€ - De perfecte bikini voor jou

Een jaar lang kijk je er naar uit om te bakken aan het strand, maar als het eenmaal zover is, kan het soms toch best even spannend zijn om schaars gekleed in het openbaar te moeten verschijnen. Het kiezen van de juiste bikini is daarom erg belangrijk. In dit artikel lees je hoe je een bikini kiest die perfect is voor jouw figuur.


Het juiste model

Ieder figuur is anders en helaas staat niet iedere bikini bij ieder lichaam even goed. Het geheim van stralen in een bikini, is een model kiezen dat perfect past bij jouw figuur. Dit doe je door een bikini te dragen die jouw lichaam terug in verhouding brengt. Als je gezegend bent met een zandloper figuur heb je geluk, omdat vrijwel iedere bikini bij dit type figuur past. Heb je echter een appel figuur met brede schouders en grote borsten, maar smalle heupen en benen, dan kun je bijvoorbeeld beter geen triangel- of halterbikini aantrekken. Ga liever voor een stevige beugelbikini met goede ondersteuning en leg de focus op je onderlichaam met een bikinibroekje in felle print. Als je juist een peer-vormig figuur hebt met brede heupen en volle billen en benen, maar een smal bovenlichaam dan breng je je lichaam terug in verhouding met een opvallend bovenstukje. Als je atletisch gebouwd bent en een recht figuur hebt met weinig vorm, kies je voor felle printjes om meer vorm te creëren. Ook franjes, strikjes of een bovenstukje met push-up effect kunnen je optisch meer vorm geven.

Een perfect kleurtje

Als je eenmaal het perfecte model hebt gevonden, is het belangrijk dat je de juiste kleur kiest. Als je van jezelf al een mooie tint hebt, hoef je in principe nergens op te letten en staat alles jou goed. Wel kun je eventueel je kleur extra accentueren met een fel neon kleurtje of witte bikini. Als je een lichte huid hebt van jezelf, kun je een witte bikini beter mijden. Ook geel is een kleur die niet is weggelegd voor mensen met een bleke huid. Wit en geel zorgen er namelijk voor dat je lichte huid, nog lichter lijkt. Helaas is er geen kleurtje dat je huid donkerder doet lijken, maar veilige kleuren als lichtroze en blauw zorgen ervoor dat je niet nog bleker lijkt.

Geef het iets extra’s

Natuurlijk wil je er ook op het strand net zo modieus bijlopen als normaal. Met enkel een klein lapje stof om je lichaam is dat echter best lastig. Fleur je look daarom op met leuke accessoires. Denk hierbij niet aan grote kettingen of oorbellen, want dat is natuurlijk niet erg praktisch tijdens een dagje strand. Ga bijvoorbeeld voor een mooie zonnehoed of een gekke zonnebril in de kleur van je bikini. Ook een telefoonhoesje met pasjes is een handige accessoire om mee te nemen, maar ook leuk om te matchen bij je bikini. Als je het bijvoorbeeld heerlijk vindt om tijdens het zonnen filmpjes te bekijken via je Samsung Galaxy J1, dan kun je wel een J1 hoesje met ingebouwde standaard gebruiken, zodat je je toestel niet hoeft vast te houden. Beschik je niet over een waterdichte telefoon, maar bijvoorbeeld een kostbare iPhone? Dan kan een waterproof iPhone 6s Plus hoesje geen kwaad. Kun je bovendien meteen leuke bikinifoto’s schieten onder water!

Hoe ziet jouw favoriete bikini eruit?