Catrice Lip Cushions

Afgelopen week schreef ik al over het Precious Copper Palette van Catrice, waar ik zeker enthousiast over was. Dit was echter niet het enige product wat ik van het merk meenam, ik kwam ook deze Lip Cushions tegen waar ik wel heel nieuwsgierig naar werd. Afgelopen jaar kwamen er namelijk al veel cushion foundations in de winkel, maar een lip cushion had ik nog niet eerder gezien. Ik koos twee kleurtjes uit en laat deze vandaag aan jullie zien.

De Lip Cushions zien er aan de buitenkant niet heel bijzonder uit. Het heeft een beetje de vorm van een dikke stift, alleen dan iets vrolijker. Aan de buitenkant zie je de kleuren van de Lip Cushions (er zijn er vijf in de winkel verkrijgbaar) en deze komen aardig overeen met de kleur die ze achterlaten op je lippen.

Als je de Lip Cushion opent ziet hij er niet meer uit als een stift, maar komt dit bolletje tevoorschijn. Het doet mij een beetje denken aan mijn Maybelline Dream concealer, die heeft ook zo'n soort bolletje waar de concealer uitkomt door aan de onderkant te draaien.
En dat is bij de Lip Cushions ook volledig het geval. Aan de onderkant kun je draaien en daardoor komt het product eruit. Ik verwachtte in eerste instantie dat het een soort liquid lipstick zou zijn, maar toen ik de verpakking doornam kwam ik erachter dat het lipglosses zijn. Ook interessant genoeg om te proberen!
Om de lipgloss uit de verpakking te halen moet je flink een aantal keer draaien, waardoor alles er tegelijk uitkomt. Ik had dit liever iets gedoseerdeer gezien, want ook met kleine pauzes tussen het draaien door kwam er bij mij niets uit. Het kwam na een paar keer draaien allemaal in één keer en dat is vrij vervelend met het aanbrengen.

Het is mij uiteindelijk wel gelukt, maar het kost even wat meer moeite doordat je er geen lipgloss af kan halen en je alles goed moet verspreiden.

Over de kleur ben ik zeker enthousiast (dit is 020 Better make a mauve), al kost het mij atoch aardig wat moeite om hem mooi te verspreiden. Nu is hij als nog niet overal even egaal, al zie je daar in de realititeit weinig van.
Door naar de tweede kleur, 010 Rather Be At Coachella. Dit is meer een peachy/zalmtint welke echt perfect zou zijn voor de lente en zomer. Ik vind deze op mijn lippen ook erg mooi, al had ik hier wederom het probleem dat er vrij veel in één keer uit komt waardoor het aanbrengen wat moeilijker wordt.

Een favoriet heb ik dan ook niet, aangezien ik ze beide onwijs mooi vind qua kleur. Voor lipglosses hebben ze zeker veel pigment, waardoor ze ook iets dikker aanvoelen op je lippen. Voor mij geen probleem, al kan ik het me ook voorstellen dat je dat minder prettig vindt.

Uren blijven ze natuurlijk niet zitten, maar een glas drinken overleven ze wel. Bij lipgloss heb ik nog nooit meegemaakt dat ze onwijs lang blijven zitten, dus dat verwacht ik er ook niet van.

Al met al zijn het prima glosses en ben ik er heel erg over te spreken. Je moet er een beetje handigheid in krijgen en wellicht de cushion een beetje afdeppen om het wat meer te verspreiden voor het aanbrengen, maar het resultaat staat mij zeker aan en als je een liefhebber bent van lipgloss zou ik ze zeker eens proberen!

Catrice Lip Cushions - €4.99 per stuk.
'' Heb jij de lip cushions al geprobeerd?

21 opmerkingen

 1. Wat een grappige producten! De eerste kleur vind ik zelf het mooiste, die is net wat rozer :).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ze zien liggen en was er ook best benieuwd naar! Het sponsje lijkt me wel wat onhandig om de lipgloss aan te brengen, maar de kleuren vind ik erg mooi! Ik wil er best eentje proberen, denk dat het even wennen is maar verder ziet het er goed uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad even wennen, maar overall best een fijn product! :)

   Verwijderen
 3. Dit is niet een lipproduct voor mij. Ik vind de kleuren zelf te matig en ik kies liever voor een lipstick dan een gloss.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook meer een fan van lipstick, maar voor een gloss doet hij het goed!

   Verwijderen
 4. Ik vind ze voor een lipgloss wel heel mooi eigenlijk, mooie foto's! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijne review zelf hou ik niet zo van lipgloss.
  Het sponsje lijkt me niet fijn.
  Liefs Jorinda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het idee is leuk maar ik denk niet dat ik deze vaak zou gebruiken! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou ze er ook niet dagelijks bijpakken, maar voor zo af en toe zijn ze erg leuk!

   Verwijderen
 7. ze zijn wel mooi, maar ik heb zelf een voorkeur voor lipstick

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ze zien er apart uit, maar het resultaat is mooi! :)

  xx Alex

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie kleurtjes, maar wat vervelend dat veel lipgloss er in één keer uitkomt, dat lijkt me inderdaad niet prettig. Ik ben niet zo'n fan van lipgloss, maar misschien voor de zomer :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik blijf ook lekker bij (liquid) lipstick, maar voor een keertje is het inderdaad wel leuk :)

   Verwijderen
 10. Oefening baart kunst met die dingen dus; ik ben zelf helaas echt niet van de gloss-achtige substanties, dus ik sla deze over!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De kleurtjes zijn ect super mooi! Ik vind het cushion idee wel een beetje onhygienisch, maarja dat is ook bij lipglossjes met een gewone applicator zo natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Qua Hygiëne maakt het inderdaad weinig verschil met een normale lipgloss. Ik vind het zelf wel fijn om ze na gebruik schoon te maken (aangezien de sponsjes anders wat kunnen uitdrogen).

   Verwijderen
 12. De kleuren vind ik mooi, jammer alleen dat ze niet zo makkelijk aanbrengen en er of geen product of een heleboel uit de verpakking komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb ze ook gespot in de winkel, maar deze producten zijn niks voor mij, denk ik. Vooral omdat ik geen lipgloss-fan ben :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan ik me voorstellen! Ik pak er ook liever een liquid lipstick bij :)

   Verwijderen
 14. Ik ben geen lipgloss fan, maar ik vind ze er wel leuk uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen