€ - Het geheim achter rode lipstick!

Rode lipstick kan veel doen voor je gezicht, mits je de juiste kleur draagt. Bij het kiezen van de juiste kleur zijn er een paar punten waarop je moet letten. In dit artikel lees je alle ins en outs over het kiezen van een rode kleur, die bij jou past! Zo hoef je voortaan nooit meer urenlang met testers in de weer in de drogisterij.

Ontdek je type
Bij het uitkiezen van kleuren die bij jou passen is het belangrijk om te weten welk type je bent. Hierbij heb je de keuze uit koele en warme types, welke weer zijn onderverdeeld in vier seizoenstypes: het lente-, zomer-, herfst- en wintertype. Lente- en herfsttypes hebben vooral warme tinten in hun haar en huid. Als je een lente- of herfsttype bent ga je dan ook voor warme tinten lipstick met een oranje of bruine ondertoon. Zomer- en wintertypes gaan juist voor koelere tinten met een roze of blauwe ondertoon. Lentetypes kunnen hierbij het beste gaan voor rood/roze of wat zachtere pastelkleuren en wintertypes kiezen juist voor een helder rode kleur, die naar paars neigt. Ontdek welk type je bent en kies altijd de juiste tint. Als je eenmaal je kleur gevonden hebt, kies je niet alleen altijd het juiste kleurtje lipstick, maar ook de juiste kleur kleding en bijpassende accessoires. Ben jij een zomertype? Dan straal jij in een pastelkleurig jurkje met roze lipstick én bijvoorbeeld een poederroze LG G3 hoesje voor je smartphone om je look helemaal af te maken.

Let op de vorm
Bij het dragen van rode lipstick valt je mond extra op. Denk daarom van te voren na over hoe je deze wilt accentueren. Als je smalle lippen hebt, kan een knalrode kleur er juist voor zorgen dat je lippen nog kleiner lijken. Ga in dat geval liever voor een wat zachtere kleur of bijvoorbeeld een koraalrode kleur. Als je gezegend bent met een stel prachtige volle lippen, is het juist wel mooi de focus hierop te leggen door het dragen van een felle kleur. Let er hierbij wel op dat je de juiste tint voor jouw seizoenstype kiest om te voorkomen dat de kleur je flets maakt.

Waar leg je de focus
Door het dragen van een opvallende kleur, trek je dus de aandacht naar je mond. Niet alleen naar je lippen, maar ook naar je gebit. Ben je niet helemaal tevreden met je gebit of heb je van jezelf gele tanden? Dan kan de verkeerde kleur lipstick dit juist extra benadrukken. Zo zorgen rode kleuren met een gele of oranje ondertoon ervoor dat de gele kleur van je tanden extra wordt benadrukt. Daarentegen zorgen helder rode kleuren met een blauwe ondertoon er juist voor dat je tanden witter lijken.

Aanbrengen
Juist bij het dragen van een opvallende kleur is de manier waarop je de lipstick aanbrengt van belang. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je felgekleurde lippen heb je een lipliner, lippenbalsem, gloss, servetje en niet te vergeten de rode lipstick zelf nodig. Om te beginnen zorg je voor gladde lippen door eventueel wat velletjes weg te scrubben met je tandenborstel en je lippen te verzorgen met lippenbalsem. Vervolgens zet je een lijntje op de randen van je lippen met de lipliner. Zorg dat de kleur hiervan overeenkomt met die van je lipstick. Vervaag de lijn met een kwastje of je vinger, zodat je lippen al een licht kleurtje krijgen. Breng daarna de lipstick aan en dep het kleurtje af met een servetje, zodat de kleur langer mooi blijft en finish je look met een laagje lipgloss. Natuurlijk wil je zo lang mogelijk van je make-up kunnen blijven genieten. Neem daarom altijd voor de zekerheid een spiegeltje mee. Wissel je vaak van tas? Dan is een telefoonhoesje een mooie optie. Je smartphone heb je immers altijd bij de hand! Zorg voor een HTC One M8 hoesje met ingebouwde spiegel en check overal of je rode lipstick nog op de juiste plek zit.

Van welk merk is jouw favoriete rode kleurtje? 

Geen opmerkingen