Catrice Lipsticks Maroon & In A Rosegarden

Het komt niet vaak voor dat ik op mijn blog schrijf over budget make-up, al wil ik mij er zo heel af en toe wel eens aan wagen. De afgelopen tijd hoorde ik veel lovende woorden over de lipsticks van Catrice, een merk waar ik vroeger dol op was maar tegenwoordig niets meer van gebruik, en daarom wilde ik deze graag uittesten. Ik kocht de kleuren 'Maroon' en 'In A Rosegarden' en deel mijn mening hier vandaag over.

Mijn favoriete kleur van de twee was overduidelijk 'Maroon'. Het assortiment van Catrice bestaat tegenwoordig uit een ruim aantal kleuren, al vond ik het persoonlijk jammer dat het vooral lichte kleuren zijn. Ik ben over het algemeen meer een liefhebber van donkerrode en bruinachtige tinten, al heb ik ondanks dat twee mooie kleurtjes weten te bemachtigen.

Wat ik leuk vind aan Catrice is dat het merk nog altijd dezelfde lipstickhulsen heeft. Ze zijn heel simpel, zwart met een doorzichtige onderkant, en daardoor goed te herkennen. Voor een budget merk vind ik het er netjes uit zien en weet ik direct van welk merk ik een lipstick in mijn handen heb.
Iets waar ik heel erg verrast over was, was de pigmentatie van deze kleur. Hij bracht allereerst ontzettend eenvoudig aan op mijn lippen -en dat terwijl hij vrij creamy is- en ziet er egaal én verzorgd uit. Maroon is een hele mooie, oudroze-peachy kleur die bij vrijwel elke make-up look te combineren is.

Het enige nadeel aan de creamy substantie is dat hij niet heel erg lang op mijn lippen blijft zitten. Zolang ik niets eet of drink gaat het prima, al moet ik hem na een maaltijd toch even bijwerken. Niet zo'n groot probleem, want verder vind ik dit een prachtige kleur met een fijne formule!
De tweede kleur die ik uitteste was 'In A Rosegarden', een creamy, lichtroze kleur. Het eerste wat mij hier aan opvalt is dat de lipstick er zelf heel anders uitziet, deze is een stukje simpeler en ziet er naar mijn mening ook net wat goedkoper uit, al blijft de huls exact hetzelfde.

In A Rosegarden is echter wel weer een prachtige kleur. Hij is heel licht en subtiel, perfect voor een everyday look. Bij deze kleur merkte ik echter dat hij iets minder gemakkelijk aan bracht en er uiteindelijk ook een stuk minder mooi uit ziet op mijn lippen.
Dit is namelijk In A Rosegarden op mijn lippen. Een mooie kleur, dat absoluut, maar het kost heel veel moeite om hem mooi aan te brengen. Zeker als je hem vergelijkt met de swatch van Maroon zie je een duidelijk verschil. Bij deze kleur moet ik veel meer 'laagjes' over elkaar aanbrengen voordat hij een beetje egaal wordt.

Daarnaast merk ik dat hij de velletjes en oneffenheden in mijn lippen erg benadrukt. Deze lipstick vind ik niet zo prettig om erbij te pakken, wat jammer is gezien de mooie kleur! De formule van Maroon is wat mij betreft een stuk geslaagder en ik had graag hetzelfde kunnen zeggen over In A Rosegarden.

Maroon pak ik er dus graag bij terwijl ik In A Rosegarden over het algemeen laat liggen. Ik merk wel dat de formule van Catrice lipsticks er erg op is vooruit gegaan als ik deze vergelijk met lipsticks van voorheen. Ze zijn dan ook een stukje duurder, maar nog steeds érg betaalbaar en voor het geld vind ik dat ze er erg goed uitzien.

Catrice Lipsticks Maroon & In A Rosegarden - €3.99

13 opmerkingen

 1. Ik ben onder de indruk van deze kleuren! Ze blijven helaas niet erg lang zitten maar zijn wel echt super mooi :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maroon vind ik ook de mooiste, die kleur staat je erg goed. De formule vind ik er ook op vooruit gegaan, ze smeren heerlijk uit en hebben voldoende pigmentatie! Vind de prijs er ook precies goed naar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb beide kleurtjes en Maroon vind ik inderdaad ook de fijnste. Was trouwens ook de allereerste lipstick die ik ooit kocht. Heb hem onlangs opnieuw ontdekt, en ik draag hem nu weer met plezier. Echt zo een kleurtje voor iedere dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Teresa Palm27-03-2016 14:17

  Leuk dat je ook een keertje over budget make up schrijft! Zelf gebruik ik heel veel van Catrice omdat ik niet zo veel geld voor make-up over heb. Maroon is echt fantastisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De eerste is echt mijn favoriet, wat een mooi kleurtje is het toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie kleuren zeg. De bovenste is mijn favoriet. Ik ga snel naar het kruidvat toe :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. In a rosegarden heb ik zelf ook en gebruik ik vaak! Die andere is ook wel mooi.

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hele mooie kleuren! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zou 't ook meer hebben voor Maroon! Is zo'n kleur die je niet veel tegenkomt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oeh waauw ik vind ze allebei zo mooi. De tweede vind ik het mooist, maar die andere vind ik ook echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. In a rosegarden heb ik ook laatst gereviewed. Bij mij werkte hij eigenlijk wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wauw de eerste kleur vind ik echt geweldig! love it!

  BeantwoordenVerwijderen