Mijn all-time favourite gezichtsscrubs

Eén van mijn favoriete producten blijft gezichtsscrub. Ik gebruik het op dagelijkse basis, want zeker in de winter kan ik niet zonder. Mijn huid is over het algemeen heel erg droog en hoe vervelend het ook is; er zijn genoeg dingen om het redelijk te voorkomen. Zo heb ik twee verschillende scrubs die ik zó onwijs fijn vind dat ik ze graag aan jullie laat zien.

Ocean Salt van LUSH gebruik ik al jaren. Sinds het eerste potje ben ik verkocht, want wat is dit toch een onwijs fijn product. Ocean Salt gebruik ik niet dagelijks, maar minstens ééns in de week. De reden waarom ik hem niet dagelijks gebruik? Daar is hij net wat te grof voor. Dat durf ik mijn huid niet aan te doen, maar als ik echt een onwijs droge huid heb vind ik het bijzonder fijn om hem te gebruiken.
Velletjes worden op zijn minst geminimaliseerd door het gebruik van deze scrub en daarnaast ruikt hij ook nog eens heerlijk. Ocean Salt ruikt inderdaad naar ozeaanzout, een hele ontspannende geur. Het doet mij een beetje denken aan beautyproducten die ze in een spa gebruiken.


Tot slot mijn tweede keuze; de Collistar Multivitamin Exfoliating Gel. Wederom een scrub voor het gezicht, maar dit keer een stukje milder. Ondanks dat dit ook een grovere korrel is (ik ben geen grote fan van een hele fijne korrel), is hij een stuk subtieler als de scrub van LUSH.

Deze gebruik ik iets vaker dan de LUSH variant, al is het afhankelijk van hoe mijn huid er aan toe is. Als mijn huid niet al te droog is gebruik ik ze beide één keer in de week, als hij wat droger is wil ik deze er nog wel eens een keer extra bij pakken.

De Collistar scrub heeft wat mij betreft een iets minder aantrekkelijke geur, maar dat komt omdat ik geen liefhebber ben van zoete geuren. Heel zoet is hij niet, maar hij is een stuk minder 'fris'. De werking vind ik dan weer wel heel erg fijn. In zijn eenvoud vind ik hem vaak net niet voldoende, maar in combinatie met de LUSH scrub ben ik er wel heel erg enthousiast over. Ook dit is een scrub die ik zeker opnieuw zou aanschaffen.

Ik ben dol op een goede gezichtsscrub en ik ben dan ook heel erg nieuwsgierig naar jullie favorieten. Wellicht dat ik er hier eens een van kan proberen.
'' Wat is jouw favoriete gezichtsscrub?

19 opmerkingen

 1. Super jammer dat wij geen Lush in de buurt hebben, de scrub lijkt me heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik al jaren geen scrub met korrel meer voor mijn gezicht, maar ben overgestapt op chemische exfolianten. Mijn lichaam daarentegen scrub ik maar al te graag, en dan zijn die van Lush inderdaad favoriet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Chemische exfolianten zijn inderdaad ook erg goed voor de huid. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd (ik vind het voordeel van scrub dat het ook zo'n fijn, masserend gevoel geeft wat mijn huid wat tot rust laat komen), maar ik ben er wel erg nieuwsgierig naar!

   Verwijderen
 3. die roze van collistar ziet er goed uit. Het is al een tijdje geleden dat ik een scrub heb gebruikt, voor mijn lichaam maak ik mijn scrub meestal zelf met suiker, olijfolie en citroenrasp.
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Teresa Palm04-01-2017 10:01

  Die van Collistar lijkt mij wel fijn, ik kan niet zo goed tegen een hele groffe scrub helaas. Ik gebruik er nu eentje van Clarins!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Clarins heeft inderdaad ook altijd hele fijne producten voor de huid!

   Verwijderen
 5. Ik heb Ocean Salt echt jarenlang gebruikt, zo'n fijn product. Helaas kan mijn huid er niet meer tegen nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik gebruik zelf op het moment geen gezichtsscrub ergens ben ik bang dat het juist mijn huid beschadigd. Maar van deze twee lijkt Collistar het fijnste omdat het wat milder is dan die van Luish.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook een tijdje niet gescrubd, maar merkte juist dat mijn huid daardoor veel droger ging aanvoelen. Natuurlijk is het het beste om niet té vaak te scrubben, maar zo af en toe is het ook wel goed voor je huid! Het heeft zo zijn voor- en nadelen.

   Verwijderen
 7. Ocean salt is echt mijn favoriete scrub , ik kan niet meer zonder!
  Liefs Jorinda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oeh, die Collistar scrub wilde ik een keer halen maar dat had ik toch maar niet gedaan. Nu heb ik een scrub van Nivea, die ook eigenlijk zijn werk goed doet. Maar die ruikt niet echt fantastisch lekker of zo haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nivea heeft ook altijd fijne producten! Ik gebruik voor mijn haren nu ook ruim een jaar de shampoo van Nivea, en ondanks dat het zo goedkoop is werkt het minstens net zo goed als shampoos van tien tot vijftien euro. Welke scrub van Nivea gebruik je?

   Verwijderen
 9. Ik maak meestal zelf een scrub van olijfolie, suiker en honing, maar ik ben wel benieuwd naar die scrub van de lush nu! Heb zelf namelijk ook een hele droge huid..
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De Ocean Salt vind ik echt heerlijk die moet ik ook weer een keer aanschaffen

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vergeet sowieso vaak gezichtscrub te gebruiken. Ik gooi er af en toe een maskertje op en dan vind ik het wel mooi xD Die ocean salt lijkt me fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh wat mis ik Ocean Salt! Het is idd een heerlijke scrub. Binnenkort nog maar eens aanschaffen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja, die Ocean Salt is heerlijk, maar die is al een tijdje geleden helemaal opgemaakt door mij. Momenteel gebruik ik het Glamglow masker, na afloop moet je met het masker je gezicht scrubben. Dit is best een schurende scrub, dus genoeg voor 1x per week.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wat een fijne productjes
  die ocean salt klinkt wel goed

  liefs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat dapper dat je Ocean Salt voor je gezicht gebruikt, ik durf dat niet aan haha! Hoewel het een gezichtsscrub is, vind ik hem veel te grof voor mijn gezicht. Voor m'n lichaam is hij echter heerlijk - precies wat jij zegt, die geur is verrukkelijk! Die van Collistar ken ik niet, maar klinkt ook errug goed :)

  BeantwoordenVerwijderen