Shu Uemura Essence Absolue Nourishing Cleansing Milk

Al een tijdje geleden kwam Shu Uemura met een nieuw haarproduct; het essence absolue nourishing cleansing mask. Wat mij betreft is Shu Uemura qua haarproducten een heerlijk merk, en daardoor was ik des te nieuwsgieriger naar deze nieuwe tube. Naast dat het ontzettend goed klonk, vond ik de vormgeving namelijk ook bijzonder mooi. Het gouden met de witte details ziet er chique uit, al mag dat voor de prijs ook wel. Shu Uemura producten hebben namelijk wel een prijskaartje! Nieuwsgierig of ik dit product het geld waard vond? Lees dan snel verder.

36% van de vrouwen gelooft dat het dagelijks wassen het haar kan beschadigen. Shu Uemura ontwikkelde daarom haar eerste low shampoo cleansing milk, om zeer droog haar te reinigen en tegelijkertijd te verzorgen. De textuur, die rijk is aan camellia olie en een lichte dosis tensio-actieve bestanddelen bevat, omhult de haarvezel om onzuiverheden te verwijderen, het haar te voedne en het perfect glad en glanzend te maken.

Wat was ik nieuwsgierig bij het lezen van alle positieve aspecten over dit product. Zeker het toegevoegde camellia olie klonk mij goed in de oren. Camellia olie werd al door de geisha's gebruikt als schoonheidsgeheim om het haar te verzorgen. Het bevat namelijk een hoge concentratie lipiden die het haar intensief voedt.

Hoe gebruik je dit product nu precies? Eenvoudig! Het is eigenlijk een aanvulling op de dagelijkse routine voor droog tot zeer droog haar. Ideaal voor mij, want mijn krullende haar ziet er al snel wat droger uit, zeker in de zomerdagen. Je brengt een beetje product aan op vochtig haar en masseert dit in. Nadat je het 5 à 10 minuten hebt laten inwerken spoel je het goed uit en voelt je haar -als het goed is- zijdezacht.
Bij mijn haar was dat in ieder geval wel het geval. Ik was er zelfs een beetje verbaasd over hoe zacht mijn haren aanvoelden na het gebruik van deze cleansing milk. Wat een fantastische werking heeft dit product! Ik gebruik het ongeveer ééns in de week, al zou je het bij extreem droog haar vaker kunnen gebruiken. Voor mijn haar vind ik dat niet nodig.

Dit product is ook nog eens vrij van sulfaten, bevat geen siliconen en ook geen parabenen. Super toch?

Naast de fijne werking ben ik ook heel erg te spreken over de geur. Het is een subtiele geur, een beetje een typisch kappersproduct. Deze geur is alleen net een stukje luxer. Ik vind het in ieder geval heel erg prettig!

Wat mij betreft is deze cleansing milk een absolute aanrader. Het is wederom een topproduct van Shu Uemura en het enige nadeel wat ik kan bedenken is de prijs. Dat is namelijk wel eventjes slikken!

Shu Uemura Essence Absolue Nourishing Cleansing Milk - €47.00
'' Heb jij al eens iets van Shu Uemura geprobeerd?

9 opmerkingen

 1. De prijs is mij persoonlijk wat te hoog, al klinkt het wel erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het ook een hoge prijs, al is het wel een fijn product!

   Verwijderen
 2. Het lijkt mij een fijn product, beetje prijzig alleen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. klinkt echt als een goed product eigenlijk
  ik was nog niet bekend met dergelijke haarproducten
  fijne review!

  liefs
  Karlien
  http://www.polishedcats.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt heerlijk maar die prijs au!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beetje hoog hé? Ik vind hem ook erg prijzig haha.

   Verwijderen
 5. Dit merkt zegt mij wel iets. Wel wat aan de duurdere kant, maar klinkt fijn ^^ x

  BeantwoordenVerwijderen