Tom Ford Bitter Bitch Nail Polish

Het stond nog maar voor een korte periode op mijn wishlist en lang heeft het niet geduurd voordat ik hem heb aangeschaft; een nagellakje van Tom Ford. Ik vind de verpakkingen zo ontzettend mooi dat ik er graag een exemplaar van in mijn collectie wilde hebben, en wat betreft kleur was het eenvoudig kiezen. Ik heb gekozen voor een donkerrood, bijna bruin lakje met de naam Bitter Bitch.

De lakjes van Tom Ford zijn sinds kort ook verkrijgbaar bij Douglas, net als een ruim deel van hun collectie. Zo verkoopt Douglas sinds kort ook de parfums, maar ook lipsticks etcetera. Producten met een aardig prijskaartje, maar tot nu toe zijn ze die prijs voor mij altijd waard geweest. Ik ben onwijs blij met mijn ''Noir Pour Femme'' parfum en ''Casablanca Lipstick'' waardoor ik eigenlijk verwachtte dat ik dit ook over de nagellak zou gaan zijn.
De reden dat ik hem zo snel al heb aangeschaft, nadat hij nog maar voor kort op mijn wishlist heeft gestaan, was omdat ik na mijn stage van tien weken een cadeaubon voor Douglas mee naar huis kreeg. Zo'n cadeaubon valt bij mij altijd in de smaak en hierdoor hoefde ik slechts een tientje bij te betalen; een mooie oplossing én een leuk cadeautje voor een stage.
Wat betreft de verpakking, kleur en naam zat het bij mij dan ook helemaal goed. Ik vind de vormgeving van het flesje werkelijk prachtig en heb hier niets op aan te merken. Het flesje is langwerpig en vierkant en ondanks dat hij simpel is straalt hij veel luxe uit. Dit met name door de gouden dop, de matte letters van het merk en de gouden band waar deze in staan gegraveerd.

Daarnaast wordt de bovenkant van de dop nog eens gesierd met de initialen van Tom Ford om het allemaal af te maken en een nog luxere uitstraling te creëren. Een prachtig lakje om neer te zetten als pronkstuk, maar ook voor de kleur op mijn nagels.
Maar hoewel ik het zo'n mooie kleur vind, Bitter Bitch is namelijk zo donkerrood dat hij bruin lijkt, vind ik de formule van dit Tom Ford lakje niet fantastisch. Na twee laagjes, een dunne én een dikke, kreeg ik namelijk bovenstaand effect. Je ziet duidelijk dat het een mooie kleur is, maar je ziet ook duidelijk dat er nog wel een extra laagje bij bovenop komt.

En dat vind ik persoonlijk erg jammer. Het is tenslotte een lakje van zevenendertig euro, dus dan verwacht ik wel dat hij na twee -eigenlijk drie, als je uit gaat van het feit dat het een dunne en een dikke laag zijn- laagjes wel dekt. 

Qua droogtijd verbaasde hij me niet zo. Hij droogt snel bij de dunne laagjes, maar bij de dikkere laag een stuk langzamer. Nu is dit met iedere lak zo, maar het zal niet veel verschillen van het aanbrengen van drie dunne laagjes. Dan heb je als nog te maken met dezelfde droogtijd.

De houdbaarheid is dan weer wel goed. Het lakje houdt het bij mij wel een paar dagen vol, wat een wonder is gezien het stickers pellen wat ik doe voor onze webshop. De finish vind ik tevens prachtig door de volle glans die op het lakje ligt.

Ik heb een beetje gemixte gevoelens over dit lakje, wat ik jammer vind. Ik had gehoopt er een nieuw en tevens favoriet merk bij te hebben betreft nagellak, maar dat kan ik niet helemaal zeggen. De vormgeving is prachtig evenals de kleur, maar het zou prettiger zijn als hij wat sneller volledig dekkend was.

Tom Ford Bitter Bitch Nail Polish - €37.00

13 opmerkingen

 1. Wat een mooi kleurtje!Ik vind hem echt super!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor de prijs mag je zeker wel een nagellak verwachten die volledig dekkend is..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldige naam voor het kleurtje xD En het kleurtje is echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een ontzettend mooie kleur is dit. alleen jammer dat je er zoveel lagen aan moet brengen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Niet echt mijn kleurtje, maar op je nagels ziet hij er wel erg mooi uit! -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat zonde dat 'ie niet goed dekt! Vind alles namelijk prachtig eigenlijk. Het flesje is geweldig en de naam, you love it it hate it. Ik wilde deze meteen op mijn wishlist zetten, maar toen vertelde je over de dekking. Echt een afknapper. Wel een erg fijne review!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel erg jammer inderdaad. Ik vind de naam ook erg leuk. Fijn dat je iets aan mijn review hebt gehad! Had er graag positiever over kunnen zijn maar ik wil liever eerlijk zijn. :)

   Verwijderen
 7. Jammer dat hij niet zo goed dekt want hij is echt prachtig. Fijn die eerlijke review!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. jammer van de dekking
  ik vind de kleur wel ontzettend leuk

  liefs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo jammer dat hij niet goed dekt, maar de kleur is inderdaad echt super! x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow, wat een geld! Erg zonde van de kwaliteit dan, voor dat geld. De kleur zelf vind ik wel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen