Wedgwood Edme Tea Pot.

Sinds ik weet welk servies ik wil hebben ben ik langzaam bezig om dit ook daadwerkelijk bij elkaar te gaan sparen. Mijn keuze is uitgegaan naar het Wedgwood Edme servies, en aangezien dit servies niet al te goedkoop is scheelt alles wat ik nu al aanschaf voordat ik daadwerkelijk uit huis ga een heleboel. Dit hoef ik tenslotte dan niet meer te kopen! Mijn eerste items waren de theekopjes met schotel, en nu heb ik ook de prachtige 0.8 liter theepot aan mijn collectie kunnen toevoegen.

Wedgwood is in 1759 opgericht door Josiah Wedgwood, en sindsdien staat Wedgwood bekend voor de hoge kwaliteit en innovatie. Het is begonnen met de productie van Jasper en Queen's Ware, en tegenwoordig word samen met internationale ontwerpers gewerkt om vorm te geven aan Wedgwood voor 21e eeuw en daarna.

Edme is afgeleid van Queen's Ware, een fijne, crème-gekleurde aardewerkserie ontwikkeld door Josiah Wedgwood in het midden van de 18e eeuw. Van alle Wedgwood serviezen is dit dan ook de meest bekende. Het Edme servies is ontworpen door John Goodwin, destijds Art Director van Wedgwood, in opdracht van de broers Pannier. Edmé was de voornaam van één van de broers.
Wat ik zo prachtig vind aan het Edme servies zijn de verticale ribbels. Tevens zijn de ornamentele artikelen ook allemaal voorzien van één of twee ramskoppen, bijvoorbeeld de prachtige soepterrine. Ook dit product staat nog hoog bovenaan mijn verlang lijstje, maar gezien de prijs moet deze helaas nog even wachten.

De theekopjes had ik al wel in mijn collectie, en om deze af te maken wilde ik graag de theepot nog toevoegen. Ik kwam hiervoor uit bij Woldring Porselein, waar ze een ruim aanbod aan Edme hebben voor fijne prijzen, zeker nu ze in de aanbieding zijn!
De theepot die ik heb ontvangen kan worden gevuld met 0.8 liter thee en is vooral ontzettend leuk als je gasten over de vloer hebt. Hier haal je ongeveer 4 tot 6 kopjes uit, afhankelijk van de grootte van je kopjes. Zelf heb ik de kleinste theekopjes van 0.13 liter, uiteraard ook van Edme.

Ik ben ontzettend blij met deze toevoeging aan mijn collectie. De theepot zal nog veel gebruikt gaan worden en is daarnaast alleen al prachtig om enkel neer te zetten. Uiteraard zal ik hem niet enkel voor de sier houden, want dat vind ik zonde!

Mocht je je edme servies online willen bestellen kan ik Woldring Porselein ook zeker aanraden. De website is gemakkelijk door de overzichtelijkheid, en tevens heb je je bestelling snel in huis. Bij mij duurde dit slechts enkele dagen.

Wedgwood Edme Tea Pot - €79.95 - nu €63.95.

12 opmerkingen

 1. Wat leuk! ik ben Blond Amsterdam aan het sparen voor mijn uitzet;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat een super mooie theepot! Ik ga binnenkort op mezelf wonen, dus ben ook aan het rondkijken voor een mooi servies!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Heel mooie stijl heb je.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig... Dit straalt pas echt elegantie uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heel erg mooi! past ook wel bij ons servies:)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie theepot. Erg chic.
  xxx
  www.vbnow.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige witte! Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Simpel en toch heel mooi! Moeten niet altijd vogeltjes of roosjes zijn op theepotten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een chique servies! Borden, koffiekopjes, schoteltjes een een bestek-set heb ik al, maar een mooie theepot heb ik nog niet gekocht. Thuis drinken we al jaren thee uit een oude koffiepot, dus echt een mooie theepot ben ik ook helemaal niet gewend, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen