Book review | Kiera Cass - De Selectie

Al sinds ik klein ben, ben ik dol op lezen. Sommigen van jullie weten misschien ook wel dat ik ruim een jaar een boekenblog heb gerund en hier met veel plezier -naast mijn beautyblog- aan heb gewerkt. Omdat het mij uiteindelijk te veel werd en ik minder tijd kreeg voor het lezen ben ik hiermee gestopt, al heb ik de liefde voor lezen nooit losgelaten. Toen ik het boek 'De Selectie' ontving was ik dan ook gelijk enthousiast. Dit is een boek wat ik al lang wilde lezen en ik besloot er nu de tijd voor te nemen. Nieuwsgierig wat ik er van vond? Lees dan snel verder!

De Selectie is het eerste deel in een serie van vijf boeken. Hiernaast zijn er ook nog twee 'extra boeken' die net een stukje dunner zijn en andere dingen in bespreken. Het zijn dus geen boeken die je moet lezen om de serie te kunnen volgen, het geeft puur wat meer informatie.

Het feit dat het om een serie met boeken gaat vind ik al leuk. Ik heb er vaak last van dat ik na één boek nog vele vragen heb en gelukkig worden deze in meerdere delen altijd goed beantwoord. In dit geval zijn er dus vijf delen en zal ik ongetwijfeld na al die boeken al mijn vragen beantwoord hebben.

Tijd voor het boek zelf! De Selectie heeft allereerst een prachtige voorkant, ik ben er erg enthousiast over. Een perfecte cover voor een Young Adult boek als je het mij vraagt. Het past goed bij het verhaal en dat is iets wat ik ook belangrijk vindt.

''Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.''

De achterkant van het boek is ook precies zoals het boek gaat. America geeft zich op voor de selectie, wordt hier uiteraard voor gekozen en gaat 'vechten' voor haar kroon. Een kroon die ze eigenlijk niet wil omdat ze thuis haar eigen, geheime prins heeft. 

Veel meer kan ik er niet over zeggen, dan geef ik namelijk te veel aan jullie weg. Wat ik wel kan zeggen is dat ik heel erg vanaf dit boek heb genoten. De eerste hoofdstukken waren iets saaier en daar moest ik er even inkomen, al ging dit vanaf hoofdstuk drie weg en kon ik mij goed inleven in het verhaal. Ik kan niet wachten om te beginnen aan het volgende boek!

Het enige nadeel wat ik kan benoemen aan dit boek is de vertaling. Er zitten heel veel kleine schoonheidsfoutjes in, zoals een vergeten komma of letters die worden omgedraaid. Dat vind ik zelf altijd wat minder prettig lezen. Gelukkig is het boek wel zo leuk dat ik daar al snel weer van werd afgeleid.

Auteur: Kiera Cass
Taal: Nederlands
Pagina's: 272
Uitgeverij: van Goor

'' Heb jij de boeken van Kiera Cass al gelezen?

12 opmerkingen

 1. De voorkant is al prachtig, het lijkt mij een leuk boek. Misschien wel een idee om op vakantie te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De voorkant is inderdaad onwijs mooi. Ik neem de volgende delen ook mee op vakantie! :)

   Verwijderen
 2. Wat een mooie review. Ik wist niet dat je een boekenblog hebt gehad. Zelf heb ik niet de tijd en het geduld om een boek te lezen helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat jammer! Ik neem er zelf ook te weinig tijd voor, al is het wel goed om zo af en toe een beetje tot rust te komen met een boek.

   Verwijderen
 3. Lijkt me erg fijn dat je gewoon even rustig kunt gaan zitten, een boek kunt gaan lezen en kunt gaan genieten. Ik ben totaal niet van het boeken lezen, maar al die interessante reviews zetten me wel aan het denken om toch maar eens een boek erbij te pakken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat jammer! Het is inderdaad heel ontspannend, zeker als je eenmaal goed in het boek zit.

   Verwijderen
 4. De voorkant is zo pretty! Lijkt mij een super leuk boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb hem ook gelezen en vond her en der wat oppervlakkig, maar een prima boek om lekker aan het zwembad te lezen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb de hele serie gelezen en ik vond het zelf erg leuk en spannend om te lezen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik lees ook graag boeken, ben nu benieuwd naar die boek :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb heel veel over deze serie gehoord: ik ben wel enorm nieuwsgierig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. I love books and plan to read a lot this summer so I gotta check this one out! :) x
  Helena - Swedish girl in Tokyo
  http://www.ilenczfalva.com/
  https://www.instagram.com/helena_de_ilenczfalva/

  BeantwoordenVerwijderen