The Original Beautyblender

Tijden lang heb ik gebruik gemaakt van een beautyblender dupe omdat ik het zonde vond deze duurdere variant aan te schaffen. Zo heb ik varianten gehad van Ebay, maar ook die van Real Techniques. Beide vond ik ze absoluut fijner als het aanbrengen met een kwast, maar toch bleef ik nieuwsgierig wat het verschil nou zou zijn met de echte beautyblender. Een tijdje geleden besloot ik daarom om eindelijk de keuze te maken toch eens een echte te proberen.

Ik kan dan ook meteen verklappen dat ik onwijs blij ben met deze aankoop. Voorheen merkte ik al wel dat ik de sponsjes van Ebay vrij ruw vond, maar bij de beautyblender is dat echt het tegenover gestelde. Dit sponsje is zo zacht en brengt mijn foundation of concealer in een ogenblik egaal aan.

Hiernaast merk ik dat mijn foundation er ook mooier uitziet als bij de sponsjes van bijvoorbeeld Ebay. Doordat deze een stukje ruwer zijn wordt mijn huid automatisch wat roder bij het gebruik, zeker als ik meerdere lagen aanbreng.

Dat is dan ook wat mij betreft het grootste voordeel aan de beautyblender; hij zorgt dat mijn huid minder geïrriteerd raakt. Ik gebruik hem zelf het liefste nat voor een optimaal effect, maar ook als je hem droog gebruikt doet hij wat hij moet doen.
Voorheen gebruikte ik ongeveer iedere maand een nieuwe beautyspons, maar aangezien deze een stukje duurder is vond ik het toch belangrijk er gelijk een cleanser bij te halen.

En natuurlijk moet dat ook gewoon kunnen met een beetje shampoo of babyolie, maar toch was ik nieuwsgierig naar de cleansers van Beautyblender. Zo hebben ze een fluid, maar ook een solid reiniger; de variant waar ik voor heb gekozen.

Dit is eigenlijk een soort blokje scheerzeep, want zo werkt hij ook. Je maakt de ''kwast'', in dit geval beautyblender, nat en gaat ermee over de reiniger waarna je kunt spoelen en zo de foundation uit de spons kunt halen. Op deze manier maak je hem onwijs eenvoudig weer schoon.

Na een paar keer schoonmaken merk je wel dat er toch wat foundation qua kleur op de spons blijft zitten, maar toch is het een behoud voor je spons om het te blijven doen. Je reinigt hem tenslotte wel op deze manier en hoewel hij er dan niet meer zo mooi uit ziet als in het begin is hij wel weer nagenoeg zo schoon! Ik ben helemaal om en weet dat ik in ieder geval niet meer terug ga naar de goedkope sponsjes van Ebay!

The Original Beautyblender + Cleanser - €29.95

18 opmerkingen

 1. Ziet er goed uit, die beauty blender! Zelf gebruik ik een kwastje voor mijn foundation, maar mijn interesse in zo'n beautyblender is nu zeker gewekt! :) En ik had ook voor de solid variant van de cleaner gegaan. Volgens mij doe je daar ook langer mee!

  X Angela

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wil ook erg graag een beautyblender maar vind het best duur...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt als een heel fijn sponsje! Ik ben er ook benieuwd naar, maar ik vind 'm echt prijzig. Misschien dat ik 'm toch ooit nog een keer ga aanschaffen. Hoe vond je die van Real Techniques?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die van Real Techniques is een heel stuk ruwer! Prima sponsje, maar ik prefereer nu toch de echte beautyblender.

   Verwijderen
 4. Ik ga hem toch maar eens aanschaffen denk ik! Kan je die cleanser ook gebruiken om je kwasten mee schoon te maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil deze ook erg graag nog hebben en ben ook benieuwd of ik hem fijner ga vinden dan mijn RT foundation kwast.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Omdat ik meestal mijn make-up onderweg opdoe, is deze spons minder handig voor mij vrees ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik neem hem ook altijd mee als ik naar mijn vriend ga, vind hem ideaal.

   Verwijderen
 7. Hij klinkt heel fijn, zelf heb ik een beautyblender van W7 en die werkt ook echt perfect voor mij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Scheelt veel he vergeleken met de Ebay varianten he. Ik heb er toevallig gister over geschreven haha. Echt heel fijn deze spons!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lijkt me een fijn ding om mee te werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lijkt mij echt fijn zo´n beautyblender! Jammer dat ze zo duur zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Klinkt erg goed, ik ben er steeds meer nieuwsgierig naar omdat ik vaak goeie reviews van lees van de beautyblender :)
  Misschien toch maar eens aanschaffen!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zit nog steeds te twijfelen of ik de beautyblender zou moeten nemen, aangezien het niet bepaald goedkoop is. Maar aan de andere kant hij zou wel fijn mijn foundation aanbrengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind hem ook vrij prijzig, maar behalve dat, gebruik ik mijn Zoeva Bamboo foundationkwast om m'n foundation aan te brengen. Op de één of andere manier ben ik nooit nieuwsgierig genoeg geweest naar de Beautyblender om hem aan te schaffen. Misschien toch ook eens zo'n dupe kopen op eBay..

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind de nieuwe blender van H&M een perfecte dupe voor de echte.
  Ik gebruik de echte al enkele jaren en heb er al een aantal versleten maar, de H&M blender, OH MY..
  Hij is heerlijk, zacht en kneedbaar!

  Ik ben Fan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik vind de beautyblender van de nieuwe lijn van H&M een goede dupe voor de echte.
  Ik gebruik de echte al een hele tijd en heb er al een aantal versleten. Maar OH MY.. De van H&M is helemaal geweldig,
  hij is zacht, kneedbaar en voelt goed aaa!

  Ik ben fan!

  BeantwoordenVerwijderen