Essence Lip Liners

Tot een paar jaar geleden droeg ik nooit een lipliner, niet alleen en ook niet in combinatie met een lipstick. Tegenwoordig is dat wel anders en ben ik er juist dol op; met name op mijn lipliners van MAC. Om eens te kijken of er goede vervangers waren wat betreft budgetmerken nam ik vier lip liners van Essence mee naar huis en laat ik jullie vandaag weten wat ik hier van vond.

Wat betreft een budgetmerk vond ik allereerst dat er best een aardige keuze was in kleuren. Natuurlijk is de keuze niet zo ruim als met bijvoorbeeld de liners van MAC, ze hebben in ieder geval een mooi assortiment aan basiskleuren.

Het is dan ook zo dat eigenlijk elke kleur er in mijn optiek goed uitzag. Het ging van licht naar wat paarsiger en werd niet veel spannender dan dat, al is dat wat mij betreft ook prima. Ik koos uiteindelijk voor vier kleuren, die jullie op bovenstaande foto's al konden zien.
Van links naar rechts koos ik voor de kleuren;
07 - Cute Pink
05 - Soft Berry
06 - Satin Mauve
15 - Honey Berry

Ik heb express gekozen voor de roze- en paars tinten omdat deze mij het meeste aanspraken. Dit soort kleuren draag ik tegenwoordig het meeste en passen het beste bij de lipsticks die ik in mijn bezit heb. Ideaal om ze daarmee te kunnen combineren, niet waar?

De vormgeving van de lip liners vind ik, net als de kleuren, goed gedaan. Ze zien er jong, maar duidelijk uit; het past goed bij Essence. Het potloodje is volledig in de kleur van de lip liner en verschilt hier met de swatch niet veel van. Hierdoor zie je al gelijk om welke kleur het gaat en is het eenvoudig een juiste kleur te kunnen pakken die matcht met je lipstick.
De vormgeving was wat mij betreft dus zeker geslaagd; op naar de rest. Het gaat tenslotte uiteindelijk om de pigmentatie en hoe de lipliners verder in gebruik zijn. Als we het hebben over de pigmentatie ben ik in ieder geval zeer tevreden!

De kleuren heb ik hier in dezelfde volgorde geswatcht als hoe ik ze net heb benoemd en ze zien er allemaal erg gepigmenteerd uit. Alleen de meest linker kleur is iets lichter op mijn arm dan verwacht, al is het ondanks dat nog steeds een mooie kleur.

Wat ik wel jammer vind aan deze lip liners is dat ze vrij stroef zijn. Ze glijden niet zo eenvoudig over mijn lippen heen en voelen daarom een beetje onprettig aan. Niet heel dramatisch; het kan soms toch vervelend zijn, zeker als je gevoelige lippen hebt. Na een tijdje trekt dit gelukkig weg en blijft de kleur achter.

En dat is iets waar ik dan weer wel tevreden over ben, zoals ik het net al zei; de pigmentatie. De kleuren zien er stuk voor stuk uit, al heb ik wel een duidelijke favoriet; Satin Mauve. Deze kleur pak ik er het liefste bij.

Al met al ben ik dus zeker tevreden. Er zijn altijd wat verbeteringen, maar voor de prijs vind ik zeker dat ze een goed product hebben geleverd!

Essence Lip Liners - €0.99 per stuk.
'' Heb jij de lip liners van Essence al geprobeerd?

19 opmerkingen

 1. Ik ben dol op lipliners, gebruik ze dagelijks! Van het essence merk heb ik er nog geen, maar deze klinken goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een onwijs fijn product inderdaad! Deze bevallen mij erg goed.

   Verwijderen
 2. De kleurtjes zien er super mooi uit! Jammer dat ze wat droog zijn, al klinken ze verder prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super mooie kleuren zijn het! Fijn prijsje ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De kleuren spreken mij aan en ze zijn ook mooi gepigmenteerd! Alleen jammer dat ze wat stroef aanbrengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige lipliners. Je hebt hele mooie diverse kleurtjes uitgezocht! Jammer dat ze niet echt over je lippen heen glijden, want dat is toch wel vaak heel prettig vind ik. Lipliners kunnen zó stroef zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vind ik ook altijd heel prettig, maar helaas zijn deze vrij stroefjes!

   Verwijderen
 6. Cute Pink heb ik zelf ook en echte budget toppers zijn het!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie kleurtjes! Ook een mooi prijsje:)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ooh leuke kleurtjes
  ik hou echt wel van lip liners, echt wel beter soms dan een lipstick

  liefs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het met name erg fijn in combinatie met een lipstick, maar apart van elkaar is het ook ideaal in gebruik. :)

   Verwijderen
 9. Ik heb Satin mauve ook, heel mooi kleurtje. Prijs/kwaliteit is echt in orde bij deze lipliners vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb ze ook deze lip liners en ik vind het pigment ook erg mooi :D x

  BeantwoordenVerwijderen