MAC Retro Matte Liquid Lipcolour Divine Divine

Een product waar ik erg nieuwsgierig naar was sinds tijden -als het gaat om MAC collecties- waren de Retro Matte Liquid Lipcolours. Ik had er al eentje op het oog, Divine Divine, en toen de collectie gelanceerd werd was ik dan ook blij dat ik deze kleur heb kunnen bemachtigen. Of hij me ging staan wist ik niet en het was dan ook puur een gok, evenals of ik de formule fijn zou vinden. Wat ik er uiteindelijk van vind deel ik vandaag.

De Retro Matte Liquid Lipcolours hebben allereerst een andere verpakking als de reguliere MAC lipsticks, uiteraard. Die kun je niet in zo een lipstick huls stoppen. Hiervoor zijn er andere verpakkingen ontworpen en persoonlijk vind ik ze erg leuk gelukt. Ze zijn als nog gemakkelijk op te bergen en tevens mee te nemen.
Naast dat ik de verpakking aangenaam vind ben ik ook zeker tevreden over de applicator. Hij is gemakkelijk in gebruik waardoor ik de liquid lipstick eenvoudig op mijn lippen aan kan brengen. De lipstick egaal krijgen is echter nog wel een klusje.

Ik heb al eerder ervaring gehad met liquid lipsticks, maar ook destijds was ik er niet al te enthousiast over. Dit is dan ook de voornaamste reden geweest waarom ik juist zo nieuwsgierig was naar die van MAC; ik ben tenslotte wel een groot liefhebber van hun lipsticks.

Maar ook hier is het moeilijk de lipstick mooi op je lippen te krijgen. Het duurt even voordat je alle vlekjes hebt weggewerkt die hij in eerste instantie creëert, en dan voelt hij ook nog eens aardig plakkerig. Wanneer je hem een tijdje op hebt en eens wat eet of drinkt, of alleen al je lippen te hard op elkaar perst, wil het wel eens voorkomen dat hij lichtjes begint te chippen.
Over het kleurtje ben ik dan wel weer positief. Mijn huid is vrij wit, maar in de zomer zal deze prachtig staan met een goede hoeveelheid bronzer en highlighter. Ik vind het een mooie, felle kleur en zal hem waarschijnlijk ook pas vanaf dan gaan dragen.

Het is niet mijn beste aankoop, ook niet wat betreft kleur, en ik zal nooit de grootste aanhanger van liquid lipsticks worden, maar mijn ervaring met deze van MAC is niet zo fantastisch als mijn ervaring met hun gewone lipsticks. Jammer, maar voor mij werkt het gewoon niet.

MAC Retro Matte Liquid Lipcolour - €24.50

22 opmerkingen

 1. Jammer dat je niet super enthousiast bent, maar ik vind het kleurtje wel heel mooi! Fijne review ook x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga deze toch eens proberen denk ik, maar wel in een ander kleurtje! Wel jammer dat ze wat stroever aanbrengen.. Ga toch eens vragen in de winkel of counter dat ze eerst eens test-aanbrengen op m'n lippen voor ik 'm aanschaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. So! Dat is wel een toffe kleur, maar ik gebruik geen MAC meer :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik was ook niet helemaal enthousiast, het kleurtje vind ik wel lekker! Fijne review!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer, en ik vind het op de foto er wel héél netjes uit zien! Kleurtje staat je ook goed :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hmm jammer dat je niet heel enthousiast bent. De kleur is sowieso niet voor mij weggelegd, maar ik ben toch nog benieuwd naar zo'n liquid lipcolour. Ik weet alleen niet of ik er een zal gaan kopen, want het aanbrengen lijkt me heel vervelend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer maar het kleurtje staat je wel heel goed! Het is inderdaad een prachtige kleur voor de zomer.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jammer dat je het niet zo'n geweldige aankoop was, want ik vind de kleur en het effect wel echt heel mooi! Ik gebruik zelf vaker liquid lipsticks en ze zijn inderdaad lastig aan te brengen. Maar als ze zitten, dan zitten ze! Fijne review!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jammer dat deze je niet helemaal bevalt, wel een mooi kleurtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is moeilijk om een goede liquid lipstick te vinden. Jammer dat ze van MAC niet zo fijn zijn. Ik vond ze er anders best mooi uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw, ook al ben je niet enthousiast - ik vind hem je prachtig staan! Die kleur is zoooo mooi, vooral in de zomer denk ik inderdaad! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jammer dat je er niet heel erg tevreden over bent. Zonde als ie zo moeilijk aanbrengt

  BeantwoordenVerwijderen
 13. oh wow wat een mooie matte lipstick
  prachtig


  liefs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wat jammer ik had er ook meer van verwacht. de kleur is wel enorm mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hmm ik heb hier niet al te veel goede dingen over gelezen. Ik vind de kleur inderdaad wel mooi, maar liquid lipsticks zijn gewoon niet echt mijn cup of tea.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Vind wel dat het kleurtje je prachtig staat!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind het een mooi product, alleen de kleur vind ik niets. Veel te licht roze. Leuke review!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wow, ik vind de kleur wel echt heel tof! Zéker in de zomer ja. Jammer dat 'ie wat vervelend in gebruik is, maar het eindresultaat mag er zijn hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. De kleur is wel pretty, maar zo jammer dat ie moeilijk aanbrengt!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een mooi kleurtje. Volgens mij zou het heel mooi zijn in de zomer :D x

  BeantwoordenVerwijderen