Nordic Ware Peperkoekmannetjes Bakvorm

Ik zou niet weten hoe het mij dit keer is overkomen, maar ik heb weer een nieuwe verslaving ontwikkeld; het verzamelen van bakvormen. Wat betreft spulletjes voor in huis -of het nou serviesgoed, linnengoed of accessoires zijn- heb ik al een collectie opgebouwd waar je U tegen zegt. Niet heel lang geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met het merk Nordic Ware. Begin december kreeg ik mijn eerste bakvorm, gevolgd door een tweede én nog een derde. En dat allemaal in dezelfde maand. Mijn laatste bakvorm is deze onwijs leuke met peperkoekmannetjes, welke ik niet zelf heb aangeschaft maar heb ontvangen. Deze moest natuurlijk nog voor de feestdagen worden uitgetest, en dat heb ik ook zeker gedaan!

Nordic Ware Bakvormen bestaat al sinds 1946 en is bekend om hun bijzondere bakvormen. De bakvormen zijn allemaal gemaakt van gietaluminium en zijn daarmee ook een heel stukje zwaarder dan reguliere bakvormen. Ze zijn een stukje prijziger, maar doordat de kwaliteit bijzonder hoog ligt kun je er ook véél langer mee. Levenslang, zegt het merk zelf.

Mijn bakvorm komt van de webshop Kookpunt Kookwinkel, waar één van mijn andere bakvormen ook vandaan komt. Deze webshop heeft een heel ruim assortiment (niet alleen met producten van Nordic Ware) en ik kan er echt van genieten om hier lekker rond te neuzen.

Bij het uitkiezen van een bakvorm koos ik voor de vorm met peperkoekmannetjes; perfect voor tijdens de feestdagen. De winter is namelijk absoluut mijn favoriete bakseizoen en deze vorm is simpelweg fantastisch.

Bakken gaat eigenlijk heel gemakkelijk in deze vorm. Ik was in eerste instantie nog een beetje bang dat de cake er niet helemaal goed uit zou komen, maar deze vorm heeft mij heel erg verrast. Het enige wat je nadien even hoeft te doen is de onderkant recht af te snijden (je wilt tenslotte dat je cake/taart mooi plat ligt). 

Ik ben onwijs enthousiast over deze bakvorm en ik kan niet wachten om mijn andere vormen uit te proberen. Met drie nieuwe bakvormen ben ik wel eventjes zoet, maar jullie zullen ongetwijfeld nog meer vormen voorbij zien komen in de toekomst!

Nordic Ware Peperkoekmannetjes Bakvorm - €26.50
'' Wat is jouw favoriete merk wat betreft bakvormen?

5 opmerkingen

 1. Wat een prachtige bakvorm is het! Jammer dat hij zo prijzig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook dol op bakken, dit lijkt me een hele mooie vorm!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat ziet dit er schattig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben zelf niet zo een held in bakken, maar met deze bakvorm word het wel gelijk een stuk leuker haha!

  BeantwoordenVerwijderen