Shu Uemura x Maison Kitsuné

Voor de kerstcollectie van 2015 werkt beautymerk Shu Uemura samen met Maison Kitsuné, wat zorgt voor een unieke samenwerking tussen Oost en West. Maison Kitsuné combineert Japanse roots met Franse elegantie en is hierdoor de ultieme partner voor het bijzondere beautymerk Shu Uemura. Een collectie bestaande uit een Cleansing Oil Shampoo en een Essence Absolue Oil. Ik heb de producten mogen ontvangen en natuurlijk uitgetest!

Bij het openen van het pakketje werd ik meteen enthousiast, want wat zijn de verpakkingen leuk! Het is wellicht even wennen omdat ze vrij druk zijn, maar wat mij betreft past dat erg goed bij de merken en mogen verpakkingen best wat speels zijn.

Het leuke aan deze verpakkingen, naast de mooie kleuren, zijn de symbolen die zijn afgebeeld. Dit is het iconische alfabet dat de samensmelting tussen oost en west symboliseert. Zo zie je een cocktailjurkje tegenover een kimono, en koffie tegenover groene thee. Daarnaast heb je nog de andere symbolen; wagashi tegenover een croissant en nón lá tegenover een baret.

Daarnaast ben ik ook een groot voorstander van de pompflacons. Dit vind ik vooral erg gemakkelijk onder het douchen, ik heb namelijk een hekel aan het water wat ongemerkt al snel in je dop terecht komt. Bij deze shampoo heb ik daar dus geen last van!
Te beginnen met het grootste product; de shampoo. Dit is een zachte glansshampoo met essentiële oliën, geïnspireerd op Onsen. Dit zijn natuurlijke warmwaterbronnen die in Japan bekend staan om hun zuivere werking.

De beschrijving van het product klonk mij meteen goed in de oren, wat betekende dat ik des te nieuwsgierig werd naar het testen van dit product. Te beginnen met het ruiken van de geur. Deze shampoo ruikt heel subtiel, maar wel ontzettend lekker. Ik moet zeggen dat ik hem vanuit de flacon nog iets minder lekker vind ruiken als wanneer je je haren er eenmaal mee hebt gewassen. Dan ruik je het namelijk nog echt zodra je haren zijn opgedroogd.
Naast de lekkere geur is ook de werking hiervan top. De shampoo reinigt mijn haren diep en zorgt voor een mooie glans na het opdrogen. Dat is wat mij betreft een must, want mijn krullen kunnen al snel wat dof lijken. Wat ik ook een groot pluspunt vind is dat mijn haren zijdezacht aanvoelen, ik wou dat hier ook een conditioner van was! Dat zou voor mij een perfecte combinatie zijn.
Maar gelukkig is er wel een olie in deze collectie; de Essence Absolue Oil. Dit is een voedende verzorging met Camellia olie als hoofdingrediënt. De zachte en fluwelen textuur van dit product maakt mijn haren onwijs zacht en zorgt er tevens voor dat mijn haren minder pluizen.
Als je op zoek bent naar een fijne olie om je haren zacht en pluisvrij te maken is dit wat mij betreft een topper. Het fijne is dat dit product geschikt is voor alle haarsoorten, en ook voor gekleurd haar. De geur hiervan is wederom onwijs lekker en ruikt naast olie ook een vleugje naar de frisse geur van de shampoo.

Wat mij betreft is dit een hele geslaagde samenwerking, het enige kleine nadeel wat ik zie zijn de prijzen!

Cleansing Oil Shampoo - €47,00
Essence Absolue Oil - €54.00

9 opmerkingen

 1. Jeetje wat een prijs.... Klinkt wel érg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, duur! Maar wel echt heel mooie flesjes! =D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Poeheej, die prijzen. Alhoewel het heel goed klinkt en de flacons er heel leuk uit zien, zal ik het door die prijs toch niet kopen. Jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw mooie producten, lijken me erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoewel de prachtig vormgegeven flacons mij echt heel liefdevol aankijken, weerhouden de prijzen me er echt van om deze producten aan te schaffen. Ik vind de vormgeving van deze collectie wel echt ontzettend mooi! De producten klinken ook fijn. Ik ben sowieso fan van olie voor in het haar. Af en toe moet mijn krullenbos eventjes gevoed worden en dat kan het beste met een fijne olie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een toffe verpakkingen! De prijzen zijn inderdaad wel erg hoog. Maar als ze echt goed werken..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. WOW , als ik zie hoe snel een shampoo bij ons opgaat dan wil ik er echt geen 54 euro voor betalen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. die olie lijkt mij echt wel wat hoor
  spijtig van de iets hogere prijzen inderdaad wel :(

  liefs
  karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige flesjes, de producten lijken me heeeerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen