Urban Decay Alice Through The Looking Glass Palette

Van Urban Decay was ik al gewend dat ze prachtige palettes uitbrachten, en hoewel ik dol ben op de Vice, Naked en hun Limited Edition palettes is dit wat mij betreft toch wel het pronkstuk in hun collectie. Ik heb het -natuurlijk- over hun nieuwste palette; Alice, Through The Looking Glass. Dit palette is geïnspireerd op het tweede verhaal van Lewis Carroll. Dit artikel staat bomvol foto's van deze parel én natuurlijk deel ik ook de swatches met jullie.

Ik ben ontzettend blij dat ik dit palette in mijn bezit heb; mijn moeder heeft hem namelijk voor mij kunnen bemachtigen. Een prachtig cadeau waar ik onwijs dankbaar voor ben; ik ben namelijk een onwijze fan van Alice in Wonderland en had eigenlijk verwacht dat ik dit palette niet zou kunnen bemachtigen. Ik ben een fan het originele boek, maar ook de populaire Disney film vind ik erg gaaf. Het geeft weer een heel ander perspectief aan het verhaal, zonder de originele boodschap kwijt te raken.

Vanaf het moment dat ik de eerste beelden van dit palette te zien kreeg was ik gelijk verkocht. Het palette ziet er van de buitenkant al fantastisch uit, maar de binnenkant is toch wel het allermooiste. Hiervan gaf ik zonet al even een sneak peek, al laat ik hem zometeen uitgebreider zien.

Bij dit palette is er namelijk aan alles gedacht en ik wil dan ook álles behandelen. Het doosje waar het palette in komt is precies hetzelfde als het palette zelf; is hij niet prachtig? Ik vind het effect wat gebruikt is onwijs gaaf en deze past dan ook heel goed bij het mysterieuze Wonderland uit het verhaal.
Wanneer je het palette opent kom je eigenlijk een beetje in je eigen 'wonderland'. Je ziet allereerst deze populaire tekst uit het boek van Lewis Carroll 'I'm not strange, weird, off, nor crazy, my reality is just different from yours.'

Rondom deze tekst zie je een aantal prachtige illustraties van bloemen en zitten er rondom de spiegel vele smeltende klokken verwerkt. Er is werkelijk aan alles gedacht; ik vind het zo gaaf dat het zo goed in verband staat met het boek!
Als je dit kleine luikje opent komt deze fantastische 3D vlinder tevoorschijn. Door de luikjes langzaam op en neer te halen beweegt de vlinder een beetje en komt het 3D effect nog extra naar voren. Is hij niet prachtig? Je kunt vast wel begrijpen dat ik moeilijk kon kiezen welke foto's ik moest gebruiken voor dit artikel; daarom heb ik er voor deze ene keer maar wat meer ingevoegd.
Ik kan namelijk uren kijken naar dit palette, en voor diegenen die hem nog ergens kunnen bemachtigen en toch twijfelen wil ik jullie graag dat extra duwtje in de juiste richting geven; je krijgt ongetwijfeld spijt als je dit palette als make-up liefhebber laat lopen. Zeker als je hem laat lopen omdat hij wat duurder is; hij is het absoluut waard.
Zoals ik al zei is er echt aan alles gedacht; zelfs in de spiegel staat er weer een populaire quote. Eentje uitgesproken door Mad Hatter dit keer; We're All Mad Here'.
In het palette zit ook weer een prachtige kwast met twee verschillende kanten. Eén platte kant, ideaal voor het aanbrengen van oogschaduw op het bewegend ooglid, en één kwast die ideaal is voor het aanbrengen van oogschaduw in de arcadeboog. Het kwastje is ook weer bewerkt met de prachtige bloemen die ook in het design van het palette zitten verwerkt.
Nog één laatste foto van een laatste, prachtig detail; deze quote op het laatje waar de oogschaduws in zitten. Hier zie je de populaire quote 'I know who I was when I got up this morning, but I must have changed several times since then.' Ik vind het onwijs leuk hoe al deze populaire quotes er in zijn verwerkt, zo komt het verhaal zelfs een beetje naar voren in het palette.

En dan komen we aan bij de oogschaduws in dit palette. Ook deze zien er prachtig uit in dit mooi vormgegeven laatje. Er zitten vier rijen in van elk vijf oogschaduws, welke ik dan ook allemaal per vijf voor jullie heb geswatcht.
De eerste rij bestaat, van links naar rechts, uit de kleuren; Looking Glass, Hatter, Lily, Heads Wil Roll en time. Zoals we gewend zijn van Urban Decay zijn zelfs de namen weer ontzettend leuk. Zo is Lily één van de bloemen en is de kleur Hatter hetzelfde als die van Mat Hatters hoed. Bij elke naam kun je een stukje of personage uit de film plaatsen.

