KIKO Water Eyeshadow 229, 230 & 211

Bijna twee jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met KIKO. Ik was destijds aan het winkelen in Oberhausen en kwam daar voor het eerst een KIKO winkel tegen. Op dat moment was ik al heel erg enthousiast, en na het proberen van de producten was dat gevoel enkel versterkt. Ik schafte toen onder andere een Water Eyeshadow aan, waarvan ik er nu weer drie meenam. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

De Water Eyeshadows van KIKO trekken gelijk mijn aandacht. Het patroontje ziet er ontzettend mooi uit, en hoewel dat niets toevoegt aan het product op mijn ogen, voegt het wel iets toe aan het effect wat zo'n product met zich mee brengt. Doordat het er netjes uit ziet trekt het mij veel meer dan de andere mono's van KIKO; die vind ik er juist goedkoop uitzien waardoor ik ze niet meeneem.

Bij deze oogschaduws is dat absoluut niet het geval. Ik koop niet vaak mono's, maar deze kleurtjes wisten mij toch over te halen. Wat zijn ze allemaal mooi! Ik koos dit keer voor de kleuren 211, 229 en 230.
Ik begin met de donkerste kleur; 230. Deze kleur is heel erg donkergrijs, en hoewel hij er in de verpakking bijna zwart uitziet is dat niet het geval. Dat was overigens wel ontzettend gaaf geweest, een zwarte kleur met de holografische glitters die in deze oogschaduws zitten lijkt mij prachtig.

Maar ondanks dat hij niet zwart is, is hij nog steeds heel erg mooi. Deze antracietgrijze kleur vind ik ideaal voor het maken van een smokey eye. De holografische glitters maken de kleur net wat specialer en passen perfect bij het effect van een smokey eye.
De tweede kleur is 211, een hele bijzondere turquoise kleur. Een kleur waar ik nog geen dupe van in mijn collectie heb kunnen vinden, yay! Dat is wat ik zo leuk vind aan dit soort kleuren; ze zijn uniek en er zijn maar weinig kleuren die er op lijken. Zo kan ik mijn collectie toch langzaam uitbreiden met kleurtjes die ik nog niet in mijn bezit had.

Bruintinten heb ik namelijk wel genoeg. Ook al koop ik deze ook nog steeds graag; ik vind het de laatste tijd juist leuker om te experimenteren met fellere kleuren. 211 is daar ideaal voor!
De laatste kleur is 229, een lichtgrijze kleur. Deze kleur past goed in combinatie met 230, al vind ik ze alleen in de eenvoud al prachtig. Dit soort kleuren zijn ook mooi in combinatie met bruintinten, om het geheel net wat meer dimensie te geven.
Op het eerste gezicht waren het al mooie kleurtjes en de swatches bevestigen dit helemaal. Het zijn stuk voor stuk prachtige kleuren met een intense pigmentatie. Ik heb ze hier droog aangebracht, wat betekend dat ze nat nog intenser zijn. Nu vind ik het zelf niet heel erg prettig om met natte oogschaduws te werken, al doe ik dit wel eens om er een soort eyeliner van te maken.

Fall Out heb je wel met deze oogschaduws, al valt het mij heel erg mee. Het is niet zo dat je je foundation pas na de tijd kunt doen, het zijn enkel wat glittertjes. Dat heb je nu eenmaal met elke oogschaduw waar losse glitters in zijn verwerkt.

Ik ben in ieder geval ontzettend enthousiast over deze oogschaduws en ik kan je zeker aanraden om er eens eentje mee te nemen, mocht je in een KIKO winkel komen!

KIKO Water Eyeshadow - €5.24
'' Wat zijn jouw absolute KIKO favorieten?

11 opmerkingen

 1. Supermooi vind ik ze, echt top!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze oogschaduws zijn zooooo mooi he. Dat patroontje alleen al. Ik moet er ook eens een paar gaan halen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie kleuren heb je gekocht, wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh wauw wat zijn die kleuren prachtig en de tinten ook
  wauw!

  liefs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zijn ze mooi zeg! Ik ben juist fan van die goedkoop ogende mono's van Kiko haha. Zien er een stuk minder mooi uit maar zijn ook heel erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet het niet helemaal, haha! Ik ben al geen grote fan van mono's, dus dit zijn al uitzonderingen.

   Verwijderen
 6. Ooo deze oogschaduws zijn mooi, prachtige kleuren!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw wat een super mooie oogschaduws. Hele mooie kleuren en die vingerprint erin is echt een leuk detail. Love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw wat een mooi pigment hebben deze oogschaduws!

  BeantwoordenVerwijderen