Essence Lights Of Orient Limited Edition

Budget make-up merken heb ik voor een lange tijd vermeden, al merk ik dat ze de laatste tijd echt onwijs aan het groeien zijn. De kwaliteit van een budget merk is steeds vaker bijna net zo goed als die van de high-end merken, en dan scheelt de prijs toch wel heel erg. Naast de kwaliteit gaat ook de vormgeving er steeds meer voor op uit, zo ook bij Essence. Ik kwam de Lights of Orient collectie al tegen in Duitsland en nam hier drie producten van mee.

Het eerste product wat ik meenam was het oogschaduwdoosje uit deze collectie, welke ik alleen door de verpakking al graag aan mijn collectie wilde toevoegen. Het zwarte reliëf met daaronder het goud ziet er heel erg luxe uit, en dat voor een budgetmerk!

Daarnaast heeft het doosje een heel handig formaat en bevat hij ondanks dat wel zes kleurtjes. Genoeg om een mooie look mee te kunnen creeëren zonder daar nog al te veel andere oogschaduws bij te hoeven pakken.
Het palette is verkrijgbaar in één kleur, namelijk 01 We ♥ Arabian Nights. Heel erg toepasselijk, dit soort roze- en paarse tinten vind ik daar namelijk erg goed bij passen. Het doe me ergens wel denken aan het Arabian Nights palette wat ik destijds in mijn bezit had van Sleek.
Dit palette van Essence vind ik echter vele malen mooier. De kleuren zijn stuk voor stuk erg goed gepigmenteerd en brengen daarnaast ook heel gemakkelijk aan. Op mijn ogen blenden de kleuren mooi in elkaar over, al zit er toch genoeg verschil in om meer dimensie te creeëren.

Ik ben heel erg enthousiast over dit leuke palette en ik ben erg blij dat ik Essence weer een kans heb gegeven. Absoluut een aanwinst aan mijn collectie en een palette wat ik er nog vaak bij zal pakken.

Essence Lights Of Orient Eyeshadow Palette - €4.59
Het tweede product wat ik meenam was één van de drie lipsticks. Hij was in eerste instantie uitverkocht bij de DM, al kon ik hem gelukkig nog bemachtigen in een andere drogisterij. Ik koos namelijk voor de kleur 'The Sultan's Daughter'. Een populaire tint, dat bleek al snel. Ook hier had ik namelijk de laatste.

Ik snap ook goed waarom de tint zo populair is. Het is echt een variant op MAC's Faux, maar dan net een tikkeltje donker. Een tint die we de laatste tijd heel erg vaak zien en waar ik zelf dan ook dol op ben!
Tijdens het maken van de swatch was ik al gelijk enthousiast over de goede pigmentatie. Het is een prachtige kleur die heel mooi is op te bouwen. Hij brengt gemakkelijk aan, heeft een fijne structuur en blijft gedurende de dag goed zitten.

Na het eten van een maaltijd is het wel vereist hem even bij te werken, dat overleeft hij namelijk niet helemaal, al vind ik dat zelf geen groot probleem. Al met al is het echt een topper, veel beter als de lipsticks die ik gewend was van Essence!

Essence Lights Of Orient Lipstick 'The Sultans Daughter' - €2.59
Tot slot schafte ik ook de highlighter stick uit dze collectie aan; ik kon hem niet laten liggen. Hij zit allereerst in een onwijs handige vormgeving. Het is echt een dik potlood als het ware; heel gemakkelijk om in je tas te schuiven en zo mee te nemen.

Doordat hij zo weinig ruimte in beslag neemt is hij ideaal om nog even bij te werken door de dag heen. Ik raak met mijn handen in ieder geval regelmatig mijn gezicht aan waardoor het effect nog wel eens wilt vervagen. Dit is dan ideaal; je hebt namelijk geen grote poeder nodig waarbij de kans is dat hij breekt én je hebt geen kwast nodig.
Daarnaast is deze highlighter stick ook echt prachtig. Het effect is op mijn huid vrij subtiel, al zul je hem op een getinte/donkere huid nog een stuk beter zien. Bij mij vind ik het effect echter al prachtig en ben ik er erg tevreden over.

Zo'n stickvorm had ik ook nog niet veel vaker geprobeerd, destijds alleen van Estée Lauder, maar ik moet zeggen dat het me erg meevalt. Als je het aanbrengt vanuit de stick kun je het eenvoudig met je vingers/beautyblender inblenden.

Ook over dit product ben ik dus weer erg enthousiast. Deze collectie van Essence heeft mij echt positief verrast en ik ben heel erg nieuwsgierig naar de volgende collecties die ze zullen uitbrengen!

Essence Lights Of Orient Highlighter Stick - €3.99 
'' Wat is jouw favoriete product uit de collectie?

17 opmerkingen

 1. Vind dit echt 1 van de mooiere collectie, vooral dat oogschaduw palette ben ik benieuwd naar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gave collectie zeg! Ik vind alle drie de producten prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeh wauw, de verpakkingen zien er inderdaad heel erg mooi uit! Vooral die van het oogschaduw palette. En ik ben eigenlijk vooral benieuwd naar de highlighter :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gaaf zijn ze hé? Ik ben er ook erg enthousiast over. De highlighter is ook prachtig!

   Verwijderen
 4. Oe goed dat jij deze items al heb! Kan ik even bepalen wat ik ga kopen, hihi! De oogschaduws zijn zo mooi! Het doosje is al to die for!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het doosje is inderdaad prachtig, een aanrader! :)

   Verwijderen
 5. Wat een gave producten! Ziet er super tof uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind de verpakking er zo mooi uitzien!

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oh wauw dat palette vind ik wel heel erg mooi hoor!

  liefs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oeh dat ziet er goed uit, ik was net benieuwd naar deze collectie <3 x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige collectie, vooral de Oogschaduw palette :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk dat je deze producten al hebt weten te scoren zeg! Ik vond de lipsticks er zo pretty uitzien, die ga ik denk ik wel kopen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wauw dat palette ziet er mega goed uit zeg

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben echt verliefd op dat oogschaduwpalette

  BeantwoordenVerwijderen