Herfstige thee smaken

Hoewel ik ook graag een lekker kopje koffie drink heeft thee meestal mijn voorkeur. Het is een wat mildere smaak en zeker in de ochtend vind ik dit net wat prettiger. Hoewel mijn keuze normaal naar smaken als English Breakfast en Earl Grey uitgaat, ontving ik dit keer twee wel héél aparte smaakjes thee. Net zo nieuwsgierig als dat ik was? Lees dan snel verder.

Ik ontving de thee van Dolce Piccante, een website waar ik tot kort voorheen nog niet van had gehoord. Echter ben ik dol op het ontdekken van nieuwe sites en werd ik gelijk wel erg nieuwsgierig.

Toevallig werden er net nieuwe smaakjes gelanceerd, waarvan ik er twee heb ontvangen: een zwarte thee met de smaak Apple Pie, en een zwarte thee met de smaak Chocolate Rosemary. Te ver van mijn vertrouwde pad wilde ik namelijk nog niet afwijken: zolang de basis zwarte thee is ben ik namelijk snel tevreden. Groene theeën zijn absoluut niet mijn ding. Ik heb dan liever iets sterkers.
Ondanks dat het nog gedeeltelijk vertrouwd was, vind ik het best wennen. Dat klinkt wellicht wat stom; wennen aan een nieuwe thee smaak, maar ik denk dat ik niet de enige bent die een smaak de eerste keer niet lekker vind en na een paar keer juist wel.

En dat had ik ook bij deze thee smaken. Het was niet zo dat ik bij de eerste slok meteen een 'wauw' gevoel kreeg. De Chocolate Rosemary vond ik in het begin een beetje vreemd smaken, maar naarmate ik meer slokjes nam vond ik hem toch steeds een stukje lekkerder. Niet voor elke dag, maar zo af en toe kan zo'n kopje heel goed in de smaak vallen.
Over de appeltaart smaak was ik gelukkig al meteen een stuk enthousiaster. Ook hier had ik bij mijn eerste slokjes mijn twijfels, maar na een paar slokken was daar niets meer van over. Deze smaak ruikt heel intens, maar smaakt gelukkig een stukje getemder. Het is een hele warme smaak, even wennen maar daarna érg lekker. Dit is een smaak die ik er ook gerust dagelijks bij zou kunnen pakken.

Over de appeltaart smaak ben ik in ieder geval erg enthousiast! De andere smaak is nog eventjes wennen. Ik ben wel érg nieuwsgierig naar de andere smaken van Dolce Piccante.

Apple Pie & Chocolate Rosemary Losse Thee - €3.85 per zakje.
'' Heb jij al eens een thee smaak van Dolce Piccante geprobeerd?

10 opmerkingen

 1. Ik ben een echte theeleut dus moet dit echt eens proberen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Appeltaart klinkt echt super lekker :D ik drink niet zo vaak thee maar vind smaakjesthee meestal wel lekker. Beetje melk, hoop suiker. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aneska Krul16-10-2016 12:03

  Oeh dit ziet er inderdaad heel herfstig uit. Ik ben heel erg benieuwd geworden naar de appeltaart smaak!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah, dat klinkt allemaal best lekker! Mijn favoriete thee is de chai organic green tea met kaneel en allemaal andere kruiden van Clipper. De kruiden en kaneel maken het erg herfstig :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die heb ik nog niet geprobeerd, klinkt ondanks dat het een groene thee is best lekker.

   Verwijderen
 5. Mooie foto's! De appeltaart thee lijkt mij heel lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Natascha Berks17-10-2016 14:07

  Oeh die choco thee lijkt me super lekker! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat word proberen! Ben benieuwd wat je er van vindt. :)

   Verwijderen