Summer Read | Sophie Kinsella - Finding Audrey.


Sophie Kinsella was bij mij met name bekend om haar ''Confessions of a shopaholic'' serie. Een serie waar ik geen groot fan van ben en waar ik zelfs de film beter vond als het boek zelf; iets wat niet vaak -eigenlijk nooit- voorkomt. Ik was geen groot fan van de schrijfstijl van Kinsella, maar toen ik las dat ze een nieuw boek zou uitbrengen werd ik toch erg nieuwsgierig. Met name doordat de hoofdpersonage mij erg aansprak en ik delen van mijzelf hierin herkende.

Aan de ene kant ben ik dol op de vormgeving van dit boek, terwijl ik hem aan de andere kant weer niet fantastich vind staan in mijn kast. Ik ben meer een liefhebber van de authentieke covers van boeken. Zo ben ik ontzettend blij met mijn uitgave van Jane Austen's Persuasion en de covers van de boeken van Nicholas Sparks.

Maar als je kijkt naar het verhaal past deze cover daar wel weer erg goed bij. Dit boek is op het moment ook enkel in hardcover verkrijgbaar en dat maakt hem al een heel stukje aantrekkelijker voor in de kast of op een tafeltje.

Een boek mag je nochtans niet beoordelen op het uiterlijk en daarom heb ik hem puur beoordeeld op het verhaal. Finding Audrey gaat over een meisje genaamd Audrey, die heel erg in zichzelf is getrokken. Ze wil en kan het huis ook niet verlaten door haar onzekerheden omdat ze liever niet gezien word. Wanneer haar broers vriend Linus haar leven in komt begint ze langzaam weer uit haar vel te kruipen om langzaam weer dingen te gaan doen die ze hiervoor niet durfde.

Een hele korte beschrijving, maar eigenlijk is dit het hele boek. Het is geen speciale of bijzondere verhaallijn en het boek is ook geen literaire vedette, maar het heeft mij in ieder geval vermaakt. Na het lezen van dit boek is mijn mening over Kinsella absoluut in positieve zin veranderd.

Want hoewel het verhaal niet uitermate bijzonder was vond ik dat het boek wel goed in elkaar zat. De schrijfstijl is prettig en las daardoor lekker weg, en het was leuk mijzelf een beetje te herkennen in het verhaal. Mocht je een liefhebber zijn van The Perks Of Being A Wallflower is dit zeker een aanrader.

Of ik meer wil lezen van Kinsella? Wie weet, al denk ik dat ik toch sneller terug zal gaan naar mijn favoriete schrijvers. Ik lees toch het liefst een sterke roman in plaats van een chicklit.

'' Wie is jouw favoriete schrijver?

Sophie Kinsella
Finding Audrey
Random House Publishers UK
304 Pagina's
3.5/5 

18 opmerkingen

 1. Wat een lastige, de shopaholic boeken las ik altijd met veel plezier. Daarom ben ik ook benieuwd naar deze.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. super leuk dat je weer een boekreview doet.
  ik denk dat dit boek echt wat voor mij is want ik ben wel een fan van shopaholic boeken haha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vond de shopaholic boeken ook maar matig, net als de film, maar misschien dat dat ook een beetje aan het thema lag..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben niet zo van de chicklit, meer van de thrillers.
  Karen Slaughter vind ik altijd goed, en de Nederlandse schrijfster Simone vd Vlugt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb nog nooit een boek van Kinsella uitgelezen (heb geprobeerd de shopaholic boeken te lezen). De cover van dit boek ziet er wel weer tof uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze ga ik ook maar eens onthouden! De shopaholic boeken kwam ik niet echt door heen maar dit klinkt als een verhaal dat mij meer aanspreekt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vond het heel moeilijk om door de Shopaholic boeken te komen en ik vond de film ook veel leuker. Mijn favoriete schrijvers zijn (ja het zijn er veel ik hou van lezen): J.K Rowling, Julie Kagawa en Jesse Goossens.
  X Annabel

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow, het lijkt me een heel leuk boek. Dat van die voorkant herken ik. Erg mooi, maar het staat weer niet heel mooi haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben op dit moment bezig in het derde boek van shopaholic en vind het wel een leuke boekenserie tot nu toe... haar schrijfstiijl vind ik erg fijn lezen...
  Liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lijkt me wel een leuk boek, maar jammer dat 'ie in het Engels is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt! Jammer als je daar moeite mee hebt, maar wie weet komt er nog een vertaling.

   Verwijderen
 11. Geen aanrader dus? Ik lees de laatste tijd te weinig. Ik heb nog ene paar boeken van Karin Slaughter liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jawel hoor! Hij is leuk, maar ik ben persoonlijk meer een fan van romans.

   Verwijderen
 12. Ik ben gek op Sophie Kinsella, ik heb alle boeken (gelezen) behalve de Shopaholic serie, die vond ik erg slecht. Ik wist niet dat ze een nieuwe had, dus ik ben blij! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben er wel nieuwsgierig naar geworden. Mooie kaft!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik lees niet echt boeken, maar dit boek spreekt me wel aan :-) x

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dit boekt spreekt me wel nog aan, zeker en vast de cover! En als ik het zo lees is het nog iets voor mij. Leuke review, is een iets anders :)

  Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk! Ik kende je blog nog niet, maar na je reactie op Blonnected heb ik meteen een kijkje genomen! Maar echt zo leuk!! X Mila

  BeantwoordenVerwijderen