Batiste Droogshampoos Bloom & Eden

Droogshampoo; sinds ik het heb ontdekt ben ik er dol op. Met name wanneer ik een dag geen tijd heb om te douchen en mijn haren te wassen spray ik een klein beetje in voor het slapen gaan, om te voorkomen dat mijn haar er de volgende dag ook maar enigzins vettig uitziet. Daar heb ik namelijk een hekel aan! Batiste kwam dan ook als geroepen met twee nieuwe, zomerse varianten, welke ik uiteraard maar al te graag uitprobeerde!

Passend bij het seizoen brengt Batiste twee nieuwe droogshampoos uit; Bloom en Eden. Beide droogshampoos zitten in een onwijs vrolijk en lieflijk jasje. Mijn favoriet op het eerste oog? Eden! Deze ziet er net wat liever en subtieler uit, Bloom is daar in tegen weer wat stoerder.

Ook bij het ruiken van beide droogshampoos kwam ik tot de conclusie dat ik een absolute voorkeur heb voor Eden. Deze geur is evenals de vormgeving een stukje vrouwelijker en liever. Deze droogshampoo heeft de geur van suikermeloen en kamperfoelie. Een heerlijke, frisse geur met een bloemige tint.

Bloom is daar in tegen een stukje stoerder, al is hij nog steeds erg vrouwelijk. Bloom ruikt naar calypso orchidee en roze freesias. Deze geur is net wat sterker en de bloemen zijn hierbij wat overheersender, waardoor het mij persoonlijk wat minder trekt. Eden is net wat frisser en bevalt mij daardoor beter.
Ondanks dat zijn het beide heerlijke geuren in prachtige verpakkingen. Dit ziet er tenslotte stukken leuker uit als een saaie fles droogshampoo, niet waar?

Mocht je overigens nog niet weten wat de functie van droogshampoo nou is en hoe je het gebruikt, leg ik dat graag even uit. Droogshampoo is -zoals de naam het eigenlijk al zegt- een droge shampoo. Je sprayt het als een haarlak door je haren om er voor te zorgen dat je haren ''gewassen'' worden. Het geurt lekker én het ziet er minder snel vet uit. Mijn persoonlijke tip is om het voor het slapen gaan in te spuiten als je weet dat je niet hebt gedoucht en je haren er de volgende dag wat vetter uitziet. Als je het pas de dag zelf inspuit maakt het niet zoveel verschil; de dag ervoor wel. Dan voorkom je het als het ware.

Met droogshampoo is het niet zo dat het je wasbeurten ook daadwerkelijk vervangt, na één keer droogshampoo is het ook wel tijd om echt je haren te wassen vind ik persoonlijk.

Hoe te gebruiken;
Schud goed voor gebruik, waarna je het busje op ongeveer 30 cm van droog haar afhoud. Je sprayt op de haarwortels en masseert de droogshampoo vervolgens met je vingertoppen door je haren heen. Daarna zijn je haren weer eenvoudig door te borstelen en eventueel in model te brengen.

Ik ben erg enthousiast over deze droogshampoos! Over Batiste was ik sowieso al tevreden en dit zijn twee toegevoegde toppers. Ze liggen al in de winkels en zijn te koop voor €4.89 per stuk.

'' Hoe is jouw ervaring met droogshampoo?

11 opmerkingen

 1. I love Batiste droogshampoo! Gebruik dit merk al jaren en blijf het opnieuw kopen, geweldig!
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben er ook dol op! Fijne producten hebben ze.

   Verwijderen
 2. Wat een toffe verpakkingen! Ik hou van de droog shampoo's van Batiste

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze lijken mij heerlijk! Met name de roze.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga de Eden droogshampoo sowieso proberen als mijn huidige droogshampoo op is!

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben benieuwd naar Eden, de geur klinkt super lekker!
  xo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Batiste droogshampoos zijn zo fijn! Heb deze varianten nog nooit geprobeerd, maar ben er wel benieuwd naar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Helaas heb ik bij Batiste heel vaak een witte waas in mijn haren hangen (zelfs als ik nog op een kilometer afstand sta te spuiten). Ik denk dat het komt doordat mijn haar iets te donker is. Op zich best jammer, want ik ben verder heel tevreden over hun merk. Het ruikt inderdaad altijd heel lekker!

  BeantwoordenVerwijderen