Mijn favoriete gift wrapping tips

Het duurt nog maar een kleine twee weekjes voordat het alweer kerst is. De tijd gaat snel, en voor iedereen die kerst viert is het dé periode om de laatste kerstinkopen te doen. Ik ben er ook druk mee bezig, want naast de liefde die ik heb voor het uitzoeken van de perfecte cadeaus, vind ik het ook onwijs leuk om ze mooi in te pakken. Wat mij betreft is dat bijna net zo leuk als een mooi cadeau; een mooi ingepakt cadeau. En dat hoeft helemaal niet moeilijk of tijdrovend te zijn.

De eerste is gelijk het makkelijkste én snelste. Geen inpakpapier meer in huis? Je kunt je cadeautje ook op een andere manier leuk verpakken. In dit doosje zit een mok, waardoor ik de basis al heb. Je ziet niet gelijk wat het cadeautje is en het lijkt daardoor al meer verpakt. Om het allemaal wat gezelliger te maken maakte ik gebruik van wat eenvoudige versiersels.

Ik gebruikte dit gedraaide touw (van de groothandel), een aantal veertjes en een kaneelstokje (Xenos), en een cadeaulabel (Hema) om de toekomstige eigenaar van het pakje zijn/haar naam op te schrijven. Dit kun je eigenlijk doen met alles wat je in huis hebt. Zelfs als dat nagenoeg niets is kun je een takje van de kerstboom halen om het er wat feestelijker uit te laten zien.
Wat ik zelf over het algemeen doe, is de volgende methode. Ik pak het cadeautje in -in een mooi papiertje (Intratuin), maak er een lintje omheen waar ik wederom een cadeaulabel aan vastmaak, en plak er een strikje (Action) op. Dit soort strikjes zijn nog lekker ouderwets, maar toch heel gemakkelijk én ze zien er wederom erg feestelijk uit.

Natuurlijk zijn er nog veel meer methodes om je cadeautjes mee in te pakken, maar dit zijn toch wel mijn twee favorieten. Cadeaulabels hebben al mijn cadeautjes en daarnaast ben ik ook dol op lintjes, strikjes en andere frutsels om het allemaal een beetje op te leuken.

'' Hoe pak jij je cadeautjes het liefste in?

7 opmerkingen

 1. Dit ziet er uit als een feestje! Ik ben er altijd zo slecht in, ik ben al blij als mijn cadeautje überhaupt enigzins fatsoenlijk met papier is ingepakt haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Natascha Berks13-12-2016 19:57

  Het lijkt me zo leuk om deze cadeautjes uit te mogen pakken! Echt een feestje inderdaad. Ik houd het zelf ook vaak bij standaard inpakpapier, ben er niet zo'n ster in.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh ik vind beide manieren wel heel erg leuk en mooi ogen

  liefs
  Karlien
  Polished Cats

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heeel cute en eigenlijk zo simpel! Vorig jaar heb ik ook flink m'n best gedaan op het inpakken, dit jaar ga ik daar ook weer voor :) zo leuk om te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ziet dit er mooi uit zeg! Ik ben echt een kluns in het inpakken van cadeautjes, je ziet altijd gelijk welke cadeaus van mij zijn hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er echt leuk uit! Ik ben niet zo'n ster in inpakken, maar zo'n veertje erbij is wel erg leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen