Louis Widmer Dagcrème, Doucheolie & Lippenbalsem

Ik blijf het leuk vinden om zowel kennis te maken met nieuwe merken als het uitproberen van de producten hiervan. Een merk wat ik al wel kende, maar waar ik nog niet eerder iets van had geprobeerd was Louis Widmer. Na enig contact belandde er echter een pakketje van dit merk bij mij thuis en begon ik nieuwsgierig aan het testen van de producten. Ik testte onder andere de dagcrème, doucheolie en lippenbalsem en deel mijn mening hierover vandaag met jullie.

Ik begin met het grootste product uit deze post; de doucheolie. Een product waar ik, zoals jullie wellicht wel weten, nooit een grote fan van ben. Ik heb een hekel aan olie producten en daardoor was ik erg nieuwsgierig of dit product van Louis Widmer mijn mening zou veranderen.

Dat was helaas niet het geval; ik ben er nog steeds geen liefhebber van. Dat wil alleen niet zeggen dat het per definitie geen degelijk product is. Ik snap volkomen dat sommige dames dit soort producten wel erg prettig vinden. Mijn huid voelt namelijk wel erg zacht aan en er blijft een vettig laagje achter, welke na het douchen al snel in mijn huid trekt.

Het product doet zeker wat hij moet doen, al is het gewoon niet helemaal mijn ding. Als ik van oliën had gehouden was ik wel zeker heel erg blij geweest met dit product!
Als tweede probeerde ik de Dagcrème met UV 10; een crème die belooft te beschermen, hydrateren en pigmentvlekken te voorkomen. Klinkt goed, niet waar? Ook hier was ik gelijk heel erg nieuwsgierig naar.

En ondanks dat ik mijn Benefit crème niet graag inwissel voor een andere heb ik het een tijdje wel gedaan om deze crème uit te testen. Mijn mening? Een prima crème. Hij maakt mijn huid niet trekkerig en juist vrij zacht, al vind ik wel dat hij er lang over doet om in te trekken. Zeker voor een dagcrème, dan wil ik juist een crème die snel intrekt.
Verder doet de crème wel prima wat hij hoort te doen. Hij hydrateert mijn huid en zorgt ervoor dat deze er goed uitziet en geen droge plekken krijgt. Het enige nadeel is dat hij langzaam intrekt; dat vind ik nou eenmaal heel vervelend.

Mocht je daar geen problemen mee hebben is het een crème die ik absoluut kan aanraden. Een potje bevat 50 ML en is te bestellen voor €19.36.
Tot slot teste ik de lippenbalsem van Louis Widmer; een product waar je er nooit genoeg van kunt hebben. Ik gebruikte tot nu toe graag mijn Labello Color & Care sticks, maar om eens iets anders te proberen ruilde ik ze even in voor de Louis Widmer lippenbalsem.

Wat ik allereerst al meteen zag en merkte was de parfum in deze lippenbalsem. Iets wat ik persoonlijk vrij jammer vind, omdat ik merkte dat het mijn lippen ook daadwerkelijk wat meer uitdroogde. Jammer, want dat is niet wat ik wil met een balsem.

Als dat niet zo was geweest denk ik ook dat dit een perfecte lippenbalsem was geweest. Ik kan helaas niet zo goed tegen parfum in dit soort producten waardoor ik ze er niet graag bij pak, maar als je er wel tegen kunt is dit een absolute aanrader. Fijn is hij namelijk verder zeker! Deze lippenbalsem is te bestellen voor €6.07

Goed. Al met al ben ik aardig tevreden over de producten van Louis Widmer, al is het niet helemaal mijn merk. Ik denk dat als je een minder gevoelige huid hebt de producten wel ideaal zullen werken; voor mij is dat helaas niet helemaal het geval.

'' Heb jij de producten van Louis Widmer al eens geprobeerd?

16 opmerkingen

 1. Jammer dat het niet helemaal bij jouw past. Ik heb wel eens een oogcrème van dit merk gebruikt maar kreeg er hele erge traanogen van, dus ook mijn merk is het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer dat er parfum in zit verwerkt. Iets waar ik zelf niet heel veel last van heb, maar ik kan begrijpen dat dat voor jou niet prettig is dan! Verder vind ik de producten er wel erg goed uit zien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat de producten niet perfect waren. Parfum in lippenbalsem zou ik ook niet fijn vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Denk dat deze producten gewoon niet helemaal bij je wensen en huidtype passen, dat kan. Over het algemeen hoor ik wel vaak dat ze goed zijn :O

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb inderdaad ook wat positieve reviews gelezen, maar ook een aantal negatieve!

   Verwijderen
 5. Ik vond deze producten ook absoluut niet fijn, terwijl ik een hele makkelijke huid hebt. Jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer van de lippenbalsem, die leek me wel fijn in zo een verpakking.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De verpakking is inderdaad erg fijn, jammer dat het dan net niet werkt zoals gehoopt.

   Verwijderen
 7. Vroeger gebruikte ik heel vaak producten van Louis Widmer! Zo vond ik de zonnebrandcreme bijvoorbeeld erg fijn, die ook veel aangeraden werd voor mensen met zonneallergie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wat leuk! Ik heb dit merk echt heel wat gebruikt.
  Deze producten klinken erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. spijtig dat het niet helemaal een match is
  maar voor mijn huid zou deze producten wel goed gaan denk ik

  liefs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh wat balen van die parfum in die lippenbalsem! Louis Widmer ken ik van een fijne zonnebrand zonder parfum. ;)

  BeantwoordenVerwijderen