Urban Decay Naked Basics 2

Vanaf het moment dat het Urban Decay Naked Basics 2 palette werd gelanceerd stond deze automatisch op mijn wishlist. Ik had destijds de drie andere Naked palettes al, welke ik nog steeds met veel plezier gebruik, en hoewel ik over het Naked Basics 1 palette niet zo enthousiast was wilde ik 2 maar al te graag aanschaffen. Dit omdat de kleuren net wat donkerder zijn waardoor ze wat mij betreft uitermate geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Hij is inmiddels echter al een tijdje uit, al schafte ik hem vorige week slechts aan. Inmiddels heb ik er al weer een tijdje mee gewerkt en heb ik een nieuwe favoriet aan mijn collectie toegevoegd.

Het Naked Basics palette is een stukje kleiner als de reguliere Naked palettes van Urban Decay. Dit omdat er slechts de helft van de kleuren in zit, waardoor het een perfect palette is om onderweg mee te nemen. Wat mij betreft perfect voor de weekeinden die ik bij mijn vriend doorbreng.

In het palette zitten namelijk vrijwel alle kleuren die ik nodig heb. Lichte kleuren die ik kan gebruiken op het bewegend ooglid, of als highlighter, en wat donkerdere kleuren voor in de crease. Het enige wat ik er extra bij mee neem is een lichte oogschaduw met een boel shimmers, want verder zit er wat mij betreft genoeg in voor een compleet dagelijkse look.
De grootste reden voor mij om dit palette aan te schaffen, is omdat er alleen maar matte kleuren in zitten. En met matte bedoel ik ook echt matte. Mocht je een glitterbom op je ogen preferen is dit geen aanrader, voor mij echter absoluut wel. Zo gaf ik recentelijk al aan veel matte kleuren op mijn lippen te dragen, maar ook op mijn ogen vind ik dit er heel elegant uitzien.
De zes kleuren in dit palette zijn van links naar rechts;
- Skimp
- Stark
- Frisk
- Cover
- Primal
- Undone
Tijdens het swatchen op mijn arm werd ik al razend enthousiast over de enorme pigmentatie. Alle kleuren zijn stuk voor stuk prachtig en dekken al onwijs snel. Op bovenstaande foto heb ik de kleuren nog maar lichtjes aangebracht, dus je kunt nagaan hoe mooi je deze kan opbouwen!

Naast dat ze onwijs gepigmenteerd zijn werken ze ook erg prettig. De oogschaduws voelen aan als satijn waardoor ze heel gemakkelijk in elkaar blenden. Ik ben vooral en fan van de kleuren Cover en Primal, zeker in combinatie met een klein beetje Undone. Het is maar net voor wat voor een look je wilt gaan, want voor elke nude look zit er wel wat in.

Voor fall out hoef je bij Urban Decay niet echt bang te zijn, en ook bij Naked Basics 2 is hier weinig tot geen sprake van. Vooral bij de lichte kleuren levert het geen problemen op. Ik kan alleen maar lovend spreken over dit palette en zal hem ook zeker met regelmaat gaan gebruiken. Dit is tevens een mooie manier om kennis te maken met de oogschaduws van het merk indien je twijfelt over de aanschaf van de reguliere Naked palettes.

Urban Decay Naked Basics - €27,50

21 opmerkingen

 1. Wat een prachtige palettes! Ik vind ze heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er ├ęcht goed uit! Ik maak weinig nude looks en daarom heb ik deze niet gekocht, maar hij is ontzettend mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er goed uit zeg! Ik heb alleen Naked 3 en daar ben ik ook super tevreden over.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Naked 3 is ook prachtig, ik snap dat je daar blij mee bent!

   Verwijderen
 4. Ik heb hem zelf ook en ik ben helemaal fan, love it.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oehh dit palette staat nog steeds op mijn wishlist! De kleuren zijn echt heel gepigmenteerd, daar hou ik van! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi is zo mooi, ik gebruik hem echt dagelijks, primal is ook een perfecte wenkbrauw-kleur

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou ook nog eens kunnen inderdaad! Wellicht dat dat ook voor mij een oplossing is. Ik ga het proberen.

   Verwijderen
 7. Mooie kleuren! Klinkt ook erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb deze zelf ook, hij is zo fijn! xo

  BeantwoordenVerwijderen
 9. echt een prachtig palette
  die matte kleurtjes vind ik wel iets

  leifs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ziet er goed uit! al denk ik niet dat ik deze kleuren zelf gauw zou gebruiken... ben meer van de shimmer oogschaduw;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook heel mooi! Was ik eerst ook veel meer fan van, maar gezien ik nu meer ga voor een felle liptint vind ik dit een mooie combinatie.

   Verwijderen
 11. Oehhh...prachtige Palette ❤️
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Waauw ik krijg opeens een enorme koopdrang haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ziet er goed uit. Lijkt me eigenlijk wel handig een palette met alle basic kleuren die je nodig hebt erin!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtig palet, ideaal voor dagelijks gebruik want ik ben zelf gek op matte tinten. Ik ga hier zeker eens naar kijken!

  BeantwoordenVerwijderen