NYX Soft Matte Lip Creams

Tegelijkertijd toen ik de liquid lipstick van The Balm bestelde kon ik het ook niet weerstaan deze twee Soft Matte Lip Creams van NYX mee te bestellen. Een lange tijd geleden waren de butter glosses van dit merk erg populair -waar ik destijds al erg nieuwsgierig naar was- en daardoor werd ik des te nieuwsgieriger naar de nieuwste aanvulling van het assortiment; de Soft Matte Lip Creams. Ik bestelde de kleuren Istanbul & Abu Dhabi en laat deze vandaag aan jullie zien.

Ik begin met de lichtste kleur; Istanbul. Dit is dan ook meteen mijn favoriet van de twee kleuren, iets wat ik in eerste instantie niet zozeer had verwacht. Dit lieve roze kleurtje is echter geschikt voor elke dag en daardoor juist zo mooi.

De vormgeving van de NYX Soft Matte Lip Creams vind ik overigens ook erg leuk. Ze zijn simpel en zien er vrij budgetproof uit -wat ze natuurlijk ook zijn- al zijn ze tegelijkertijd heel lief en speels door het kleine hartje.
Op mijn lippen was de kleur toch nog even een verassing; ik had niet verwacht dat hij zo onwijs mooi zou zijn. Het is echt een perfecte, roze kleur die geschikt zal zijn voor vele huidtypes. Bij mijn lichte huidje vind ik hem in ieder geval prachtig staan.

Wat ook een groot voordeel is is de manier waarop je hem aanbrengt. Hij brengt heel fijn en egaal aan. Het voelt als een soort mousse die je over je lippen smeert. Hij droogt daarnaast vrij snel op en wordt dan een stukje matter. Helemaal opdrogen doet hij niet, maar dat vind ik persoonlijk geen probleem. Zo voelt hij toch ook verzorgend aan.
De tweede kleur die ik bestelde was Abu Dhabi, een kleur die op online swatches veel lichter en mooier was. Toen ik hem binnenkreeg leek de kleur al meteen een stuk donkerder dan ik had verwacht en was ik al bang dat dit niet helemaal mijn kleur zou zijn.

Dit is dan ook een van de weinige nadelen aan de kleuren; het is moeilijk om betrouwbare swatches te vinden en op de site van Douglas lijken de kleuren toch iets anders dan dat ze in werkelijkheid zijn. Mocht je wat kleuren willen bestellen kan ik je dus aanraden echt goed te zoeken naar swatches (en zelfs dan kan het dus nog een beetje tegenvallen).
Zo ziet hij er namelijk uit op mijn lippen.. De swatch is bij verreweg niet de mooiste -mijn excuses voor het slechte licht- maar ook de kleur bevalt me niet helemaal. Hij is apart, dat zeker, maar voor mijn huid niet het meest flatterend. Ik denk dat deze bij donkere huidskleuren wel ontzettend mooi zal staan.

Maar over de formule heb ik niets te klagen, bij beide kleuren. Ze zien er mooi uit, blijven lang zitten en brengen onwijs gemakkelijk aan. Ik ben er heel erg tevreden over en ik wil toch nog graag een aantal andere kleuren proberen! Deze lipsticks kan ik je zeker aanraden.

NYX Soft Matte Lip Creams - €7.50 per stuk
'' Wat is jouw favoriete NYX product?

26 opmerkingen

 1. Istanbul is inderdaad erg mooi zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb er één in de kleur Antwerp. Super mooi vind ik hem! Ik vind de eerste van jou ook heel mooi trouwens. Ik wil graag nog de kleur Ibiza en morocco!

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind ook vooral de lichtroze kleur erg mooi! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke kleur die roze! De bruine vind ik ook heel mooi alleen heb ik ook een lichte huidskleur en ben ik bang dat hij dan niet geweldig uitpakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie producten! Vind die eerste je echt super mooi staan. Prachtige kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. die roze staat je super!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind Istanbul onwijs mooi! Ben benieuwd of die mij ook mooi zal staan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lisa Manner05-05-2016 11:53

  Wat een mooie foto's heb je gemaakt met dat koper en die bloemen! ♥
  De kleurtjes vind ik ook erg mooi, vooral de roze.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik lees zoveel goeds over NYX maar jammer genoeg kan ik het merk niet kopen hier in België. Ik ben wel erg benieuwd naar hun soft matte lip creams.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat jammer zeg, ook niet via de website van Douglas?

   Verwijderen
 10. mooie foto's verder hoor! die roze is erg mooi! ik heb cannes, ook een prachtige kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die lichtroze is idd prachtig :) Ik denk dat ik hier ook eens naar ga kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit lijkt me echt een onwijs fijn product.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie producten! De eerste vind ik echt een prachtige kleur, zo'n perfect roze kleurtje

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Deze NYX lip creams staan op mijn wishlist, zo ook abu dhabi. Jammer dat hij afwijkt van de swatch, ik denk dat het dan ook niet echt mijn kleurtje is helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een gave kleuren zijn het!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik vind vooral de licht roze kleur heel mooi! Ik hoor zoveel goeds over deze lip creams.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Klinkt als hele fijne producten! Ik wil ze ook eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen