€ - In geldnood? Ruim je kast op!

Je hebt altijd weleens zo’n periode waarin je uitgekeken bent op al je kledingstukken, maar even geen geld hebt om iets nieuws aan te schaffen. Ruim dan eerst eens je kast op. Dit levert je vaak meer op dan je denkt. Lees onderstaand waarom je hier vandaag nog mee zou moeten beginnen.


Verloren items
Door de jaren wordt je kast steeds voller en voller en zie je soms door de bomen het bos niet meer. Je vergeet wat je ook alweer allemaal had doordat kledingstukken verdwijnen onder bergen kleding en accessoires. Door je kast op te ruimen verplicht je jezelf je hele kast leeg te halen, waardoor dit soort ‘verloren’ items ineens weer boven water komen. Doordat je ze een tijd niet hebt gedragen ben jij bovendien niet de enige die het bestaan ervan vergeten was en zal iedereen vragen waar je dat leuke nieuwe jurkje vandaan hebt.

Mix and Match

Het opruimen van je kast is ook dé manier om kledingstukken opnieuw te ontdekken. Op je lievelingsshirt van twee jaar geleden ben je inmiddels allang uitgekeken, maar heb je al eens geprobeerd om het te combineren met dat nieuwe rokje wat je laatst hebt gekocht? Door onverwachte combinaties te maken en oud met nieuw te combineren creëer je vaak de leukste outfits, die weer helemaal als nieuw voelen.

Ruilen maar
Van ruilen komt huilen zeggen ze, maar in het geval van kleding hoeft dit zeker niet zo te zijn! Ruilen is juist dé manier om je kast te vullen met leuke nieuwe items, zonder ook maar een cent te hoeven uitgeven. Trommel wat vriendinnen op en vraag hen kleding mee te nemen die ze nooit meer dragen, maar waar verder niks mis mee is en ruil! Mochten je vriendinnen niks over hebben, dan kun je ook met vreemden ruilen dankzij de app Swopsters. Maak foto’s van alle items die je kwijt wilt en upload ze in je virtuele kledingkast. Neem vervolgens een kijkje in de ‘kasten’ van andere Swopsters en wanneer je iets leuks ziet kan je iets uit je eigen kast aanbieden als ruilmiddel. Ruil bijvoorbeeld je Huawei P9 Lite hoesje tegen een leuke clutch voor bij je nieuwe partydress.

Heb je alle mogelijke combinaties al gemaakt, maar ben je nog steeds helemaal uitgekeken op een item? Dan kan je deze ook nieuw leven in te blazen door je creativiteit erop los te laten. Neem bijvoorbeeld je oude iPhone 6s Plus hoesje. Je hebt er destijds best veel geld voor betaald en vindt het daarom zonde om een nieuwe te kopen, maar je bent er inmiddels helemaal uitgekeken en toe aan iets nieuws. Ga eens naar de hobby winkel en haal washi tape. Dit leuke tape komt in allerlei verschillende printjes en kleuren. Beplak je cover met dit tape en voorzie hem van een compleet nieuw uiterlijk. Het leuke aan dit tape is, dat je het er ook weer af kunt halen. Hierdoor kun je dus eens in de zoveel tijd weer veranderen van look.

Verkoop jij je oude kleding weleens?