Book Review | Paula Hawkins - Het meisje in de trein

Tot kort voorheen was ik dol op het Young Adult genre, al stopte dit eigenlijk vrij abrüpt. De boeken spraken mij niet meer zo aan en ik begon te kijken naar andere soorten schrijvers. Zo kwam ik op Paula Hawkins terecht met het boek 'Het meisje in de trein'. Sinds kort verfilmd, en schijnbaar een steengoede thriller. Ik had de bioscooptrailer al eens gezien en daardoor was ik beslist dat ik deze graag wilde lezen voordat ik de film ook daadwerkelijk zou gaan kijken. Ik verslond dit boek werkelijk en ik kan je absoluut aanraden dit artikel nog even verder te lezen.

In het begin van het boek maken we kennis met Rachel. Rachel is ongelukkig en worstelt met een alcoholverslaving. Elke dag doet ze alsof ze nog naar haar werk gaat -terwijl ze in werkelijkheid al drie maand geleden is ontslagen- om bij haar huisgenoot geen argwaan op te wekken. Tijdens de rit naar London, waar ze voorheen werkte, stopt de trein altijd tegenover één specifiek huis. Het huis van Megan en Scott (ook wel haar Jess en Jason). Ze krijgt een kijkje in hun leven en voelt zich ergens met hen verbonden.

Op een dag ziet ze iets vreemds in de truin, en vanaf dat moment veranderd alles. Megan raakt een paar dagen later vermist en de avond van haar vermissing is voor Rachel een zwart gat. Ze heeft een black out gehad en kan zich niets herinneren. Langzaamaan kom je er achter wat er daadwerkelijk is gebeurd en kom je terecht bij de persoon die de verdwijning van Megan op zijn geweten heeft.

Hoewel het boek een beetje langdradig is, je leest keer op keer hoe Rachel met soortgelijke situaties (wat betreft de alcohol) worstelt en wat mij betreft had dat wat minder gemogen. Het zou een heleboel pagina's schelen die eigenlijk niet zo relevant zijn.

Het boek was in het begin dan ook niet heel spannend, dit begon eigenlijk pas bij de laatste honderd pagina's. Vanaf daar begon ik het dan ook wel écht spannend te vinden en kon ik hem niet meer wegleggen. Ik heb het boek in een paar avonden uitgelezen en ik was werkelijk verbaasd over het einde. Het was wel de laatste persoon waarvan ik het had gedacht, maar dat maakt het verhaal nu juist zo leuk.

Ik ben bijzonder enthousiast over 'Het meisje in de trein' en ik heb al even gespiekt of Paula Hawkins nog meer boeken gaat uitbrengen. Over een paar maandjes wordt haar tweede boek uitgebracht en hier ben ik ook zeer nieuwsgierig naar.

Auteur: Paula Hawkins
Taal: Nederlands
Pagina's: 357
Uitgeverij: A.W Bruna Uitgevers

Ik geef dit boek een welverdiende 8.5.
'' Wat is jouw laatst gelezen boek?

12 opmerkingen

 1. Ik ken het alleen van horen en zien, ik heb hem zelf nog niet gelezen. Maar klinkt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind je boek reviews altijd zo leuk! Dit lijkt me ook weer een ontzettend leuk boek. Grappig dat je van YA naar Thrillers bent gegaan haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief, bedankt! :) Het is inderdaad een hele verandering haha, maar het bevalt me wel.

   Verwijderen
 3. Nu ben ik nog meer benieuwd naar dit boek =)
  Fijne review!
  Liefs Jorinda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben het helemaal met je eens, in het begin wat langdradig maar richting het einde heel spannend. De film probeerde ik laatst ook te kijken, maar vond ik zo saai dat ik hem maar heb afgezet...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh de film, ik wil het er niet eens over hebben haha! Echt een vreselijk slechte verfilming. Ik heb hem na een half uur ook afgezet, zo jammer want ik had me er juist op verheugd de film ook te kijken!

   Verwijderen
 5. Ik heb het boek ook gelezen echt een leuk boek! De film heb ik ook gezien, maar vond ik toch iets minder!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vond dit boek wel een beetje overrated om eerlijk te zijn... Het was niet slecht, maar ik heb al veel betere 'spannende' boeken gelezen. Ik zag het einde wel een beetje aankomen! :-) Ik vond het wat langdradig maar wil toch de film nog wel zien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie het einde nagenoeg altijd aankomen in boeken, maar hier had ik hem eerlijk gezegd niet verwacht dus daar was ik wel enthousiast over haha! De film kan ik je niet aanraden, zeker als je het boek al niet fantastisch vond. Ik vond de film namelijk echt bagger.

   Verwijderen
 7. Ik kende deze nog niet, ik had hem alleen in de winkel zien staan maar het leek me eigenlijk niets voor mij. Nu ben ik toch stiekem wel heel nieuwsgierig geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben echt heel benieuwd naar dit boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze heb ik nog niet gelezen! Ik hoor er wel veel goeds over, dus misschien moet ik hem toch eens gaan lezen. Het verhaal spreekt mij niet meteen heel erg aan, maar soms vind ik een boek dan achteraf toch leuk.

  BeantwoordenVerwijderen