Book Review | Stephanie Perkins - Anna & de French Kiss

Hoewel ik voornamelijk schrijf over beauty is er iets wat ik minstens net zo leuk vind. De laatste tijd geniet ik weer meer van het lezen van boeken. Ik heb er niet altijd even veel tijd voor maar in de vakantie heb ik dit een beetje kunnen inhalen. Ik las maarliefst vijf boeken en één daarvan was Anna & de French Kiss, geschreven door Stephanie Perkins. Een onwijs vrolijk boek wat heerlijk wegleest. Nieuwsgierig wat ik er precies van vond? Lees dan snel verder.

'Anna kijkt uit naar haar laatste jaar op school in Atlanta. Ze heeft een cool bijbaantje, een geweldige beste vriendin en de jongen waar ze stiekem verliefd op is lijkt ook interesse in haar te hebben. Maar dan stuurt haar vader haar naar een kostschool in Parijs. Anna voelt zich doodongelukkig, wat moet ze in een vreemde stad? Haar nieuwe vrienden vrolijken haar al snel op en ze begint van Parijs te houden, met zijn ontelbare bioscopen, prachtige gebouwen en gezellige straten. En niet alleen van de stad... Étienne St. Clair is slim, leuk, grappig en lief. En hij heeft een vriendin. Maar dat geeft niet, want Anna kan niet wachten om terug naar Atlanta te gaan, naar haar bijna-vriendje Toph. Toch is er iets tussen haar en Étienne en hij wordt haar beste vriend, maar zal het daarbij blijven in de Stad van de Liefde?'

Toen ik het boek ontving leek het me om eerlijk te zijn niet het meest fantastische boek. De verhaallijn vond ik leuk, de schrijfstijl leek me echter wat minder. Gelukkig bleek het tegendeel gelijk te worden bewezen toen ik eenmaal begon met lezen; wat een ontzettend leuk boek is dit!

De verhaallijn is lekker cliché en vooral héél erg schattig. Ik vind de jongeman in deze verhaallijn, Étienne, goed beschreven. Hij is echt de populaire, aantrekkelijke jongen waar iedereen over zwijmelt. Anna past goed bij deze jongeman en het is leuk om te zien hoe de twee steeds sneller naar elkaar toe groeien.

Wat mij had het liefdesverhaal wel wat sneller gemogen, want ondanks dat er veel hoofdstukken zijn waar de tweetjes met elkaar op pad gaan vind ik het jammer dat de twee pas aan het einde meer naar elkaar toe groeien als meer dan vrienden. Veel 'echte' liefdeshoofdstukken zijn er dus niet.

Al met al vind ik het wel een heerlijk boek. Het leest lekker weg en het is ondanks dat het een Young Adult is absoluut een romantisch verhaal. Als je op zoek bent naar een luchtig boek om in een dag -of twee-  uit te lezen is dit absoluut een aanrader! Ik heb er in ieder geval erg van genoten.

Auteur: Stephanie Perkins
Taal: Nederlands
Pagina's: 272 pagina's
Uitgeverij: van Goor
Mijn beoordeling: 7.5/10

'' Wat was jouw laatst gelezen boek?

7 opmerkingen

 1. Het klinkt als een heel leuk boek dat lekker makkelijk weg leest. Ik ben heel benieuwd! Ga hem zeker aanschaffen als ik hem eens tegenkom.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt mij ook wel een mooi boek. En de cover vind ik ook heel mooi. Ook belangrijk. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt mij een leuk boek, en de cover is ook heel erg mooi. (:

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo leuk dat je weer meer van lezen kunt genieten. Kunnen we weer lekker veel over boeken praten :)

  BeantwoordenVerwijderen