Penhaligon's Ellenisia Soaps.

Penhaligon's. Een merk waarvan ik al enkele maanden geleden voor het eerst op hun website heb rondgekeken, en nu eindelijk mijn eerste producten van in huis heb. Om kennis te maken met dit merk leek de sale mij een perfect moment. Het zijn tenslotte prachtige producten, maar daar hangt ook een prijskaartje aan. Nu moet ik zeggen dat ik het persoonlijk vrij reëele prijzen vind, maar ik kan het ook zeker begrijpen als je van andere mening bent.

Penhaligon's is een Engels parfumhuis, opgericht in de late jaren 1860 door Engelsman William Penhaligon. De originele winkel was gelegen in Jermyn Street, naast de straat Hamam, waar William Penhaligon werkzaam was als barbier. Na het inademen van de stoom en aroma's van de Turkse baden van zijn buren werd dan ook de eerste geur van Penhaligon's uitgebracht in 1872; Hammam Bouquet.

Voor mijn eerste aankoop besloot ik niet direct te kiezen voor één van de parfums, colognes of eau de toilettes, maar voor een zeepset. Op deze manier kan ik een beetje kennis maken met de geuren zonder direct een grote fles van 108 pond aan te schaffen. Dit zou tenslotte zonde zijn mits de geur toch niet goed zou bevallen, en aangezien ik met geuren nogal kieskeurig ben wilde ik deze gok ook niet meteen wagen.
Ik ging voor één van de setjes zeep die ik in de Sale categorie tegenkwam, namelijk een setje van drie in de geur Ellenisia. Ellenisia is gecreërd in 2004 en sindsdien te vinden in de vaste collectie. Het is een bloemige geur met witte bloemen omhult in zwachtels van vanille en zoete pruimen.

Zoals Penhaligon's de geur omschrijft zou ik hem zelf ook omschrijven. Hoewel ik geen fan ben van bloemengeuren vind ik deze zeepgeur toch erg aangenaam. Het ruikt ouderwets en bij een stukje zeep vind ik dat erg aangenaam. In deze geur zitten ook gardenia's, jasmijn en tuberozen verwerkt. Tot slot gesuikerde pruimen en zachte, romigvanille.
Penhaligon's Ellenisia is een elegante geur waarvan ik zeker weet dat veel dames hem aangenaam zullen vinden. Zelf vind ik het voor een zeep ook een typische geur, maar als parfum zou ik hem weer liever niet dragen. Dan vind ik de bloemengeur duidelijk te overheersend en daar ben ik geen grote liefhebber van.

Maar naast dat de zeepjes heerlijk ruiken is de vormgeving ook erg mooi gedaan. Penhaligon's heeft wat mij betreft absoluut een mooi logo wat in de zeepjes ook weer is gedrukt. En uiteraard laat de zeep mijn handen heerlijk geurend én zacht achter.

Mijn eerste ervaring met Penhaligon's is absoluut positief, en ik weet ook gelijk weer iets meer over deze geur. Als zeep vind ik hem lekker, maar desondanks zou ik hem niet opnieuw aanschaffen omdat de geur niet zo goed bij mij past. Over de kwaliteit heb ik echter niets te klagen, want aan de eisen voldoet deze zeep zeker.

Penhaligon's Ellenisia Soaps - £24.00
'' Heb jij al ervaring met Penhaligon's?

16 opmerkingen

 1. Oh dit merk kende ik nog niet, maar het lijkt mij wel een leuk merk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben benieuwd naar de geur geworden. Dit merk kende ik nog helemaal niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken het merk niet, maar het ziet er allemaal prachtig uit. Soms vind ik het jammer dat we via de computer geen geursamples kunnen versturen, dan kon ik ook even aan de zeepjes snuffelen nu. :P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die verpakking is echt prachtig! Zelf had ik nog nooit van het merk gehoord :)

  ~ Hannelore

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kende het merk nog niet, maar het ziet er echt luxe uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldig merk! Ik ben dol op mooie, luxe zeepjes. De naam vind ik ook zo mooi <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat zien ze er leuk en luxe uit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er mooi en ook wat ouderwets uit. Had nog nooit van het merk gehoord..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw ziet er mooi uit zeg, kende het merk nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wauw wat is het prachtig verpakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik kende het merk nog niet, maar de zeepjes zijn echt prachtig! Wel aan de prijzige kant, maar het is altijd leuk om jezelf af en toe te trakteren :)

  BeantwoordenVerwijderen