Sabine Koning - Guilty Pleasures Kookboek

Hoewel ik dol ben op healthy food is het zo af en toe ook wel eens lekker om iets ongezonds te eten. Van een ovenpizza kan ik zo af en toe zeker genieten, maar over het algemeen vind ik gerechten waar toch zelf een beetje moeite in is gestoken net wat lekkerder. Ik stuitte daarom op het 'Guilty pleasures' kookboek, geschreven door Sabine Koning, en kon deze natuurlijk niet weerstaan. Hij belandde gelukkig onder de kerstboom en ik kan niet wachten dit boek aan je te laten zien!

Ondanks dat ik wat 'ongezonder' voedsel soms heel lekker vind zie je mij niet snel in de snackbar of bij de pizzeria. Ik maak het liever zelf om er toch een beetje mijn eigen draai aan te geven én om zoveel mogelijk te weten wat er nou echt in mijn gerecht zit.

Dit boek kan je haast niet tegenvallen als je de titel hebt gelezen. Het zijn heerlijke (ongezonde) recepten; perfect voor het af en toe inluiden van het weekend. Het is geen boek waar je dagelijks een recept uit kunt maken (gezien de calorieën zou ik het althans niet aanraden), maar zo af en toe mag het best.
Dit boek bevat niet alleen hoofdgerechten (zoals dit vreselijk lekker uitziende, maar ook heerlijk ongezonde) broodje Pulled Pork, maar ook desserts. Het zijn hele simpele gerechten, maar er is wel veel aandacht aan besteed. Het boek is heel tof vormgegeven en doet mij een beetje denken aan de vormgeving in sommige burgertentjes, en ook de foto's passen helemaal bij de stijl van het boek.
Een heerlijke lava-cake bijvoorbeeld. Het leuke is dat je het recept altijd nog een beetje kunt aanpassen naar eigen hand met wat gezondere ingrediënten bijvoorbeeld. De basis is in ieder geval duidelijk en er staan wat mij betreft genoeg lekkere gerechten in.

De één is wat gezonder als de andere, maar ik heb weinig gerechten gezien waar ik niet nieuwsgierig naar ben. Tussen al mijn 'healthy' kookboeken is dit zeker een leuke aanvulling!

Sabine Koning - Guilty Pleasures Kookboek - €21.99
'' Wat is jouw favoriete 'ongezonde' gerecht?

12 opmerkingen

 1. Ooh wat een leuk kookboek! Hier ben ik wel geïnteresseerd in. (:
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit boek wil volgens mij iedereen stiekem wel in de kast hebben staan, yum!

  Xo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit boek lijkt me geweldig, ik kijk ook graag op haar blog voor wat inspiratie. Die lava cake lijkt me heerlijk, doe mij die nu maar haha :')

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooh, heerlijk om af en toe toe te geven aan guilty pleasure food. Leuk boek! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zie het al helemaal voor me dat ik op mijn verjaardag al dat lekkers uit dit boek op tafel kan zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oeh je deelde pas al dat boek van Tanya en die heb ik daarna besteld, super leuk boek inderdaad. Deze gaat ook op mijn wishlist haha, gelukkig bijna jarig! Liefs ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je hem naar aanleiding van mijn artikel hebt besteld, deze is inderdaad ook erg leuk voor op je wishlist. :)

   Verwijderen
 7. Oh dit boek moet ik hebben, yummie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er echt mooi uit, ik krijg er ook meteen honger van haha! Ik ga zelf ook bijna nooit naar een snackbar of pizzeria, tenzij het een hele lekker pizza is die toch ook nog een beetje gezond is...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb nog nooit een kookboek gekocht whoops haha! Maar deze ziet er leuk uit :)

  BeantwoordenVerwijderen