My Autumn TBR

Vanaf de eerste officiële herfstdag was ik al om. Ik kan nooit wachten tot de herfst- en wintermaanden zijn aangebroken en dat zullen jullie dan ook zeker zien op mijn blog. Eén van de dingen die ik in de herfst het liefste doe is lezen. Ondanks dat ik er niet heel erg veel tijd voor heb (en neem) lees ik regelmatig een boek uit en schaf ik regelmatig nieuwe boeken aan. Deze herfst zijn er drie boeken die ik graag wil lezen en deze deel ik vandaag met jullie.

Toevallig zijn alle boeken die ik vandaag met jullie deel Engels (dit omdat ik grotendeels Engelse boeken lees), maar één boek die ik laat zien is ook verkrijgbaar in het Nederlands.

Het eerste boek wat ik wil gaan 'her'lezen, is The Help door Kathrynn Stockett. Dit boek is ook verkrijgbaar in het Nederlands, onder de titel 'Een keukenmeidenroman'. Laten we het overigens niet hebben over hoe vreselijk ik die titel vind, maar goed. Mocht je dus niet zo graag Engels lezen (de woordkeuze in dit boek kan soms wat lastig te begrijpen zijn), raad ik je de Nederlandse versie aan.

''In het Mississippi van de jaren zestig wordt aan zwarte vrouwen wel de opvoeding van blanke kinderen toevertrouwd, maar niet het poetsen van het tafelzilver. Drie vrouwen zijn het allesbepalende racisme meer dan zat en besluiten dat de verschillen tussen hen minder belangrijk zijn dan de overeenkomsten.'' -bol.com

Een boek waar ik de film al van heb gezien (welke ik onwijs goed vond), en daardoor des te nieuwsgieriger werd naar het boek. Ik ben er destijds al eens in begonnnen maar heb toen niet de tijd genomen om hem uit te lezen. Nodig tijd dus om hem uit te lezen! 

Kijk trouwens ook even goed hoe mooi dit boek is; wauw! Ik vind de cover en rug van dit boek echt prachtig; een plaatje in mijn boekenkast.
Het tweede boek is een heel stuk luchtiger, dit is namelijk The loveliest chocolate shop in Paris, geschreven door Jenny Colgan. Als het gaat om boeken die perfect zijn voor tijdens de herfst en winter is Jenny Colgan één van mijn favorieten. Dit is dan ook niet mijn eerste boek van haar.

De boeken van Jenny zijn heerlijk luchtig, maar zijn toch heel romantisch en héérlijk sfeervol. Echt een boek die je moet lezen in de bank, met een paar dikke sokken en een grote kop thee. Of in warm bad vol bubbels; ik geniet al als ik er alleen aan denk!

''As dawn breaks over the Pont Neuf, and the cobbled alleyways of Paris come to life, Anna Trent is already awake and at work; mixing and stirring the finest, smoothest, richest chocolate; made entirely by hand, it is sold to the grandes dames of Paris. It's a huge shift from the chocolate factory she worked in at home in the north of England. But when an accident changed everything, Anna was thrown back in touch with her French teacher, Claire, who offered her the chance of a lifetime - to work in Paris with her former sweetheart, Thierry, a master chocolatier. With old wounds about to be uncovered and healed, Anna is set to discover more about real chocolate - and herself - than she ever dreamed. '' - bol.com

Dit boek is niet in het Nederlands te verkrijgen, maar ik vind de boeken van Jenny Colgan erg gemakkelijk te lezen en begrijpen. Als je een beetje vloeiend Engels kunt zal het geen probleem voor je zijn.
En tot slot, een klassieker: Breakfast at Tifanny's van Truman Capote. Een heel dun boekje, maar ondanks dat heb ik hem nog steeds niet uitgelezen. Ik ben ook hier al eens in begonnen, maar niet verder gegaan dan een paar hoofdstuken.

Ook dit boek is alleen verkrijgbaar in Engels, maar prima te doen. Hij is wat 'lastiger' dan het voorgaande exemplaar, maar voor de gevorderde lezer -om het maar even zo te noemen- is het heel erg goed te doen.

''It's New York in the 1940s, where the martinis flow from cocktail hour till breakfast at Tiffany's. And nice girls don't, except, of course, for Holly Golightly: glittering socialite traveller, generally upwards, sometimes sideways and once in a while - down. Pursued by to Salvatore 'Sally' Tomato, the Mafia sugar-daddy doing life in Sing Sing and 'Rusty' Trawler, the blue-chinned, cuff-shooting millionaire man about women about town, Holly is a fragile eyeful of tawny hair and turned-up nose, a heart-breaker, a perplexer, a traveller, a tease. She is irrepressibly 'top banana in the shock deparment', and one of the shining flowers of American fiction.'' - bol.com

Ik kan niet wachten om eindelijk de tijd te nemen voor deze drie heerlijke boeken, en ben daarnaast ook heel erg nieuwsgierig naar de boeken die op jullie To Be Read lijstje staan!

'' Welk boek heb jij als laatst gelezen?

6 opmerkingen

 1. Wat een leuke boeken, ze klinken erg leuk! De enige boeken die ik laatst heb gelezen zijn studieboeken... Helaas haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zijn weer een stuk minder leuke boeken, haha!

   Verwijderen
 2. Yes, boeken! Heel veel lees plezier x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind je nieuwe stijl qua foto's zo mooi! Lijken me hele leuke boeken.

  BeantwoordenVerwijderen