Essence The Glow Must Go On Bronzing & Highlighting Palette

Het is jullie vast niet ontgaan; de samenwerking tussen Essence en vier bloggers. Eén van deze beauty bloggers is de Nederlandse Serena Verbon, wie samen met het merk een eigen palette heeft mogen ontwerpen. Haar palette was bij uitstek mijn favoriet en daarom besloot ik deze aan te schaffen en uit te testen. Nieuwsgierig wat ik er van vind? Lees dan snel verder.

Zoals jullie van mij gewend zijn begin ik met de vormgeving van het palette. De buitenkant ziet er al onwijs zomers en vrolijk uit, typisch iets wat je bij Serena zou verwachten. Ik vind het een mooi design en het sluit daarnaast ook nog eens goed aan bij Essence.

De binnenkant is echter nog een stukje mooier. Dit palette bestaat namelijk voornamelijk uit een prachtige glowing bronzer. Ik zag in een artikel van Serena al hoe mooi deze was en toen stond het voor mij al helemaal vast dat ik deze graag wilde proberen. Hoe leuk is het namelijk dat een budget merk zo'n mooi palette uitbrengt?
Het palette bestaat niet alleen uit de bronzer, daarnaast zitten er ook twee oogschaduws in het palette én één highlighter. Met name de highlighter vind ik ontzettend mooi, deze heeft een prachtige glans en lijkt in de verte zelfs een beetje op de NARS highlighter Albatross. De oogschaduws in de kleuren sandalwood en cinnamon maken het palette helemaal af. Deze kleuren passen perfect bij de andere twee producten!
Tijd voor het leukste deel; de swatches. Links zien jullie allereerst de honey glow highlighter. Op de foto stelt hij eigenlijk een beetje teleur, maar als je er mee aan het werk gaat op je gezicht is hij toch wel erg mooi. Hij komt in het gezicht lang niet in de buurt, al is hij wel erg mooi. Hij geeft een hele subtiele glans!

Dan zie je vervolgens vier swatches van de glowing bronzer. Allereerst alle drie de kleuren apart en vervolgens de drie kleuren samen. Over de bronzer ben ik onwijs enthousiast, want wat is de uiteindelijke kleur mooi! Hij doet me een beetje denken aan mijn Bobbi Brown Shimmer Brick in Pin Quartz; ik ben er dol op!

En ten slotte nog de twee oogschaduws. Dit zijn de kleuren sandalwood en cinnamon en mijn favoriet hiervan is overduidelijk sandalwood. Cinnamon vind ik niet zo interessant, deze is mij wat te oranje én hij kruimelt ontzettend.

Al met al ben ik in ieder geval erg tevreden over dit palette. Voor de prijs heb je een mooie bronzer, highlighter en twee lieve oogschaduws. Er komt tot slot een klein kwastje bij, al vind ik die zelf niet zo bijzonder en gebruik ik die niet.

Essence The Glow Must Go On Bronzing & Highlighting Palette - €4.99

12 opmerkingen

 1. Ik loop dit pallet de hele tijd mis, ontzettend stom. Iedere keer uitverkocht! Ik vind vooral de bronzer heel erg gaaf inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat jammer! Hier was hij ook al uitverkocht, ik moest er ook voor naar een ander filiaal.

   Verwijderen
 2. De kleurtjes zijn zo leuk en passen allemaal zo goed bij elkaar! Door reviews ben ik ook enthousiast, ik wil 'm ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Go get it! Ik lees dat hij al snel uitverkocht is overal.

   Verwijderen
 3. Ik vind dit zo'n mooi palette! Als ik hem vandaag tegenkom in de Kruidvat neem ik hem zeker mee!
  Liefs,
  Elles

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben echt wel onder de indruk van het Pigment omdat vaak van Essence dit mij tegenvalt. Maar als je met Serena samenwerkt en zij haar naam hier aan verbind moet de kwaliteit natuurlijk goed zijn! De kleuren zijn erg mooi van dit palette deze zou ik zelf ook graag willen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies! Daarom had ik er ook gelijk al wat meer vertrouwen in. :)

   Verwijderen
 5. Wat een super mooi palette, wauw! Ik ga straks direct even kijken of ze hem hier nog hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oooh wat een leuk palette zeg
  leuke kleurtjes, hier hou ik wel van

  liefs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo, ziet er echt heel mooi uit! Pigment is top, heel handig voor op vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het echt een prachtig palette. Moet binnenkort toch eens bij het Kruidvat langs gaan!

  BeantwoordenVerwijderen