Mijn parfum collectie

In tegenstelling tot lipstick heb ik wat betreft parfum een hele kleine collectie. Ik ben moeilijk als het om geuren gaat en dat is niet altijd even prettig. Ik vind het niets om naar bloemetjes te ruiken, en met hele zoete geuren maak je mij ook niet gelukkig. Ik houd daar in tegen meer van de zwaardere geuren en die zijn voor vrouwen heel weinig te vinden. Mijn collectie is daarom helaas niet heel uitgebreid, maar de geuren die ik heb -draag ik wel met veel plezier.

Mijn collectie bestaat uit zeven geuren, al mochten het er wat mij betreft veel meer zijn. Het lijkt me heerlijk om een stuk of twintig geuren hebben om uit te kiezen; voor nu is dat helaas niet het geval.

Nagenoeg iedere nieuwe geur die uitkomt probeer ik, maar meestal is dat niet met succes. Ik houd van zware geuren met een beetje een 'mannelijk' randje, om het maar zo te noemen.

Ik snap het ook volkomen. Waarom een zware geur uitbrengen als de meeste vrouwen voor zoet of bloemig gaan? Jammer, maar goed! Er zijn gelukkig genoeg geurtjes die ik wel lekker vind en met de keuze uit zeven heb ik niets te klagen, al breidde ik mijn collectie liever iets sneller uit!

Momenteel bestaat mijn collectie uit;
Tom Ford - Noir pour femme
Versace - Eros pour femme
Dior - Miss Dior - Blooming Bouqette
Hugo Boss - Boss the scent for her
Marc Jacobs - Decadence
Valentino - Donna
Yves Saint Laurent- Black Opium

Zeven totaal verschillende geuren, en niet allemaal even groot favoriet. Zo kocht ik Miss Dior ooit (ik heb nog steeds geen idee waarom), terwijl ik de geur helemaal niet graag draag. Als ik hem vaker dan ééns in het jaar opspuit is het al een goed jaar voor dit geurtje. Elke keer probeer ik hem weer lekker te vinden; maar nee. Het is niets voor mij.

Tom Ford Noir vind ik daar in tegen weer heerlijk. Dit is echt een hele zware, bijna mannelijke geur. Er is ook een mannelijke variant van (welke mijn vriend heeft) en de geuren schelen niet heel veel van elkaar. Echt een topper dit!

Black Opium kennen jullie waarschijnlijk allemaal, en vanaf de release tot aan nu is dit wel mijn absolute favoriet. Echt een hele aantrekkelijke, charmante geur. Deze kerst kreeg ik weer een nieuw flesje (ik ben de tel kwijt, maar het zal een derde of vierde zijn).

Wat betreft zoetere geuren ben ik dol op Valentino's Donna en Hugo Boss, Boss the scent for her. Deze zijn zoet, maar toch met een warme ondertoon. Perfecte geurtjes voor dagelijks gebruik.

En tot slot heb ik Versace's Eros én Marc Jacob's Decadence. Deze geurtjes draag ik beide iets minder, al is dat niet met dezelfde reden. Eros vind ik namelijk toch wat minder nadat ik hem een paar keer heb gebruikt (deze gebruik ik eigenlijk alleen in de lente en zomer) en in de geur van Marc Jacobs moet ik wel echt zin hebben. Deze is wat zwaarder, net als die van Tom Ford. Als ik hem draag weet ik wel weer gelijk waarom ik hem zo lekker vind; al bewaar ik hem met name voor specialere gelegenheden.

En dat was hem. Klein, maar heel fijn. Ik ben blij met mijn collectie en ik hoop hem binnenkort weer eens uit te kunnen breiden!

'' Wat is jouw ultieme favoriete parfum?

13 opmerkingen

 1. Misschien heb je niet de grootste stash maar al zeker meer dan mij ;-) Wat ik ertussen zie staan zijn echt veel heerlijke geuren. Vooral Marc Jacobs - Decadence en Yves Saint Laurent- Black Opium wil ik zelf ook nog heel graag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb zelf ook maar drie geurtjes, maar jij hebt echt al een prachtige collectie! Ik ben super benieuwd naar die geur van Tom Ford. Zelf ben ik niet zo van de zware geuren, maar ik ben wel heel nieuwsgierig hoe die ruikt haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bloemen en frisse geuren zijn eigenlijk ook niet mijn favoriet, doe mij maar warmere geuren. Al ben ik ook wel benieuwd naar deze zware geuren! En je hebt een mooie parfum collectie hoor :) als ik uit 7 parfums kon kiezen was ik al blij genoeg haha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige collectie parfum heb je =)
  Ik hou zelf meer van zoete en frisse parfums.
  Liefs Jorinda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie stash heb je, Black Opium is echt een heerlijke geur he. Al is mijn favoriete geur toch wel 'Ma vie' van Hugo Boss. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hou wel van zoete geuren maar ook van wat kruidigere geuren hou ik wel! :-) Momenteel ben ik dol op Decadence van Marc Jacobs en Voyage En Inde van Rituals, beide zijn vrij kruidig! ;-) Ik heb wel echt vrij veel parfums in mijn stash!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben erg nieuwsgierig naar de geur van Rituals, die heb ik nog niet geroken. Snel eens doen! :)

   Verwijderen
 7. Wat heb jij een heerlijke collectie aan parfums

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, mooie bescheiden stash! Hele mooie merken in je collectie. Wat leuk dat je bijna iedere nieuwe geur test, alleen jammer dat sommige parfums tegen vallen. Ik heb een redelijke stash. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas vind ik de meeste geuren inderdaad niet zo fantastisch, maar dat maakt het des te leuker als ik eens een geurtje tegen kom die ik wél lekker vind! :)

   Verwijderen
 9. leuke geurtjes
  black opium heb ik zelf ook

  liefs
  Karlien
  Polished Cats

  BeantwoordenVerwijderen