En afgezien van dat; wat zijn de kleuren ontzettend goed gepigmenteerd. Ik stond er zelf zelfs even versteld van, want zelfs van Urban Decay heb ik nog niet eerder zo'n intense pigmentatie meegemaakt. De kleuren brengen zo soepel aan en zien er zo mooi uit!
De tweede rij bestaat uit de kleuren; Reflection, Gone Mad, Duchess, Bandersnatch en Dream On. Wederom vijf prachtige tinten, elk heel erg draagbaar. Ik kan me voorstellen dat sommigen Bandersnatch wat minder snel zouden pakken, al vind ik hem persoonlijk juist erg gaaf en is hij heel goed te combineren. Zeker als je hem goed blend is er niets aan de hand!

Ook deze kleuren zijn heel intens gepigmenteerd, en het leuke is dat ze zelfs nog verder op te bouwen zijn (voor het geval je ze nog niet intens genoeg vindt). 
De derde rij is denk ik toch wel mijn favoriet, deze rij is namelijk heel erg draagbaar voor elke dag. Dit zijn de kleuren Dormouse, Paradox, Kingdom, Salazen Grum en Chronosphere. De glans en glitters in deze oogschaduw zijn echt ongelofelijk, zó mooi. Op foto komen ze nog niet half zo mooi over als dat ze oorspronkelijk zijn in het echt. Ze zijn zo gepigmenteerd en zien er echt fantastisch uit op de ogen.
En tot slot de laatste vijf kleuren; Metamorphosis, Cake, Chessboard, Royal Flush en Mirror. Ook dit zijn vijf intens gepigmenteerde kleuren, elk weer even mooi. Ik vind vooral Cake en Mirror onwijs gaaf, dit zijn hele aparte kleuren, maar ook de anderen zal ik er veel bij pakken.

Dit palette is echt een aanrader als je een make-up liefhebber bent. Hij is prijzig en moeilijk te bemachtigen; al krijg je er ook iets ontzettend moois voor terug. De kleuren zijn stuk voor stuk even gepigmenteerd, leveren weinig fall-out en zijn heel fijn om mee te werken.

Nieuwsgierig naar looks met dit palette? Houd mijn blog dan zeker in de gaten, binnenkort zal ik een artikel posten met alleen maar looks uit dit palette!

Urban Decay Alice Through The Looking Glass Palette  - cq. €58.00
'' Heb jij dit prachtige palette ook weten te bemachtigen?

25 opmerkingen

 1. Naar dit palette kan je uren blijven kijken! Ik denk alleen niet dat ik alle kleuren veel zou gebruiken! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik was te arm voor dit palette :'( hij is echt ontzeeettend mooi! Die vormgeving, echt wauw :D word je verliefd van. De kleuren zien er goed uit! Ik had van sommigen gehoord dat het pigment tegenviel maar dat is bij jou dus niet het geval :O

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh nee echt niet! Alleen de blauwe zijn twee veegjes, de rest allemaal één! Echt een prachtig palette.

   Verwijderen
 3. Alleen al de looks van dit palette wow!!! Het pigment is ook goed en mooie kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben zo jaloers! Hij is echt prachtig, wauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wilde heel graag de lipsticks hebben, maar ik wist gewoon niet waar ik ze kon krijgen :( hoe heb jij dat gedaan? Het palette ziet er wel prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat balen! De lipsticks heb ik ook niet helaas, maar mijn moeder wist het palette via een verkoper op Marktplaats te bemachtigen.

   Verwijderen
 6. Wauw wat een onwijs tof palette! Alleen al voor het design zou ik hem willen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sophie Potze18-05-2016 16:33

  Dit palette is echt fantastisch, wauw, wauw, wauw! Zó mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat een prachtig palette met geweldig pigment! ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zoveel kleur meer gebruik op mijn ogen, maar de laatste tijd vaker kies voor aardetinten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit palette bestaat ook grotendeels uit aarde- en natuurtinten, maar ik snap het als je de andere vijf tinten wat minder zult gebruiken. Ik gebruik zelf ook voornamelijk de andere kleuren!

   Verwijderen
 9. Wat een prachtig palette is dit :D Ik vind de kleurtjes ook ontzettend mooi <3 x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow, dit palette is net een klein kunstwerkje. Ik kan me zeker voorstellen dat je hier uren naar kunt kijken. Mooie afwisselende en sterk gepigmenteerde oogschaduws ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies! Hij is zo onwijs mooi, ik kan nog steeds bijna niet geloven dat ik hem heb weten te bemachtigen.

   Verwijderen
 11. Wat een prachtige Palette :o, de kleuren zijn zo mooi!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh wauw jeetje wat een plaatje is dit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wow wat een prachtig palette!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ziet er echt super mooi uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ziet er goed uit, het doosje is echt fleurig. Dat doet altijd al goed. Verder vind ik de pigment er top uit zien! super.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik vind het zo top dat er ook veel aandacht besteed is aan de verpakking van het palette: zooooo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Prachtig! ♥ En die packaging, wow! ♥ ♥ De derde rij is ook mijn favoriete, zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen