Tony Moly BCDation foundation


Hoewel ik het eigenlijk wel even gehad had met al die BB creams en CC creams werd ik heel erg nieuwsgierig bij het zien van deze BCDation Cream. Een BB en CC cream in één klonk al weer een stuk aantrekkelijker, waardoor ik hem onwijs graag wilde proberen. Ik heb hem nu ruim een maand in gebruik en kan al zeggen dat ik er bijzonder enthousiast over ben! Hij is helaas niet in de fysieke winkel te verkrijgen, maar in deze webshop wel.

Van Tony Moly reviewde ik een paar weken geleden ook al een primer, maar daar was ik nog niet half zo enthousiast over als over deze foundation. Foundation is namelijk voor mijn huidstype en huidskleur erg lastig om te vinden, want zelfs die van MAC voldoen niet aan mijn eisen. Tot kort voorheen heb ik deze van Tony Moly dan ook iedere dag gebruikt!

De BCDation zorgt niet voor een plamuur effect omdat het tenslotte een BB en CC cream is. Een getinte dagcrème dus, daar kun je het mee vergelijken. Ik vind het perfect voor de dagen waar ik naar stage ga en geen zin heb in al te veel make-up.
De kleur is voor mij perfect en hij is gemakkelijk aan te brengen door het pompje. Ik pomp hem altijd direct op mijn beautyblender om hem zo egaal aan te brengen op mijn gezicht. Mocht je overigens wel willen gaan voor een volledige dekking, dan kun je hem ook op gaan bouwen. Met twee laagjes heb je al gelijk dubbel zoveel dekking, en om het helemaal af te maken is een concealer perfect.
Het fijne aan deze foundation is dat hij heel licht aanvoelt op je huid. Het is ook een wat vettigere foundation en dat is voor mijn droge huid absoluut een must. Mijn huid droogt er niet nog eens extra door uit en daar ben ik erg door opgelucht.

Wat ik nu doe is hem gebruiken in combinatie met mijn nieuwste foundation van NARS. Van beide een laagje is eigenlijk een onwijs goede oplossing voor de dagen waar ik net wat meer dekking wil. Natuurlijk kan dit ook met de BCDation alleen, maar de foundation van NARS is net wat minder plakkerig. Deze gebruik ik daarom het liefst als bovenste laag.

Maar al met al ben ik onwijs tevreden over dit product. Je betaalt er tevens niet zoveel voor, het enige nadeel is dus dat hij niet in de fysieke winkel verkrijgbaar is. Dit vind ik echter geen probleem, want zo kun je gelijk even op de rest van de webshop rondkijken. Tot en met 31 december krijg je overigens 20% korting op je bestelling!

Tony Moly BCDation foundation - €21.95

11 opmerkingen

 1. Ik heb nog niet eerder van dit merk gehoord! Wel jammer inderdaad dat je deze foundation niet in de winkel kunt kopen zodat je de kleur kunt testen, dat is altijd lastig. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij ziet er mooi uit! Ben benieuwd hoe hij op je gezicht is? :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er komt nog een artikel waarin je dit kunt gaan zien!

   Verwijderen
 3. Wat lijkt me dit een fijne foundation zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er op zich wel goed uit. Vind het wel jammer dat de foundation niet in de winkels te koop is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind dit een hele mooie foundation zo te zien! Ben heel erg nieuwsgierig geworden door je informatieve review.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er heel goed uit! Lijkt mij alleen iets te donker voor mij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat je hem goed kunt hebben! Ik heb zelf echt een porselein witte huid en deze kleur is nagenoeg wit.

   Verwijderen
 7. Wat een mooie dekking! TonyMoly ken ik wel, leuk merk vind ik dat. De webshop vind ik ook echt heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen