Urban Decay Vice 4 Eyeshadow Palette

Het is al even geleden dat het laatste Vice palette van Urban Decay -Vice 4- werd uitgebracht. Een palette waar ik in eerste instantie niet heel erg warm van liep, want voor de prijs vond ik de kleurtjes en de uitgave niet bijzonder genoeg. Toen ik het palette voor minder dan de helft tegenkwam op vakantie werd ik daar in tegen wél enthousiast en besloot ik hem mee te nemen. Niet getreurd; hij is ook op het internet -terwijl ik dit artikel schrijf- nog te bestellen met een flinke discount. Mocht je hem nog willen scoren is dat dus nog mogelijk! Nieuwsgierig wat ik van dit palette vind? Lees dan snel verder.

Het Vice 3 palette van Urban Decay had ik al in mijn bezit, maar ook hier was ik niet bijzonder enthousiast over de vormgeving. Ik ben meer een liefhebber van de designs van de Naked palettes, de Vice palettes zijn altijd vrij artistiek. Dit palette heeft wel een erg mooie vormgeving door alle lijnen en het holografische effect wat hier in is verwerkt.
Naast het palette zelf is ook het hoesje wat hierom heen komt geleverd voorzien van eenzelfde dessin. Het hoesje heeft dezelfde soorten strepen, waardoor je gelijk ziet dat deze bij het palette hoort. Een erg leuk, extra detail. Ik gebruik de hoesjes zelf niet als ik heel eerlijk ben, al zijn ze ideaal voor het beschermen van je palettes als je ze meeneemt.
Hoewel ik misschien niet zo enthousiast over de buitenkant, vind ik de binnenkant juist wel onwijs mooi. Ik ben heel erg enthousiast over hoe de kleuren van dit palette zijn samengesteld. Het is -zoals altijd bij de Vice palettes- een mix tussen neutrale en felle kleurtjes. De kleurtjes verschillen zeker van de kleuren in het vorige palette, al zie je ook een overeenkomst. Het is wederom de neutrale kleuren met de fellere kleuren.

Het grootste verschil is dat de kleuren in dit palette een stukje feller zijn dan in het vorige Vice palette. Daar zijn de 'felle' kleuren een stukje doffer. Persoonlijk vind ik dit palette daarom een stukje mooier voor de zomer.
In dit palette zit er ook een handig kwastje, en hoewel ik ze zelf meestal niet gebruik zijn ze absoluut fijn. Aan de ene kant heb je dit platte kwastje, welke ik zelf het liefste zou gebruiken voor het bewegend ooglid.
Aan de andere kant zit dit dunne penseeltje, welke ideaal is voor het aanbrengen van de oogschaduw in de crease. Hij is er een tikkeltje aan de dunne kant voor, al doet hij prima zijn werk.
Tijd voor de swatches! Hier zien jullie van links naar rechts de kleuren; Bones, Grip, Deadbeat, Beat down en Pandemonium. Allemaal stuk voor stuk prachtig gepigmenteerd en het zijn daarnaast hele unieke kleuren. Pandemonium is één van mijn grote favorieten!
De tweede rij bestaat uit rozige tinten, en van links naar rechts zijn dit; Framed, Fast Ball, 1985, Underhand en Harlot. Deze vijf kleuren zijn ook stuk voor stuk intens gepigmenteerd, en kijk hoe prachtig 1985 is! Echt een hele unieke kleur.
De derde rij is mijn minst favoriete rij, omdat ik dit soort kleuren wat minder gebruik. Van links naar rechts zie je hier Discreet, Grasshopper, C-Note, Arctic en Robbery. Discreet is hier wel ontzettend mooi van, al gebruik ik de andere kleurtjes niet heel erg vaak.
En tot slot de laatste rij, wat tot nu toe mijn favoriet is. Van links naar rechts zie je hier de kleuren; Bitter, Flame, Low, Crowbar en Delete. Stuk voor stuk prachtige kleuren. Flame is heel erg uniek en ziet er in elke ooglook even oogverblindend uit.

Wat een goede aankoop was dit palette voor mij! Ik ben heel erg enthousiast over de kleuren en ik gebruik ze bijna allemaal heel erg regelmatig. De pigmentatie is fantastisch, de fall-out is nauwelijks opmerkbaar en het zijn hele unieke kleuren. Een absolute aanrader!

Urban Decay Vice 4 Eyeshadow Palette - €65.00
'' Wat is jouw favoriete oogschaduw palette?

16 opmerkingen

 1. WAUW! Ik vind de vormgeving wel echt super gaaf. Fijn dat het zo'n goede aankoop is, je kunt heel veel kanten op met zoveel verschillende kleurtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt er inderdaad veel kanten mee op, dat maakt het juist zo'n leuk palette! :)

   Verwijderen
 2. Ik vind dit palette juist geweldig vanaf het begin! Mooie variatie van opvallende en minder opvallende kleurtjes. Ik ben er blij mee :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zeker een goede aankoop! prachtige kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het blijft een feit dat ik zo'n palette waarschijnlijk niet veel ga gebruiken, maar was een onwijs gave kleuren zitten erin zeg. Prachtige aanwinst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Omg, wat een pigment! Leuk dat je hem kon scoren met korting.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een super mooie kleurtjes zijn het! Ik vind de vormgeving ook erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het echt ene hele mooie palette en kleuren! -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die pigmentatie!! Wauw! En de verpakking is echt een eyecatcher, erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtig palette! Pigmentatie is echt heel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oehh...prachtige palette, mooie kleuren en het pigment ziet er heel erg goed uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wowie wat een geweldig mooi kleurtjes en pigment ^^ x

  BeantwoordenVerwijderen
 12. oh wauw die kleuren, dat pigment...
  heerlijk pallete!

  liefs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oeh very pretty! Vind die laatste foto ook de mooiste kleuren, en dat pigment is echt super <3

  BeantwoordenVerwijderen