Mijn travel wishlist

Reizen is iets wat ik nog zo veel wil doen. Het bezoeken van nieuwe plekken, de ervaring van een volkomen ander land; ik vind het fantastisch. Heel veel van de wereld heb ik nog niet gezien en daar wil ik zeker verandering in brengen. Zo staan er een aantal steden nog hoog bovenaan mijn lijstje, waarvan ik er vandaag vijf met jullie deel. Nieuwsgierig waar ik nog graag heen wil? Lees dan snel verder.

Ik begin met deze zomerse afbeelding; Hawaii. Hawaii heeft mij altijd al prachtig geleken, en hoe heerlijk is het om eens dagenlang in een warm klimaat te kunnen rondlopen? Hawaii heeft natuurlijk fantastische stranden en wateren, maar ook prachtige vulkanen én een bijzondere cultuur.
Mijn tweede bestemming is er eentje die velen al zullen hebben bezocht, want heel ver is het niet; Parijs. Parijs heeft altijd iets magisch gehad, want na Engeland is dit de stad waar ik altijd het meest nieuwsgierig naar ben geweest. 

In Parijs heb je natuurlijk talloze bezienswaardigheden (de Eiffeltoren, het Louvre, de Notre Dame), maar het beste aan deze stad lijken mij de winkels. Ik ben dol op tripjes naar andere steden om te shoppen, en naast een beetje cultuursnuiven kan ik mij daar prima mee vermaken. Parijs lijkt mij daar een perfecte stad voor.
Ook de derde stad staat al een flinke tijd op mijn lijstje: Venetië. Ook Italië is niet bijzonder ver weg, al ben ik toch nog niet eerder in deze stad geweest. Venetië lijkt mij met name een hele romantische stad. Ondanks dat het al wat ouder is kan ik daar juist heel erg van genieten. Alle prachtige gebouwen en vormen in deze stad spreken mij ook erg aan.

Nummertje vier is Praag, ook een klassieker in het lijstje 'mooiste Europese steden'. Praag heeft een heel historisch centrum waar talloze bezienswaardigheden zijn. Daarnaast schijn je in Praag onwijs goed te kunnen winkelen én eten voor hele fijne prijsjes. Klinkt weer als een perfecte stad om eens een paar daagjes heen te gaan!

En tot slot; New York. Ook hier zijn genoeg dingen die ik wil zien. De statue of liberty, maar ook de straten van New York; de winkels, de levensstijl en de fantastische eettentjes waar ik altijd over lees. Ik kan over elke stad genoeg opnoemen, en New York zit ook vol nieuwe ontdekkingen 

Als eerste vijf bestemmingen zijn het allemaal vrij bekenden, maar dat zijn wat mij betreft toch wel steden en landen die ik echt gezien wil hebben. Parijs en Praag staan momenteel bovenaan mijn lijstje, en ik hoop binnenkort eens een reisje naar een van deze bestemmingen te boeken!

'' Wat was jouw laatste vakantiebestemming?

15 opmerkingen

 1. Mooi lijstje, Hawaii wil ik ook zeker een keer zien! Heb je voor dit jaar al reisjes gepland? Mijn laatste tripje was naar Londen, mijn laatste echte vakantie was naar Curacao :)

  xx Alex

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zijn heel erg aan het dubben waar we naar toe willen dit jaar, dus het word nog even afwachten haha! London is zó heerlijk, kan niet wachten om daar ook weer eens heen te gaan. En Curacao lijkt me trouwens ook fantastisch :)

   Verwijderen
 2. Wauw, Hawai lijkt me heel mooi. Zelf wil ik nog graag naar London, daar ben ik nog niet geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. London vind ik zelf echt fantastisch. Ik ben er nu twee keer geweest, maar ik kan niet wachten om er nog eens heen te gaan!

   Verwijderen
 3. Wat een leuk artikel! New York zou ik ook graag nog eens naartoe gaan :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou heeeel graag naar New York willen en ook wel naar Hawaii en Parijs!

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Praag is echt fantastisch! New York wil ik toch ook wel eens doen =D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. New York lijkt me zo gaaf! En Praag natuurlijk ook :)

   Verwijderen
 6. Ik ga in Maart 3 dagen naar Parijs. 2 dagen Disneyland en 1 dag willen wij de eifeltoren bekijken ben zo benieuwd heb het nog nooit gezien. Met de cruise in juni gaan wij ook naar venetie. Ben daar ook echt benieuwd naar . Ooit zou ik wel naar Hawaii willen. New York is ook een must go ben daar aantal jaren geleden geweest

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou ik kan me er wel in vinden hoor <3 Ik hoop in ieder geval dit jaar naar Kreta te gaan met een vriendin. Verder staat uit huis gaan voorop, daarna komt reizen weer <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtig lijstje! Los Angeles, New York en sinds deze week ook Hawaii staan hoog op mijn lijstje. :) Heerlijk om even bij weg te dromen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig lijstje! Venetië en New York staan ook hoog op mijn lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hele mooie lijst! Hawaï en Parijs lijken me ook heel tof. En mijn laatste vakantie bestemming was Frankrijk en daar was het heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hawaii lijkt mij ook nog heel erg gaaf om een keer naar toe te gaan. Maar nu op nummer een staat nog Japan! :)

  BeantwoordenVerwijderen