Shu Uemura x Murakami Cleansing Oil Shampoo

Nog niet zo lang geleden maakte ik kennis met Shu Uemura; een bijzonder duur, maar zeker ook heel erg fijn merk op het gebied van haarverzorging. Ik gebruikte onder andere de Shu Uemura x Maison Kitsuné shampoo en olie, maar ook een Cleansing Milk. Nog niet zo lang geleden bracht het merk weer een nieuw product uit; dit keer van de x Murakami lijn.

Ik ontving deze vrolijke Cleansing Oil, en hoewel de lijn al tijdens de kerst werd uitgebracht testte ik het product pas recentelijk. Meestal maak ik eerst een flacon op voordat ik aan de volgende begin, en dat was ook hier het geval.

De collecties van Shu Uemura zijn altijd weer even bijzonder, en dit keer is de flacon dan ook geïnspireerd op Takashi Murakami. Hij word ook wel de meest vernieuwde, Japanse contemporary kunstenaar genoemd volgens het merk. Hij maakt niet alleen kunstwerken, maar werkte ook al samen met onder andere Vans en Louis Vuitton.
De verpakking is geïnspireerd op zijn populaire bloemendesign en ziet er hierdoor heel vrolijk uit. Het doet mij ook daadwerkelijk denken aan de Japanse stijl en omdat je het niet vaak zult zien maakt het de shampoo heel bijzonder. Ik mag dan zelf meer een liefhebber zijn van strakke verpakkingen; ik kan mij zeker voorstellen dat deze verpakking het product nog aantrekkelijker maakt.

En als de verpakking dat niet doet, dan is het product zelf ook bijzonder genoeg. Deze 'Cleansing oil shampoo' is geïnspireerd door Onsen. Onsen zijn Japanse baden met water uit geisers. Deze baden vinden hun oorsprong in een vulkanische bron en hebben medicinale eigenschappen.

Dat de cleansing shampoo ontspannend is; daar kan ik mij absoluut in vinden. De shampoos van Shu Uemura hebben altijd een hele frisse en schone geur. Zoete geurtjes hoeven van mij niet in een shampoo en dat is hier ook absoluut niet het geval. Hij ruikt heel natuurlijk.
Maar ook de werking van de shampoo vind ik heel fijn. Hij schuimt goed -maar niet te hard- en laat mijn haren heel zacht aanvoelen. Dat is fijn, maar wat ik nog het meeste kan waarderen is de geur die ook na het douchen nog duidelijk aanwezig is.

Ik ben zeker enthousiast over dit product, en eigenlijk kan ik er maar één nadeel aan vinden; de prijs. Zelf zou ik het niet snel aan een shampoo uitgeven, want ik vind hem niet per definitie beter als de shampoo die ik normaal gebruik, maar ik kan me voorstellen dat je dat wel zou doen. Ik zie het eigenlijk een beetje als een masker; zo af en toe heb ik gewoon zin in het frisse gevoel wat deze shampoo mij geeft en dan kan ik er absoluut van genieten!

Shu Uemura x Murakami Cleansing Oil Shampoo - €42.00
'' Wat is jouw favoriete shampoo op het moment?

7 opmerkingen

 1. Ohh wat een lekker vrolijke verpakking! Het lijkt me een hele fijne shampoo, al heb ik er zelf het geld niet voor helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is wel erg prijzig voor een shampoo waardoor ik hem niet gauw zou kopen. De flacon is wel erg gaaf bedacht en origineel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De flacon ziet er prachtig uit! Qua werking klinkt hij ook fijn, maar hij is me net even wat te duur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan ik me voorstellen, ik zou het ook niet snel voor een shampoo neerleggen!

   Verwijderen
 4. Whaaa die prijs! Het klinkt toch wel erg lekker hoor..!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wauw die prijs is wel ff slikken inderdaad, ik zou het er toch niet voor over hebben

  liefs
  Karlien
  Polished Cats

  BeantwoordenVerwijderen