MUA Luxe Velvet Lip Lacquer Kooky & Tranquility

Budget merken gebruik ik niet vaak, maar toch wil ik mij er wel eens aan wagen. Met name als een product er wat luxer uit ziet of mij het idee geeft dat het kan toppen aan een high end merk. Zo kwam ik laatst de MUA Luxe Velvet Lip Lacquers tegen waardoor ik aardig nieuwsgierig werd. Met de vloeibare lipsticks van merken als MAC en Colorpop heb ik namelijk geen goede ervaring, dus wellicht met deze wel. Ik testte twee totaal verschillende kleurtjes; Kooky & Tranquility, en deel vandaag mijn ervaring.

De MUA Luxe Lip Lacquers komen in een dunne, ronde tube van matt glas met een bijpassende matte dop in zwart. De dop is gesierd met gouden letters voor een luxe uitstraling, precies wat mijn interesse trok. De verpakking ziet er wat mij betreft érg goed uit voor een budget merk en ik hoopte het zelfde te kunnen zeggen over het product.

Tranquility is de kleur waarmee ik deze review begin. Een lichtbruine kleur die duidelijk wat koraal in zich heeft. Nu draag ik zelf vaak wat donkerdere tinten, ik vond het in dit geval een prachtig kleurtje. Op mijn lippen vind ik hem er nog steeds mooi uit zien, al moet ik toegeven dat het een klusje was om het enigzins netjes te krijgen.
De liquid lipsticks zijn volledig matt en drogen snel op, waardoor het lastig is om imperfecties bij te werken. Zit je eenmaal naast je lip heb je gewoonweg pech, want zelfs met een remover zijn schoonheidsfoutjes niet weg te halen. De lipstick zit er dan ook niet helemaal perfect op, maar ik vind het er aardig netjes uit zien.

Door de matte finish blijven ze ontzettend lang zitten, zelfs zo lang dat het mij moeite koste om ze er af te halen. Ik maak altijd swatches voordat ik producten langdurig ga testen waardoor ik hem er al snel af moest halen, maar hij zat direct muurvast. Ik heb met meerdere watjes en het nodige reinigingswater mijn lippen schoon proberen te boenen en kreeg hierdoor allemaal velletjes en een droge huid.

Nu nam ik eigenlijk aan dat dit kwam doordat het er nog maar net op zat, maar ook toen ik het product langer op mijn lippen had gehad was dit een heus karwei en kreeg ik hetzelfde resultaat. Jammer, want door de langdurige kleur zou ik ze graag vaker dragen!
De tweede kleur die ik aanschafte is Kooky. Deze kocht ik voornamelijk om in combinatie te gebruiken met Tranquility. In zijn eenvoud vind ik hem nog al tegenvallen en is hij niet mooi egaal te krijgen, maar in combinatie met de andere kleur is hij des te mooier.
Dan ziet hij er namelijk zo uit; een kleur die mij een beetje doet denken aan Mehr van MAC. Een combinatie die ik zelf graag zou dragen, maar doordat mijn lippen zo droog aanvoelen nadat ik ze heb gebruikt helaas niet voor herhaling vatbaar.

Op bovenstaande foto zie je ook dat de lipstick onder mijn linker mondhoek nog helemaal gekleurd is op mijn huid zelf van de vorige kleur. Dit heb ik als ik hem er direct afhaal maar ook als ik hem er pas aan het eind van de dag afhaal; jammer.

De kleuren vind ik zelf erg mooi en ze blijven goed zitten, maar er af halen en foutjes corrigeren is nou eenmaal een probleem. Als dit niet het geval was geweest had ik ze graag nog veel gebruikt, nu zou ik ze er echter niet snel meer bijpakken.

MUA Luxe Velvet Lip Lacquer - €4.99 per stuk

19 opmerkingen

 1. De kleur van Kooky vind ik mooi alleen jammer dat je lippen erdoor droog aanvoelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie kleuren wel! Jammer dat ze zo droog aanvoelen op de lippen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oei, als foutjes corrigeren zo'n groot probleem is, dan is dit product zeker niets voor mij! Qua lippen inkleuren ben ik niet de meest handige, en ik moet altijd wel eventjes met een wattenstaafje een aantal foutjes corrigeren. Jammer dat dit product zich daar niet voor leent want de dekking is mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tranquility vind ik echt een mooie aparte kleur! Die anderen ook! Met zulke lipsticks kan het helaas wel lastig werken zijn soms.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer ik vond ze ook al niet zo fijn terwijl de kleuren wel prachtig zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat jammer! De kleuren zijn inderdaad wel erg mooi.

   Verwijderen
 6. Ik heb er ook 1 liggen en ik snap precies wat je bedoeld. Ik heb dit lipproduct er ook nooit meer bij gepakt, vond hem ook veelste droog en trekkerig. Erg jammer inderdaad.

  -x- Sabrina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vervelend dat ze er zo lastig af gaan :( Wel toffe kleurtjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ziet er best goed uit! Alleen heb ik al super droge lippen van mijzzeg, dus zijn dit soort producten niet heel handig.

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie kleuren, alleen jammer dat ze droog aanvoelen op je lippen :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb ze gezien, zijn niet mijn kleuren maar zien er wel goed uit, jammer dat ze zo droog aanvoelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat jammer dat ze zo droog aanvoelen en zo moeilijk te corrigeren en verwijderen zijn! De kleuren zien er wel mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. oooeh ik zag deze gisteren nog, en ik was aan het twijfelen
  leuke review, het zijn mooi kleurtjes
  alleen spijtig dat ze je lippen droog doen voelen
  bij mij zijn ze sowieso heel droog, dus misschien maar niet

  liefs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik zou het vreselijk vinden als een lipstick niet te verwijderen is met een beetje micellair water. Heel jammer, de kleuren zijn mooi en de combinatie van de twee is prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wel vervelend dat ze zich zo moeilijk laten corrigeren

  BeantwoordenVerwijderen