MACnificent Me

Afgelopen week schreef ik al over één van MAC zijn toekomstige collecties Guo Pei, en kort daarna kwam het persbericht voor de volgende collectie al weer binnen. Naast Guo Pei staat ook de MACnificent Me collectie op de planning voor komend oktober. Een collectie vol met herfstige en tevens opvallende tinten. Ik heb alvast een leuk voorproefje voor jullie en review vandaag drie lipsticks en twee oogschaduws.

Hoewel Guo Pei overigens een collectie was vol bijzondere verpakkingen is de MACnificent Me collectie van MAC weer gewoon in het oude jasje gestoken. Wat mij betreft ook geen probleem, want zoals jullie weten ben ik dol op de simpele vormgeving van MAC en kan ik geen genoeg krijgen van hen producten. Zo ook deze collectie maakte mij maar al te nieuwsgierig.

Om maar te beginnen met de mono oogschaduws. In totaal heeft deze collectie vier mono's waarvan ik twee kleuren heb mogen ontvangen; Cheer Me On en Everyone's Darling. Kleuren die apart heel goed kunnen in combinatie met andere kleuren die ik in mijn stash heb, maar ook gecombineerd kun je hier heel veel kanten mee uit.
En hoewel ik in eerste instantie lichtelijk schrok van de oranje kleur vind ik hem juist prachtig op de swatch. Hij is heel intens gepigmenteerd en op bovenstaande foto heb ik slechts twee dunne laagjes over elkaar aangebracht. De kleuren zijn ontzettend goed op te bouwen waardoor je een heel intens pigment kunt creëren.

Dit is dan ook het geval met Everyone's Darling. In tegenstelling tot feloranje is dit een wat meer safe tint die ik zelf ook veel draag. Everyone's Darling zit tussen donkerbruin en burgundy in en voor de herfst is dit wat mij betreft perfect. Ik heb hem nu al een aantal keer gedragen en zal dat ook zeker blijven doen. Niet alleen, maar uiteraard ook samen met Cheer Me On.
Tot slot ontving ik nog drie lipsticks uit deze collectie, waarvan één Amplified Creme lipstick en twee Mattene lipsticks. Deze lipsticks worden beschreven als Semi-Matt en waren daarmee ook mijn eerste MAC lipsticks in deze verpakking. Het is even wat anders als de reguliere, kogelvormige hulsen maar wat mij betreft passen ook deze erg goed bij MAC.

En daarnaast passen ze natuurlijk uitstekend bij de finish van de lipsticks. Semi-matt in een semi-matte huls; toepasselijk! Bij de lipsticks zijn het wederom vooral opvallende kleuren en ook mijn exemplaren zijn vrij extravagant.
Ik ontving namelijk een mix tussen rood en oranje en twee paarse tinten. Eén lichte en een wat donkerdere kleur paars. In eerste instantie misschien niet de meest draagbare kleuren voor een dagelijkse werk/schooldag, maar wellicht wel leuk voor een avondje weg of gewoon lekker in het weekend!
My Inner Femme zit tussen rood en koraal in waardoor hij toch net een stukje aparter is als een simpele rode lipstick. Ik had in eerste instantie verwacht dat ik dit de minst mooie kleur zou vinden, maar op mijn lippen vind ik hem juist het mooiste uitkomen. Deze lipstick is vrij creamy maar toch erg gepigmenteerd.
Strutting Fabulous is iets minder mijn ding. Dit is een hele lichtpaarse, lavender kleur die mijn huid heel flets doet lijken. Geen kleurtje voor mij, maar desondanks dat is hij wel ontzettend goed gepigmenteerd en brengt hij heel prettig aan. Als dit soort kleuren je goed staan is het een echte aanrader, want fijn is hij zeker! Ondanks dat hij gedeeltelijk matte is voed hij ook mijn lippen erg goed en heb ik geen last van uitdroging.
Own The Look is de laatste lipstick die ik heb ontvangen. Over deze kleur heb ik wat gemixte gevoelens, al vind ik hem absoluut niet lelijk. Hij doet me in de verte een klein beetje aan Cyber denken door de blauwe ondertoon, maar afgezien van dat detail zijn het uiteraard totaal verschillende kleuren. Own The Look vind ik echter best leuk, al is het niet een kleur die mij persoonlijk heel goed staat met mijn witte huidje. Jammer, want de kleur op zich is wel ontzettend mooi.

Afgezien van Strutting Fabulous ben ik toch erg enthousiast over de kleuren van deze collectie én over de collectie zelf. Er zitten nog een aantal producten in waar ik erg nieuwsgierig naar ben geworden en die ik wellicht nog zou willen aanschaffen, maar dat is nog even afwachten!

MAC Eyeshadow €17,50
MAC Mattene Me lipsticks - €21.00
MAC Lipstick €19.50

18 opmerkingen

 1. De lipstick kleuren vind ik heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wauw ik vind de oogschaduws echt heel mooi! Prachtig. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waauw! Wat leuk dat je deze producten mocht ontvangen. Echt jaloers, haha. Ik vind die gele oogschaduw verbazend nog best wel mooi, je kunt er naar mijn idee best een mooie ooglook mee maken. :) Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Own the look is awesome bij een donkere outfit! Wel een beetje jammer van de blauwe ondertoon inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, wat een pigment! Paarse lipstick is niet zo mijn ding, maar die rode is wel pretty!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw de lipsticks zijn zo gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ooh ja ze zijn allemaal mijn kleur, super super mooi<3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw wat een mooie producten!
  Liefs, Celine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind paars altijd nog een beetje gewaagd om te dragen maar wat een prachtige kleuren zijn dit. Alle producten zijn trouwens erg mooi. Score MAC!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ooh wat een mooie producten
  die rood-orangje lipstick is echt mooooi

  liefs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een felle kleurtjes allemaal, vooral dat paarse. Maar ik vind toch de koraal kleur erg mooi! :-) x

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die oogschaduw lijkt me prachtig! Mooie website heb je trouwens ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw prachtige producten ❤️
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Die paarsige kleuren zou ik ook wel dragen nu op de lippen. Wat speciaal maar wel erg leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een mooie producten, vooral de lipsticks vind ik erg gaaf qua kleur en finish!

  BeantwoordenVerwijderen