Vera Mona ColorSwitch Solo

Kwasten wassen is wat mij betreft een klusje waar niemand écht dol op is. Het is niet mijn favoriet, maar desondanks moet het zo af en toe gebeuren. Zelf doe ik het zo ongeveer ééns in de twee weken, wat eigenlijk veel te weinig is. Het liefst was ik mijn kwasten tussen het opmaken door om zo een andere kleur te kunnen gebruiken, maar aangezien je kwasten dan direct nat zijn is dit geen groot succes. Ik kwam echter het Vera Mona Color Switch Duo tegen en werd hierdoor wel erg nieuwsgierig. Met dit product zou je namelijk je kwast meerdere keren achter elkaar kunnen gebruiken in verschillende kleuren. Klinkt goed, niet waar? Ik heb hem direct besteld en uitgetest en deel vandaag mijn ervaring.

De Color Switch is verkrijgbaar in twee soorten, de Duo en Solo. De Solo is de versie waar ik voor heb gekozen, en daarnaast is er ook nog de Duo. De Solo bestaat puur uit dit sponsje, en bij de Duo zit er ook nog een nat sponsje in het midden.

Veel uitleg heeft dit product dan ook niet nodig. Je gaat met de vieze kwast over het sponsje heen, net zolang tot hij weer schoon is. In het geval van de Duo kun je de kwast ook nog eerst in het natte sponsje drukken om hem zo extra schoon te krijgen. Dan zit je echter wel met een natte kwast en kun je je oogschaduw enkel nat aanbrengen.
Aangezien ik mijn oogschaduw altijd droog aanbreng ben ik gegaan voor de Solo ColorSwitch. Ik was meteen enthousiast over het concept en kon niet wachten om hem proberen. Of ik echt zo enthousiast ben na het testen weet ik niet.

Hoewel de kleur wel van mijn kwast af gaat is het niet zo dat hij helemaal schoon is, iets wat ik wel meer had verwacht. Naturlijk kun je niet verwachten dat een kwast net zo schoon word als bij het wassen onder water en met zeep, maar iets meer als bovenstaand resultaat had ik wel verwacht.

Het is echter wel zo dat je de kwast meteen weer kan gebruiken. Door de structuur van het sponsje haal je namelijk het meeste pigment van de kwast af en kun je hem gebruiken voor een andere kleur.

Wat mij betreft een goed product, maar niet zo fantastisch als ik verwacht had. Het product doet echter wel wat hij beloofd en daar ben ik heel blij mee. Ik ben dan ook erg benieuwd of éen van jullie ervaring heeft met dit product!

Vera Mona ColorSwitch Solo - €19,95

12 opmerkingen

 1. Wat ziet het er gek uit, dit kende ik nog niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat dit handig is voor een make-upartist om snel de kwasten tijdens de job prober te maken. Maar jammer dat het voor dagelijks gebruik niet ideaal is

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handig concept wat je misschien ook nog wel kunt namaken! Voor een tussenoplossing vind ik hem best prima.
  XOXO esmee

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had hier al wel eerder over gehoord. Het schijnt dat de Duo het beste werkt.
  X Annabel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Opzich heel erg handig voor een tussentijdse schoonmaak!
  Maar verder blijf ik het gewoon houden op de oude manier :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is ook puur bedoeld voor eventjes tussendoor! Voor volledig schoonmaken is hij lang niet geschikt.

   Verwijderen
 6. Lijkt mij wel handig voor echt een donkere kleur :D Maar is het sponsje wel goed voor je kwast?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oo wat handig, hier ben ik nu wel nieuwsgierig naar geworden :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen