Detox Water Challenge met Demak'up + DIY Cacao Masker

Het is onwijs belangrijk om genoeg water te drinken; dat weten we allemaal. Je valt er niet alleen van af, het is ook nog eens goedkoop én het zorgt voor een gezonde huid. Water is de grootste reiniger voor zowel buiten als binnen. Op 23 mei start de Demake'up Detox Water Challenge, met als doel een stralende en gezonde huid. In deze week dagen ze je uit om aan de slag te gaan met DIY-detoxwaters, scrubs en maskers. Vandaag deel ik één van mijn favoriete DIY-maskers, met maar liefst drie ingrediënten waarvan ik bijna zeker weet dat je ze wel in huis hebt!

Zelf vind ik het heel belangrijk goed te zorgen voor mijn huid. Nu ziet hij er nog mooi uit en dat wil ik graag zo houden wanneer ik ouder wordt. Door voldoende water te drinken en mijn huid goed te verzorgen hoop ik hier een groot aandeel in te hebben.

Ik vind het dan ook best gek om te lezen dat 32% van de vrouwen hun make-up er pas de volgende dag afhaalt. Persoonlijk vind ik het een heel naar gevoel om met make-up op te slapen en vind ik het juist heerlijk om s'avonds mijn make-up te verwijderen en met een schone huid te gaan slapen. Zo kan mijn huid namelijk veel beter ademen en krijg ik minder snel last van onzuiverheden.

Zo af en toe vind ik dat mijn huid ook iets extra's verdiend en dat doe ik graag met een maskertje. Ik heb een heleboel favorieten, al deel ik vandaag een maskertje waarvan ik bijna zeker weet dat iedereen de ingrediënten wel in huis heeft. Ik heb het -natuurlijk- over het cacao masker; we houden tenslotte allemaal van chocolade. Dit masker bestaat uit slechts drie ingrediënten, namelijk;
- 1 Theelepel Cacao
- 2 Theelepels Honing
- 2 Eetlepels Yoghurt

Makkelijker kan bijna niet! Je hoeft de ingrediënten alleen maar even te mengen in een bakje en dan ben je al klaar om hem te gebruiken. Laat hem een minuutje of tien tot vijftien zitten, spoel af en je hebt een heerlijk zachte huid als resultaat.

Waarom cacao? Cacao bevat antioxidanten, welke je immuunsysteem een flinke boost geven. Hierdoor genezen wondjes en ontstekingen sneller en gaat cacao ook nog eens de effecten van huidveroudering tegen.

Geen fan van cacao? Probeer dan eens het watermeloenmasker. Hiervoor heb je slechts twee eetlepels watermeloen en twee eetlepels yoghurt nodig. Mix de twee door elkaar, breng aan en laat dit eventjes zitten. Na een kwartiertje haal je het masker er weer af en voelt je huid heerlijk zacht aan.

Ik ben in ieder geval dol op dit masker en ik ben heel nieuwsgierig of jullie ook mee gaan doen aan de Detox Challenge! Meer informatie over deze challenge vindt je op de website van de Demake'up Detox Challenge.

'' Wat is jouw favoriete DIY-masker?

9 opmerkingen

 1. Wat een fijne diy, deze sla ik zeker even op. Ik moet zeggen dat ik soms ook wel vergeet mijn gezicht schoon te maken, oeps ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan het echt niet vergeten, irriteer me er gelijk aan als ik dan in bed lig haha. :)

   Verwijderen
 2. Ik ga dit masker denk ik ook maar eens uitproberen klinkt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dit recept, heel makkelijk ook inderdaad! Toffe challenge van Demak'up.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het een leuke challenge! Lekker maskertje lijkt me dit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik maak eigenlijk nooit zelf een maskertje! Zou ik wel gewoon moeten doen, deze klinkt erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik haal altijd mijn make-up eraf, als ik het vergeet word ik vaak 's nachts al wakker met brandende ogen. Dat maskertje lijk me wel leuk om eens uit te proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat vervelend! Zelf irriteer ik me er ook direct aan als ik met make-up op ga slapen.

   Verwijderen