Essence Wake Up, Spring Eyeshadow Palette

Essence brengt de laatste tijd een heleboel leuke, interessante collecties uit. Nog niet zo lang geleden liet ik jullie een paar producten zien uit de Lights Of Orient collectie -waar ik overigens erg tevreden over was- en dit keer nam ik het oogschaduw palette uit de Wake up, spring! collectie mee naar huis. Ik heb hem de afgelopen dagen uitgetest en deel mijn mening vandaag met jullie.

Het Wake up, Spring palette ziet er heel anders uit dan het Lights Of Orient palette welke ik pasgeleden reviewde. Het Lights Of Orient palette vond ik ook daadwerkelijk erg mooi vormgegeven, chique vooral, terwijl deze juist weer wat speelser is.

Dat is natuurlijk ook niet erg, het blijft tenslotte een jong én budgetmerk. Dat is dan ook het leuke aan Essence, ze hebben redelijke producten voor hele zachte prijsjes. Met name toen ik net begon met make-up was ik erg enthousiast over dit merk en schafte ik het liefst alle producten aan.

Het palette ziet er ondanks dat hij wat goedkoper lijkt toch erg lief uit. Het is een heel vrolijk palette welke echt bij de lente past. In de oogschaduws zie je gelijk een patroon terug van een aantal kleine vlindertjes en bloempjes. Dit extra detail maakt het palette toch net wat specialer.
De swatches van dit palette stelden mij op zich ook niet teleur. In het palette zelf werd al duidelijk dat de lichte kleuren vrij veel op elkaar leken, al valt het al met al nog mee en zie je op mijn arm nog wel een ruim verschil tussen alle vijf de tinten. Ze zijn ook allemaal vrij goed gepigmenteerd, met name de donkere kleuren.

Wat ik echter jammer vind, is dat je de kleuren een stuk minder goed kunt onderscheiden wanneer je ze eenmaal op je ogen hebt aangebracht. Daarnaast brengt het palette veel fall-out met zich mee welke voornamelijk bestaat uit glitters. Dit vind ik zelf iets minder prettig omdat de glitters snel blijven plakken.

Het is een leuk palette, dat zeker, al had ik graag iets meer variatie gezien tussen de opbouw van de kleuren. Er had van mij nog wel een donkerdere kleur in gezeten en één van de twee lichtroze kleuren mocht wel wegblijven. Deze kun je op de ogen tenslotte niet onderscheiden van elkaar.

Al met al dus een leuk palette, al ben ik niet helemaal overdonderd. Het Essence Wake Up, Spring palette is te koop voor €3,59.
'' Heb jij iets van deze collectie geprobeerd?

23 opmerkingen

 1. Jammer dat het met het aanbrengen toch wat minder is. Vind de eyeliner van deze collectie trouwens ook erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het waren grappige kleurtjes, alleen zou ik ze zelf niet snel dragen.

   Verwijderen
 2. Wel jammer dat ze dus veel fall out hebben, vind dat best vervelend soms.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De kleuren zien er mooi uit ook het pigment. Maar je ziet ook aan de swatches dat ze wat korrelig zijn waardoor je inderdaad een fall-out krijgt. Jammer dat de kleuren zo dicht bij elkaar liggen als je het op hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer van de fall out en het feit dat ze zoveel op elkaar lijken. Dat is wat minder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had echt schrik dat de pigmentatie er niet zou zijn. Gelukkig blijkt dat niet het geval:)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat het toch tegenvalt op de ogen, swatches zien er eigenlijk best goed uit. Maar dat scheelt weer een miskoop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vond ik ook! Toen ik er echter mee ging werken op mijn ogen viel het een beetje tegen.

   Verwijderen
 7. Wat een schattig palette. Jammer dat 'ie toch wat tegen valt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je hebt wel echt prachtige foto's gemaakt! Ik houd wel van die roze kleurtjes, dus vind het erg jammer dat ze zo veel op elkaar lijken en fall out veroorzaken. Toch maar laten liggen dus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Inderdaad een beetje een tegenvaller dat ze zo op elkaar lijken.

   Verwijderen
 9. Hmm inderdaad jammer dat de kleuren zoveel op elkaar lijken, want de pigmentatie ziet er wel goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De kleuren lijken inderdaad behoorlijk op elkaar, al zijn het wel mooie kleurtjes! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Echt een schattig palette vind ik dit! Wel jammer dat de kleuren tegen vallen. -x-

  http://www.marushilifestyle.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind de kleuren wel heel mooi moet ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind de kleurtjes best leuk, hoor! Wel jammer dat ze zoveel op elkaar lijken. Duidelijke review!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is ook absoluut een leuk palette! Ik had alleen gehoopt dat de kleuren iets meer van elkaar zouden verschillen. Voor het prijsje hoor je mij echter niet klagen! :)

   Verwijderen
 14. Het pigment is wel goed afgaand op de swatches, maar ik begrijp dat je niet zo enthousiast bent over de glitter fallout :(

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jammer dat het pigment anders is op je ogen, dan sla ik 'm toch liever over!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. spijtig dat pigment niet zo helemaal hetzelfde toont
  zelf ben ik niet echt voor rozige tinten, maar ze kunnen wel heel mooi ogen (indien goed aangebracht maar daar gaat het al eens mis bij mij)

  liefs
  karlien

  BeantwoordenVerwijderen