemen.

Maar voordat je dat bed uit bent gekomen en de moed hebt genomen dat kopje koffie te gaan zetten moet je er natuurlijk wel Ć©cht uitkomen. Mij helpt het al heel goed om wakker te worden met een beetje daglicht in mijn kamer. Als je wakker word en het is al licht buiten merk ik dat ik er gemakkelijker uitkom. Velux JaloeziĆ«n zijn hiervoor de perfecte oplossing; je kiest voor deels donker en deels licht. 

Wat mij ook helpt is het lezen van een boek vlak voordat ik die avond ga slapen. Zo val ik makkelijker en tevens prettiger in slaap en merk ik ook dat ik in de ochtend een stuk meer uitgerust ben. Dit doe ik met name als ik echt een drukke dag achter de rug heb.

Mijn favoriete tip? De wekker een uur zetten voordat je er daadwerkelijk uit moet. Als ik weet van mijzelf dat ik er om tien uur uit moet zet ik de wekker op negen uur, kwart over negen, half tien, kwart voor tien en tien uur. Zo slaap ik nog een beetje en word ik tegelijkertijd al een stukje wakkerder. Ideaal!

'' Hoe word jij het liefst wakker?

Geen opmerkingen