Woodwick Candles... It Crackles as it burns.


Wat betreft kaarsen ben ik heel kieskeurig. Ik kan allereerst al niet veel geuren hebben omdat ik er erg snel misselijk van kan worden, en ten tweede vind ik veel kaarsen kwalitatief niet goed. Bij de meeste kaarsen is het het geval dat ze al snel geur verliezen en ook niet helemaal op willen branden. Zelfs bij de duurdere kaarsen als onder andere Yankee Candle speelt dit, en voor die prijs verwacht je toch wel een kwalitatief goed product. Sinds kort is er echter een nieuw product op de markt waar ik wél heel enthousiast over ben; WoodWick!

WoodWick startte oorspronkelijk in 1990 in een garage in Lynchburg, Virginia. Niet ver van de plaats waar het allemaal begon ligt de moderne fabriek aan de uitlopers van de prachtige Blue Ridge Mountains. De opzet van het bedrijf is tot op heden nog hetzelfde als in het begin; het leven van klanten verrijken door het creëren van unieke huisparfums van de beste kwaliteit.

WoodWick is de eerste kaars ter wereld die voorzien is van een houten lont, waardoor je het gevoel krijgt dat je voor een knapperend haardvuurtje zit als je hem brand. ''It crackles as it burns.''
Dankzij vakmanschap en de mordernste technieken én het gebruik van authentieke geuren en soyawas is iedere WoodWick kaars een bron van aangename geuren en rustgevend knisperende geluiden.
Vanaf het eerste moment dat ik de WoodWick kaarsen zag was ik al enthousiast. Het is ook een product waar je normaal gesproken niet zomaar tegenaan loopt, in Nederland word het nog nagenoeg nergens verkocht,  maar ik kwam er mee in aanraking omdat mijn moeder de producten sinds kort verkoopt. Op haar website TheRiverHouse kun je terecht voor het volledige assortiment. Als je een kaars voor één uur besteld heb je hem de volgende dag al bij je thuis om hem zo snel mogelijk heerlijk te kunnen gaan branden.
De heerlijke geuren van WoodWick zijn ook nog eens verkrijgbaar in een aantal verschillende potten. Zo heb je deze potten, de Reserve Collection, welke elk goed zijn voor minimaal 60 branduren. Dankzij het feit dat de kaarsen zijn gemaakt van soyawas zijn ook alle uren daadwerkelijk te benutten en zit je niet halverwege met een kaars die niet meer goed brand en niet meer lekker ruikt.

Daarnaast heb je ook nog de Ellipse Glas collectie. Dit is een serie met ovale kaarsen en een lont half zo groot als de kaars. Hierdoor brand ook de volledige kaars en bij deze merk je het meest van het knaperende geluid. Dit uiteraard doordat het lont extra groot is. Mocht je houden van Macarons is er de Macaron collectie én er zitten ook Wax Melts aan te komen. Uiteraard is er ook nog een normale collectie met kaarsen welke vallen onder de reguliere WoodWick collectie. Tot slot is hier nog een andere versie op, namelijk de Trilogy kaarsen. Deze kaarsen hebben elk drie verschillende kleuren én geuren die achter elkaar worden opgebrand. Zo begin je bijvoorbeeld met Frasier Fir om vervolgens over te gaan naar Velvet Woods en op te branden met Enchanted Evergreen.

Naast de enorme hoeveelheid aan keuze is ook de vormgeving van elke kaars weer prachtig gedaan en is hier ook een ruime keuze aan. De ene is klein en rond terwijl de andere juist groot en ovaal is. Het mooie aan de vormgeving is dat elke kaars een houten deksel heeft wat een extra waarde toevoegd aan het houten lont. Door deze vormgeving zien ze er meteen chique uit en is het een prachtig artikel om cadeau te doen.
De kaarsen die ik momenteel aan het branden ben zijn de Reserve Vanille kaars, en de Large Vanilla Bean kaars. Dit zijn heerlijke vanille geuren die ik beide heerlijk vind. Reserve Vanilla is net een stukje zoeter en Vanilla Bean is net een stukje warmer.

Zelfs mijn vriend is enthousiast over deze kaarsen, en dan met name de geur Cedar. Dit is een fantastische geur voor in huis en inderdaad ook perfect voor mannen. Maar daarnaast vind ik hem zelf natuurlijk ook maar al te lekker en vind ik het geen probleem als hij deze aan het branden is.

Ik ben ontzettend enthousiast over deze nieuwe ontdekking en weet dat ik niet meer op zoek hoef te gaan naar andere merken. WoodWick maakt fantastische kaarsen, en het leuke is dat ze ook ontzettend betaalbaar zijn. Zo betaal je voor een mini candle €11.95 en voor en large candle met 130 branduren slechts €29.95.

Mocht je nou ook WoodWick willen bestellen kan dat bij The River House op deze pagina. Ik ben heel erg benieuwd wat jullie er van gaan vinden!

14 opmerkingen

 1. Ik kende het merk nog niet maar het heeft mijn interesse zeker gewekt. Ik ben altijd wel op zoek naar nieuwe en unieke geurkaarsmerken en dit lijkt echt iets voor mij. Lekker gezellig en de vormgeving is echt práchtig, zeer authentiek!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben dol op geurkaarsen. Lijkt me best lekker deze.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zien er mooi uit en de geuren klinken ook wel als geuren die ik zou kunnen waarderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijne review. Het klinkt goed. Ik vind de kaarsen er ook erg mooi uitzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. klinkt best fijn!
  kaarsen zijn echt sfeermakers

  liefs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik had nog nooit van dit merk gehoord maar het ziet er alvast al wel goed uit allemaal.
  Ben dol op geurkaarsen, dus ga toch eens op die webpagina kijken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog nooit gehoord van dit merk, maar nu ben ik wel benieuwd naar geworden ^^ x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lijkt me heel lekker en wat een leuke webshop!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ziet er goed uit! Ik krijg gelijk zin om vanavond de geurkaarsjes aan te doen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk merk zeg en bijzonder dat ze een houten lont hebben! Ik vind geurkaasen ook moeilijk, ze ruiken vaak zo chemisch .. Ben erg benieuwd naar deze, ga eens even de webshop van je mama bekijken! X

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ze zien er mooi uit, ben ook erg benieuwd naar de geur!

  BeantwoordenVerwijderen