Catrice 'The precious copper' eyeshadow palette

Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst een drugstore-budget make-up product heb aangeschaft, en daarmee bedoel ik iets wat anders is dan eyeliner. De afgelopen tijd heb ik sowieso weinig make-up producten gekocht (wat jullie ongetwijfeld hebben gemerkt aan mijn artikelen), maar ik besloot daar iets aan te doen. In het Kruidvat liep ik sinds tijden weer eens langs de budgetschappen en kwam ik dit palette van Catrice tegen; The Precious Copper eyeshadow palette. Dol ben ik op mijn Zoeva Rose Golden palette, dus hier werd ik natuurlijk érg nieuwsgierig naar.

En nu probeer ik niet te zeggen dat dit palette op het Zoeva Rose Golden palette lijkt, want dat is absoluut niet het geval. Dit palette van Catrice heeft daar in tegen wel rosegouden tinten, en laat ik daar nu juist eens dol op zijn.

Qua vormgeving vind ik dat Catrice zeker vooruitgang heeft geboekt. Het palette ziet er voor een budgetmerk heel netjes en degelijk uit, Het plastic is dikker dan bij voorgaande palettes -zo voelt het althans- en dat is een groot voordeel. Ik vind het namelijk heel vervelend als een palette echt goedkoop aanvoelt, maar dat is mijn opinie.
Tijd voor het spannendste deel; de swatches! Van de eerste kleuren moet ik zeggen dat ik niet heel enthousiast werd. Ze zien er allemaal een beetje hetzelfde uit. De eerste twee kleuren verschillen elkaar niet zo en geven niet heel veel pigment. De laatste drie kleuren? Daar geld eigenlijk hetzelfde. Ze lijken vrij veel op elkaar en zijn qua pigmentatie niet booming.
Tot ik bij de donkerste kleuren aankwam; wauw! Dit is een pigmentatie die ik nog niet eerder heb gezien bij Catrice en waar ik héél erg enthousiast van werd. Als alle kleuren in dit palette zo intens gepigmenteerd waren was ik helemaal blij geweest, maar met deze vier kleuren ben ik al heel tevreden. Wat een prachtige shimmers en wat een prachtige tinten! Ik moet wel zeggen dat ik de bruine en paarsige tinten hier weer vrij veel op elkaar vind lijken, maar dat terzijde.
Op mijn ogen werd ik helaas iets minder enthousiast. Hier was het nog moeilijker om de kleuren aan te brengen en een beetje dekkend te krijgen. Ik droeg hier de lichtste kleur in mijn ooghoek, de laatste kleur van de eerste swatchfoto op het bewegend ooglid en een combinatie van de derde en vierde kleur (van de laatste swatchfoto) op het bewegend ooglid en aan de buitenkant van mijn ooglid.
Zoals ik met het swatchen al merkte zijn de kleuren heel moeilijk van elkaar te onderscheiden. Op mijn ooglid zie je de eerste drie kleuren nagenoeg niet, en ziet de kleur die ik nu droeg er ook niet heel speciaal uit. De kleuren in mijn crease vind ik wel érg mooi, al kostte het wat meer moeite om hem zo aan te brengen. Blenden ging als nog vrij stroefjes en ik ben er een tijdje mee bezig geweest, waardoor er zich ook flink wat fall out verzamelde. Dat is jammer, want het kost weer tijd om dat bij te werken.

Uiteindelijk vind ik de look zeker niet verkeerd. Voor een dagelijkse look vind ik hem er zeker mooi uit zien en hoor je mij niet klagen voor de prijs die je ervoor betaald! Zeker een aanrader als je een beetje wilt experimenteren met dit soort kleuren. Of ik hem er dagelijks bij zal gaan pakken weet ik niet, maar voor af en toe vind ik hem erg mooi!

Catrice 'The precious copper' eyeshadow palette - €4.99
'' Wat is jouw favoriete oogschaduw palette?

26 opmerkingen

 1. Wat een mooie foto's van de ooglook! Jammer dat het blenden wat stroefjes gaat en de kleuren zoveel op elkaar lijken. Verder vind ik het resultaat wel super mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De kleuren zien er inderdaad heel intens uit! De lichte kleuren spreken me iets meer aan dan de donkere kleuren, maar verder ziet het er goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan natuurlijk ook! Ik ben zelf altijd wel een fan van donkerdere kleuren in combi met de lichte, maakt het bij mij net wat sprekender.

   Verwijderen
 3. Ik vind de kleurtjes je wel staan hoor! Mooie foto's heb je gemaakt ook

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben ook verbaasd over het pigment zeg zeker van Catrice. Een palette die ik echt moet onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hou ook erg van bronskleurige oogschaduw, jammer dat deze wat minder gepigmenteerd zijn. De donkere kleuren zijn wel mooi :) Mijn favoriete oogschaduwpaletten zijn de I heart chocolate paletten van I heart make-up <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben zelf ook dol op de Too Faced chocolate palettes, fantastisch zijn ze!

   Verwijderen
 6. Wat een interessante kleuren! Jammer dat ze op je oog zo op elkaar lijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie kleuren , jammer dat hij op de ogen tegenvalt.
  Liefs Jorinda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind hem op je ogen juist prachtig, maar je hebt ook hele mooie ogen haha.

  Liefs Eva ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw, zo mooi! En mooie look heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik zag deze net ook in de video van veracamillia en ik wilde hem halen, maar nu ik bij jou lees dat blenden lastig is en fall-out erg is, denk ik dat ik hem toch maar niet ga halen. al is het jou wel gelukt om er een hele mooie look mee te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor de €5.00 zou ik hem niet laten liggen. Het kost gewoon iets meer moeite, maar als je daar de tijd voor hebt is het een heel leuk palette!

   Verwijderen
 11. Mooie kleuren ik mis alleen een matte bruine kleur!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie kleurtjes! Voor die prijs zou ik dit palette best nog wel eens willen proberen. (:

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het is een mooie look geworden. Jammer dat het niet helemaal voldoet
  groetjes sabrina

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind de kleuren erg mooi! Maar ze lijken wel inderdaad op elkaar

  BeantwoordenVerwijderen
 15. oh wauw wat een mooie kleurtjes
  hier ben ik zeker wel fan van

  liefs
  KArlien
  Polished Cats

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik vind het resultaat erg mooi! Ga hem ook eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Prachtig palette! Ik vind het pigment wel erg mooi! Die tinten ben ik dol op!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hij ziet er beter uit dan verwacht! De look is ook erg mooi.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wauw het pigment is echt best goed! Mooi palette!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hmmm, dubbel inderdaad! Ik vind de look best heel mooi en de foto's echt prachtig! Maar als hij niet zo prettig werkt, zou ik 'm misschien toch skippen omdat ik al best veel van dit soort kleurtjes heb. Maar, voor €5 zeker niet verkeerd!

  BeantwoordenVerwijderen