Alice's adventures in wonderland - Lewis Carroll

Ik denk niet dat ik jullie inmiddels nog kennis hoef te laten maken met mijn liefde voor Alice in Wonderland. Het is een echte guilty pleasure, en recentlijk streepte ik eindelijk één item wat ik maar al te graag wilde van mijn lijstje af. Deze prachtige uitgave van Lewis Carroll's 'Alice in Wonderland & Other stories'. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.


De cover van dit boek staat te pronken in mijn boekenkast, want wat is die prachtig! Op de voorkant is het geen van de oorspronkelijke tekeningen, maar daardoor vind ik hem misschien ook juist wel zo leuk. Deze tekening past heel goed bij het nu en maakt het boek een stukje 'nieuwer', terwijl het eigenlijk al een heel oud verhaal is.

Naast de voorkant is ook de rug onwijs mooi afgewerkt. Het is een heel dik boek (1165 pagina's), en dat is te voelen. De rug is daardoor erg breed en wederom erg uniek en simpelweg prachtig. Meer kan ik er niet van maken.
Ook de vormgeving van het verhaal vind ik erg mooi. Her en der staan er tekeningen in (hier wel de originele), welke ook nog in zwart wit zijn. Dat de verhalen mooi zijn hoef ik vast niet te vertellen, maar dat zijn ze echt. Doordat het zoveel pagina's zijn, zijn de pagina's ook echt flinterdun.

Het boek echt op schoot nemen of er lekker mee in bad gaan zou ik niet aanraden -hij is bijzonder zwaar-, maar het is heerlijk om te lezen met een kopje thee aan tafel.
En last but not least: hoe prachtig zijn de gouden pagina's? Het is jammer dat je deze niet ziet als het boek in de kast staat, want het is werkelijk prachtig. Het geheel klopt volledig en ik kan alleen maar lovend spreken over deze prachtige uitgave!

Alice's adventures in wonderland - Lewis Carroll - €34.99
'' Wat is jouw favoriete boek?

14 opmerkingen

 1. Wauw, wat een prachtige cover inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig boek! Ik heb ook zo'n uitgave alleen heet die van mij de Jabberwocky van Lewis Carroll. Dat zijn ook bizar veel bladzijdes met korte verhaaltjes en gedichten van hem. Die van jouw staat nog op mijn wishlist!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waauw prachtig boek dit inderdaad! En die gouden paginarand zooo geweldig detail!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze uitgave heb ik ook en hij staat zo mooi in een boekenkast!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. super mooie uitgave inderdaad

  liefs
  Karlien
  Polished Cats

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Teresa Palm01-11-2016 18:36

  Ik houd ook heel erg van Alice in Wonderland, dit boek ziet er super mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow wat een prachtig boek is dit en dan met name de goude pagina's :D x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Inderdaad een prachtige cover! :)

  BeantwoordenVerwijderen