Whittard - Alice in Wonderland Tea Collection

Ik ben dol op thee en verkies dit over het algemeen boven koffie. Natuurlijk is een goede kop koffie ook altijd welkom: ik vind het drinken van een kop thee prettiger. Naast thee ben ik ook dol op Alice in Wonderland, en wat is er nu beter dan die twee dingen gecombineerd? Het engelse merk 'Whittard' bracht een tijd geleden de Alicein wonderland tea collectie uit. Een collectie die mij onwijs aansprak en waar ik dan ook een aantal items van moest hebben. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

Wat je je voor moet stellen van zo'n collectie van Whittard? Alles! In deze collectie zitten namelijk mokken, een theepot, suiker- en melk stelletje, schotels, thee, chocolaatjes, koekjes en vooral: nog meer thee.

De hele collectie is vormgegeven met de originele illustraties van het verhaal van Lewis Carroll en dat is gelijk wat hem zo leuk maakt. Zeker in combinatie met de stijl van Whittard is dit een perfecte collectie.
Zelf kon ik mij dan ook niet al te goed beheersen. Ik kocht alle theesoorten uit de collectie (waarvan ik vandaag alleen dit leuke setje van drie blikjes met jullie deel), deze twee prachtige mokken én de chocolaatjes.

Thee uit Engeland is wat mij betreft altijd een goed idee, maar als ze in dit soort blikjes komen zijn ze al helemaal niet meer te weerstaan. Ik ben een enorme sucker voor dit soort verpakkingen en al helemaal als je ze lekker kunt hergebruiken.

Naast dat het setje er onwijs leuk uit ziet, ik bedoel maar; wit met goud én donkerblauw, is de thee ook een genot op zich. De drie smaken zwarte thee zijn alledrie totaal verschillend en toch stuk voor stuk even fantastisch. Heel wat anders dan de theezakjes uit de supermarkt!
De thee was al fantastisch, maar mijn favoriete items heb ik nog niet eens benoemd. Deze leuke mokken zijn bedrukt met een afbeelding uit het verhaal én hebben een onwijs gaaf oor. Dit oor is namelijk in de vorm van een sleutel, heel erg toepasselijk op het verhaal.

En dan hebben we natuurlijk het 'Drink me' labeltje nog. Een detail waar je niet lang wat aan hebt -bij gebruik haal je dit er natuurlijk af- maar voor de eerste indruk is het maar al te leuk. 

Ik ben echt dol op deze mooie mokken. Ze zijn niet alleen prachtig vormgegeven, ze zijn ook nog eens lekker groot en liggen ondanks het aparte oor fijn in de hand. Een heerlijke mok om een kop thee uit te drinken.

Thee? Check. Mokken? Check. Wat mij betreft is het enkel nog tijd voor wat zoetigheid. Nu kan ik me voorstellen dat je de chocoladerepen van Whittard wat prijzig vindt, maar geloof me: ze zijn het dubbel en dwars waard. Het zijn hele rijke chocoladeproducten waar je geen genoeg van kunt krijgen. In dat geval is het dan ook verstandig niet té veel tegelijk te bestellen... 

Maar het plaatje maakt hij wel helemaal af. Onwijs leuk voor op de tafel als er visite langs komt, maar ook perfect voor je Instagram foto's of om gewoon lekker op te eten. 

Dat ik enthousiast ben is volgens mij wel duidelijk, maar what about you? Ik ben heel nieuwsgierig of jij al eens iets van dit merk hebt geprobeerd!

'' Heb jij al kennis gemaakt met de producten van Whittard?

12 opmerkingen

 1. Ik volg je blog nu al een paar jaar, maar ik reageer eigenlijk bijna nooit. Omdat ik je nieuwe stijl van artikelen nu al leuk vind wilde ik toch een keer een reactie plaatsen. Prachtige producten zijn het en ik ben erg benieuwd naar je volgende artikelen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je complimentje, leuk om te horen! :)

   Verwijderen
 2. oh die doosjes en tassen zijn echt super schattig. Jammer dat ik geen thee lust, anders zou ik dit servies meteen in huis halen.

  x Karen
  http://dressinginlabels.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. is het alleen in engeland te koop? ik vind ze namelijk super leuk! <3 ik heb een zwak voor Alice!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad alleen in Engeland te kopen. Whittard heeft wel een website waar je kunt bestellen, verzendkosten zijn heel erg laag. Ik haal mijn spulletjes ook altijd via de website. :)

   Verwijderen
 4. Super mooi die mokken! Inderdaad wel vrij prijzig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuk, ik ben echt van de thee ook dus dit spreekt me aan! Het liefst heb ik 100 mokken en allerlei leuke soorten thee smaakjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben ook een thee drinker maar ik ken het merk nog niet. Eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk dit! De mokken alleen al zijn super. Ben benieuwd naar de thee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk! Ik kende dit merk nog helemaal niet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier een echte thee fam hoor, haha! Ik ken dit merk nog helemaal niet, dus het is extra leuk om hier nu over te lezen. Ik ben heel benieuwd naar hoe het smaakt! De mokken zijn trouwens ook leuk zeg.

  BeantwoordenVerwijderen